Follow us

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη ξεκινούν το θεατρικό καλοκαίρι 2015

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ανεβάζει «Νεφέλες»

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη ξεκινάνε το θεατρικό καλοκαίρι 2015

Ο Πέτρος Φιλιππίδης ανεβάζει «Νεφέλες»

Το εμβληματικό έργο της αρχαίας κωμωδιογραφίας, οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη, σηματοδοτεί φέτος το καλοκαίρι μια ξεχωριστή συσπείρωση θεατρικών δυνάμεων. Είκοσι επτά χρόνια μετά την πρώτη τους συνεργασία, ο Βασίλης Παπαβασιλείου στην απόδοση του κειμένου και ο Πέτρος Φιλιππίδης στο τιμόνι της σκηνοθεσίας αλλά και στο ρόλο του Στρεψιάδη, με την καθοριστική συμβολή των Δημήτρη Παπαδημητρίου στη μουσική και του Γιώργου Πάτσα στα σκηνικά και τα κοστούμια. Τους πρωταγωνιστικούς ρόλους ερμηνεύουν σημαντικοί ηθοποιοί με ξεχωριστή πορεία - Στέλιος Μαϊνας (Σωκράτης), Πυγμαλίων Δαδακαρίδης (Φειδιππίδης), Γεράσιμος Σκιαδαρέσης (Δίκαιος Λόγος), Τάσος Γιαννόπουλος (Άδικος Λόγος) - καθώς και πολλοί άλλοι εκλεκτοί εκπρόσωποι της παλαιότερης και νεότερης γενιάς ηθοποιών, αλλά και η Γιάννα Παπαγεωργίου σ' ένα ρόλο έκπληξη με ανατρεπτικά στοιχεία.

Οι «Νεφέλες» του Αριστοφάνη ξεκινούν το θεατρικό καλοκαίρι 2015

Η παράσταση θα κάνει πρεμιέρα στις 6 Ιουλίου στο Θέατρο Βράχων «Μελίνα Μερκούρη», ενώ κορυφαία στάση της μεγάλης περιοδείας θα είναι το Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, στις 14 & 15 Αυγούστου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου 2015.
Οι «Νεφέλες», κατά τον ίδιο τον Αριστοφάνη, ήταν το καλύτερο έργο του. Συγκλονιστικά επίκαιρο, αναλύει αριστοτεχνικά και με καυστικό τρόπο την κρίση της πολιτικής και της ηθικής, καταγράφοντας καταστάσεις που μοιάζει να αναβιώνουν αυτούσιες στο σύγχρονο περιβάλλον της κρίσης, πολιτισμικής κατά κύριο λόγο, που βιώνουμε, με τις γνωστές τραγικές οικονομικές συνέπειες.

Προπώληση εισιτηρίων:
Viva.gr, Tηλ. 11876, Public, Παπασωτηρίου, seven spots, IANOS, RELOAD, Media Markt

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ