Follow us

Tο παλαιότερο σπίτι των Αθηνών μετατρέπεται σε μουσείο!

Η γέννηση ενός ξεχωριστού μνημείου στη οδό Αδριανού!

1

Η γέννηση ενός ξεχωριστού μνημείου στη οδό Αδριανού!


Αδριανού 96.

Σε λίγο καιρό η παραπάνω διεύθυνση θα ταυτίζεται με την αρχή ενός “παζλ” που ως στόχο έχει να σε φέρει σε επαφή με την Αθήνα διαμέσου σύγχρονων οπτικοακουστικών μέσων που θα σου επιτρέψουν να πραγματοποιήσεις ένα ξεχωριστό ταξίδι στο παρελθόν.

Tο παλαιότερο σπίτι των Αθηνών μετατρέπεται σε μουσείο!

Η κατοικία που στεγάζεται στην οδό Αδριανού, είναι το παλαιότερο αρχοντικό αστικού τύπου που διασώζεται σήμερα στην πόλη μας. Το ιστορικό κτήριο της οικογενείας των Μπενιζέλων - Παλαιολόγων είναι γεμάτο με “σημάδια” από την αθηναϊκή κοινωνία του 18ου αιώνα και αντιπροσωπεύει την ατμόσφαιρα μέσα στην οποία μεγάλωσε η Αγία Φιλοθέη όπως δηλώνει μεταξύ άλλων ο αρχιτέκτων κ. Γιάννης Κίζης που ασχολήθηκε το 1980 για πρώτη φορά με τη συγκεκριμένη κατοικία.

Tο παλαιότερο σπίτι των Αθηνών μετατρέπεται σε μουσείο! - εικόνα 2

Γιάννης Κίζης


Ο νέος μουσειακός χώρος θα λειτουργεί ως ένα “σημείο εκκίνησης” για την αφήγηση της Αθήνας των οθωμανικών χρόνων αξιοποιώντας επιτραπέζια παιχνίδια, ψηφιακές εφαρμογές και οπτικοακουστικές παραγωγές που θα γεφυρώσουν το παρελθόν με το μέλλον μέσα από το κοινό στόχο της γνώσης! Φυσικά θα υπάρχει ειδική αναφορά στην Αγία Φιλοθέη, την εποχή στην οποία έζησε, ενώ παράλληλα ο υπαίθριος χώρος του κήπου θα προσφέρεται για πολλαπλές εκδηλώσεις.

(φωτογραφίες: ethnos.gr)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ