Follow us

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen

Ένα ονειρικό αλλά και εφιαλτικό φωτογραφικό project. Εξαρτάται από την οπτική γωνία...

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen

Ένα ονειρικό αλλά και εφιαλτικό φωτογραφικό project. Εξαρτάται από την οπτική γωνία...

Η τέχνη της φωτογραφίας έχει γνωρίσει μεγάλη άνοδο (ή μεγάλη πτώση κατά μερικούς) τα τελευταία χρόνια κάνοντάς το όλο και πιο δύσκολο να εντυπωσιαστούμε πραγματικά από ένα σχετικό με αυτή project. Αυτό όμως που πρόκειται να σου παρουσιάσω εδώ δεν είναι ένα από τα δεκάδες project που αδιαμφισβήτητα έχεις δεις τον τελευταίο καιρό να εξαπλώνονται σε viral μορφή στο internet.

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen
Hong Kong

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen - εικόνα 2
Los Angeles

Ο Γάλλος καλλιτέχνης Thierry Cohen, μέσα από το project "Villes eteintes" δημιουργεί εικόνες που ανήκουν ταυτόχρονα στον κόσμο του πραγματικού αλλά και του φανταστικού και που για άλλους μοιάζουν ονειρεμένες ενώ για άλλους...εφιαλτικές. Με μια ειδική τεχνική συγκερασμού φωτογραφιών, οι μεγαλουπόλεις του σήμερα μοιάζουν να βυθίζονται στο σκοτάδι ενώ από πάνω τους "κρέμεται" ένας ουρανός, τόσο καθαρός και έναστρος που μοιάζει απειλητικός.

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen - εικόνα 3
New York

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen - εικόνα 4
Paris
Για να έχει αυτό το αποτέλεσμα ο Cohen φωτογραφίζει την πόλη κατά τη διάρκεια της ημέρας (!) και μετά σκουραίνει το αποτέλεσμα με τη βοήθεια διάφορων τεχνικών και φίλτρων. Ύστερα, φωτογραφίζει τον έναστρο ουρανό από περιοχές με πολύ λιγότερο πληθυσμό και λιγοστό ή καθόλου τεχνητό φως προκειμένου να συλλάβει την πραγματική εικόνα του ουρανού. Τέλος, οι δύο εικόνες "παντρεύονται" και το αποτέλεσμα περιγράφεται τέλεια από τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen - εικόνα 5
Rio de Janeiro

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen - εικόνα 6
San Fransisco

"Συνδυάζοντας δύο αλήθειες δημιουργώ μια τρίτη που δεν μπορείς να δεις, αλλά υπάρχει! Σου δείχνω τα αστέρια που λείπουν... Δεν είναι post-apocalyptic πόλεις, είναι απλά πόλεις χωρίς ηλεκτρισμό. Φέρνω πίσω τη χαμένη σιωπή του τοπίου" δηλώνει ο Thierry Cohen και εμείς δεν έχουμε να πούμε τίποτα άλλο παρά να σωπάσουμε και να απολαύσουμε αυτή τη σιωπή.

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen - εικόνα 7
Shanghai

Οι "σκοτεινές πόλεις" του Thierry Cohen - εικόνα 8
Tokyo

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ