Follow us

Η νέα τάση στη μαγειρική ακούει στο όνομα "sous-vide"

Έτσι θα ετοιμάσεις γεύματα πιο τρυφερά και από αυτά των επαγγελματιών

meat

Έτσι θα ετοιμάσεις γεύματα πιο τρυφερά και από αυτά των επαγγελματιών


Έχεις ξανακούσει για το sous vide; Η μαγειρική σε κενό αέρος εδώ και αρκετό καιρό είναι μέρος του ρεπερτορίου των κορυφαίων εστιατορίων. Χαίρει της εκτίμησης των επαγγελματιών και πλέον είναι διαθέσιμη και για τους λάτρεις της καλής κουζίνας σε μια οικιακή συσκευή, τον νέο φούρνο AEG ProCombi multi-steam, ο οποίος διαθέτει λειτουργία sous vide.

Είναι σχεδόν αδύνατο να ξεπεράσει κάποιος την τρυφερότητα και το άρωμα του κρέατος, του ψαριού ή των λαχανικών που μαγειρεύονται σε κενό αέρα και χαμηλή θερμοκρασία.
Αυτή η ήπια μέθοδος μαγειρέματος φροντίζει ώστε οι τροφές να διατηρούν όλο το άρωμα, τα θρεπτικά συστατικά και τις βιταμίνες.

Η νέα τάση στη μαγειρική ακούει στο όνομα "sous-vide"

Τί πρέπει να ξέρεις:
Τα υλικά για το μαγείρεμα με sous vide αρχικά μπαίνουν σε σακούλα από την οποία αφαιρείται ο αέρας και έπειτα και μαγειρεύονται σε χαμηλή θερμοκρασία, στους 54οC. Με αυτή την τεχνική μπορείς να μεγειρέψεις φαγητά με λαχταριστή γεύση και - καθώς όλα τα υλικά είναι σφραγισμένα σε σακούλα σε κενό αέρος, όλες οι θρεπτικές ουσίες και τα αρώματα φτάνουν στο πιάτο σου. Η εσωτερική θερμοκρασία του φούρνου μπορεί να ρυθμίζεται με ακρίβεια ενός βαθμού, για σταθερά τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά.
Και επειδή δεν υπάρχει περίπτωση το φαγητό να αρπάξει ή να παραψηθεί, στην πράξη η διαδικασία καταλήγει σε επιτυχία χωρίς να επέμβεις καθόλου και χωρίς να χρειάζεται να ανακατεύεις/γυρίζεις συνέχεια τα υλικά.

Tip: Το κλείσιμο σε κενό αέρος επιτρέπει την εύκολη παρασκευή και το προμαγείρεμα του φαγητού όταν υπάρχει άνεση χρόνου. Στη συνέχεια, το φαγητό μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο ή τον καταψύκτη, έτοιμο για το τελικό ψήσιμο. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να απολαμβάνεις νόστιμο και σπιτικό έτοιμο δείπνο ή γεύμα όταν δεν έχεις χρόνο για μαγείρεμα, σε ελάχιστο χρόνο και με ελάχιστο κόπο.

Η νέα τάση στη μαγειρική ακούει στο όνομα "sous-vide" - εικόνα 2

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ