Follow us

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης

Οι χρήσιμες διευθύνσεις των foodies

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης
Οι χρήσιμες διευθύνσεις των foodies

Αν έχεις δει την ταινία “Spanglish”, θα θυμάσαι σίγουρα το επικό σάντουιτς του Adam Sandler με τον κρόκο να σπάει και να χύνεται στο πιάτο. Δεν ξέρω αν αυτό το σνακ δημιουργήθηκε για να στοιχειώσει τις λιγούρες μας, αλλά ο Adam Sandler το έφτιαξε ακολουθώντας τις οδηγίες του chef Thomas Keller, ο οποίος ήταν και ο γαστρονομικός σύμβουλος της ταινίας. Για αυτές τις δύσκολες ώρες, λοιπόν, που θέλεις το απόλυτο σνακ, σου έχουμε τις καλύτερες διευθύνσεις στην πόλη.

Metropolis

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης

Εδώ έχεις την ελευθερία να φτιάξεις το δικό σου σάντουιτς με την καθοδήγηση του chef, επιλέγοντας τα αγαπημένα σου υλικά. Ο πάγκος είναι ανοιχτός, ενισχύοντας τη σχέση chef – πελάτη, τα προϊόντα έρχονται από μικρούς Έλληνες παραγωγούς και το ψωμί είναι πάντα φρέσκο και ζεστό. Παστράμι γαλοπούλας, κασέρι Βόλου, φέτα, αγγουράκι τουρσί, χοιρινό ψητό, γραβιέρα Τήνου και carpaccio από Entrecote είναι μερικές από τις λαχταριστές επιλογές που βρίσκεις στις ανοιχτές βιτρίνες.

Βουλής 9-11, Σύνταγμα, 210 3222122

Trends Subs & Salads

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης - εικόνα 2

Κάτι το εξαιρετικό ψωμί, κάτι τα αγνά υλικά, στο Trends νομίζεις πως σου φτιάχνει σάντουιτς η μαμά σου. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλά είδη ψωμιού και μεγάλη ποικιλία φρέσκων υλικών. Στον κατάλογο βρίσκεις και πιο ελαφριές επιλογές, όπως χορτοφαγικά σάντουιτς με έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Στα highlights και οι φρέσκες σαλάτες.

Περικλέους 30-32, Αθήνα, 210 3210035

New York Sandwiches

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης - εικόνα 3

Μία στάση στο NY Sandwiches σε στέλνει κατευθείαν στον αμερικάνικο γευστικό παράδεισο. Bagel με τυρί κρέμα και καπνιστό σολομό για όσους επιμένουν στα κλασικά και αγαπημένα και ένα θεϊκό grilled cheese pastrami - ψωμί χωριάτικο με τυρί έμενταλ, ζεστό παστράμι με αγελαδινό βούτυρο, πίκλες και μουστάρδα – που ψήνεται όλο μαζί στο μαντέμι για τους πιο απαιτητικούς.

Σινώπης 3, Αμπελόκηποι, 210 777 8475

Συνέχεια στη σελίδα 2



Το Σαν Φρανσίσκο

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης - εικόνα 4

Αυθεντικά αμερικάνικα σάντουιτς σε γενναιόδωρες μερίδες βρίσκεις στο Σαν Φρανσίσκο. Η ομάδα των ιδιοκτητών έχει ψάξει πολύ για να βρει τα καλύτερα υλικά, από εκλεκτά ελληνικά κρέατα και βιολογικά αυγά μέχρι φέτα Καλαβρύτων και αλλαντικά Δράμας. Εδώ αγαπούν το αβοκάντο και το κουνουπίδι (ψητό θα το δεις με άλλο μάτι), αλλά δίνουν στο μπέικον την πρέπουσα σημασία. Bonus: Οι ελληνικές μπύρες.

Κεραμεικού 99, 215551 2845

Loukumami

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης - εικόνα 5

Μία ευχάριστη, αλμυρή έκπληξη μας επιφύλασσε το Loukumami, το οποίο αποφάσισε να εντάξει και σάντουιτς στο μενού του. Το μαγαζί που αγαπήσαμε για τα ισπανικά churros και τα γαλλικά beignets του, μας προτείνει Βeignet Sandwiches σε 4 διαφορετικές γευστικές παραλλαγές: γαλοπούλα, προσούτο, τόνο και veggie. Προτείνουμε το τη χορτοφαγική εκδοχή με κρέμα κόκκινης πιπεριάς και βασιλικού, μανούρι Κρήτης και ρόκα.
Πανεπιστημίου 44, Αθήνα, 210 3389733

Guarantee

Πού θα βρεις τα πιο νόστιμα σάντουιτς της πόλης - εικόνα 6

Εγγυημένη απόλαυση και ποιότητα σε περιμένει στο Guarantee με τον κύριο Γιάννη να φτιάχνει τα πιο γκουρμέ σάντουιτς της πόλης. Πρώην ναυτικός, ο ιδιοκτήτης του διάσημου πλέον σαντουιτσάδικου αναζητά πάντα τα καλύτερα προϊόντα από όλο τον κόσμο, φτιάχνει την ομελέτα μόλις τη ζητήσεις και ετοιμάζει τις δικές του χειροποίητες σως. Η επιλογή στο Guarantee είναι δύσκολη, αλλά o κύριος Γιάννης είναι πάντα πρόθυμος να σε καθοδηγήσει και να μην σε αφήσει να υποκύψεις σε υπερβολές. Bonus: Οι φρέσκοι χυμοί που φτιάχνονται με φρούτα και λαχανικά εποχής.

Βεΐκου 41, Κουκάκι, 210 922 6924


Και το σάντουιτς που μας έδωσε έμπνευση γι' αυτό το άρθρο...


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ