Follow us

10+1 tips για να οργανώσεις σωστά τη ντουλάπα

Γνωστές fashionistas δίνουν τα "φώτα" τους  για την οργάνωση της ντουλάπας στην αρχή της σεζόν

Τα 10+1 tips των fashionistas για την οργάνωση της ντουλάπας

Γνωστές fashionistas δίνουν τα "φώτα" τους για την οργάνωση της ντουλάπας στην αρχή της σεζόν


Με την έλευση του φθινοπώρου, όλες οι γυναίκες, ιδίως οι λάτρεις της μόδας, έχουν δύο πράγματα στο μυαλό τους. Το ένα είναι οι Εβδομάδες Μόδας που φέρνουν όλα τα νέα trends και το δεύτερο, η ανανέωση της ντουλάπας. Είτε πακετάρεις τα καλοκαιρινά σου ρούχα και τα κρύβεις σε κάποιο πατάρι, είτε τα μεταφέρεις στην πιο μακρινή γωνιά της ντουλάπας σου, το σίγουρο είναι πως μια αλλαγή είναι απαραίτητη.

Πώς όμως θα κάνεις πιο εύκολη και αποτελεσματική αυτή την -κατα τ'άλλα- βαρετή και κουραστική διαδικασία; Πέρνωντας έμπνευση από τις ντουλάπες των αγαπημένων μας fashionistas και τηρώντας ευλαβικά τα tips των ειδικών!


[gallery ids="86787,86788,86789,86790,86791,86792,86793,86794,86795,86796,86797"]

1. Πριν ξεκινήσεις, κάνε μια καλή εκκαθάριση. Ό,τι δεν έχεις φορέσει τα τελευταία δύο χρόνια και δεν μπορείς με κάποιο τρόπο να ξαναχρησιμοποιήσεις πρέπει να φύγει. (Rachel Zoe)

2. Αντί να φέρεις όλα τα χειμερινά σου ρούχα σε ένα Σαββατοκύριακο, προτίμησε να το κάνεις σταδιακά, ξεκινώντας με τα πιο φθινοπωρινά/ελαφριά κομμάτια. Αντίστοιχα μάζεψε πρώτα τα πιο ελαφριά καλοκαιρινά. (Rachel Zoe)

3. Κάθε δωμάτιο μπορεί να είναι μια εν δυνάμει ντουλάπα. Αν χρειάζεσαι περισσότερο χώρο στήσε μια ανοιχτή ντουλάπα στο δωμάτιό σου με ράγες, αυτόνομα συρτάρια, ράφια και παπουτσοθήκες. (fashion blogger Aimee Song)

4. Προτίμησε να κρεμάσεις όσα περισσότερα ρούχα μπορείς. Όσο πιο εύκολα βλέπεις κάτι τόσο πιο πιθανό είναι να το επιλέξεις.

5. Χώρισε τα διπλωτά ρούχα ανά είδος και ανάθεσε σε κάθε είδος ένα συρτάρι/ράφι. Έτσι θα βρίσκεις πάντα αυτό που θέλεις ανά πάσα στιγμή. Κάνε το ίδιο με τα κρεμαστά: βάλε όλα τα πανωφόρια μαζί, μετά τα φορέματα, μετά τα παντελόνια και τις φούστες κτλ.

6. Χώρισε τα κοσμήματά σου ανά είδος και τοποθέτησέ τα μέσα σε διαφανή κουτιά ή θήκες για να μπορείς να τα επιλέγεις πιο εύκολα.

7. Bγάλε όλες τις τσάντες από τις θήκες τους και τοποθέτησέ τες σε κάποιο ράφι του δωματίου σου. Διαφορετικά φύλαξέ τες όλες μαζί μέσα σε ένα καλάθι για να αποφύγεις τις....κατολισθήσεις κάθε φορά που ανοίγεις την ντουλάπα σου.

8. Ανάδειξε τα παπούτσια σου ως έργα τέχνης και χάρισέ τους ένα ανοιχτό ράφι για τη φύλαξή τους. Διαφορετικά επένδυσε σε μια παπουτσοθήκη που θα τα κρατήσει τακτοποιημένα.

9. Κάνε τη ντουλάπα σου να μυρίζει υπέροχα βάζοντας αρωματικά σακουλάκια σε ράγα και συρτάρια.

10. Πολύ σημαντικό είναι να έχεις έναν ολόσωμο καθρέφτη κοντά στη ντουλάπα σου. Ένας σε αναπάντεχο χρώμα θα δώσει έξτρα λάμψη στην ντουλάπα σου.

11. Κράτα τη ντουλάπα σου οργανωμένη και καθαρή αφιερώνοντας λίγη ώρα για να την τακτοποιείς μια φορά τον μήνα. (η ντουλάπα της φωτογραφίας ανήκει στην Aimee Song)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ