Follow us

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Σεπτέμβριο

Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτόν τον μήνα

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Σεπτέμβριο

Όλα όσα πρέπει να κάνεις αυτόν τον μήνα

Ακροβατώντας ακόμα μεταξύ καλοκαιριού και φθινοπώρου, ο Σεπτέμβριος είναι πάντοτε μήνας προσαρμογής. Δεν θέλεις να εγκαταλείψεις ακόμα τις παραλίες, αλλά από την άλλη πρέπει να συγκεντρωθείς και να αρχίσεις να κάνεις σχέδια για τη σεζόν που ξεκινά. Να βάλεις σε τάξη οικονομικά, επαγγελματικά, προσωπικά ή σε ό,τι πάτησες pause τους τελευταίους μήνες.

Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που σηματοδοτεί το τέλος του καλοκαιριού. Είναι όμως και ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου, πράγμα που σημαίνει καινούρια αρχή. Αλλαγές στην εμφάνιση, στην καθημερινότητα, στον τρόπο σκέψης ή όπου πιστεύεις εσύ ότι χρειάζεσαι ένα φρέσκο ξεκίνημα. Έχουμε φτιάξει ήδη τη λίστα μας:


Detox Time


10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Σεπτέμβριο

Στο άκουσμα της λέξης detox το μυαλό μας πάει συνήθως σε χυμούς που πίνουμε με δυσκολία και πράσινες σαλάτες. Στ0 Coffee Bike η αποτοξίνωση μεταφράζεται σε νόστιμες επιλογές υγιεινών γευμάτων, σνακ, χυμών και smoothies που συνδυάζουν γεύση και θρεπτικά συστατικά. Το Coffee Bike σε προσκαλεί να υιοθετήσεις έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής, υπενθυμίζοντάς μας ότι είναι οι μικρές αλλαγές που κάνουν τη διαφορά. (19ο χλμ Λ. Μαραθώνος, Πικέρμι, τηλ. 2169003030, www.coffeebike.net)

Αναζωογόνηση τώρα

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Σεπτέμβριο - εικόνα 2

Μία βόλτα από το Apivita Spa κρίνεται απαραίτητη μετά τις διακοπές. Εκτός από τις υπηρεσίες που απολαμβάνεις στο Beehive Spa, μπορείς να προμηθευτείς όλα εκείνα τα προϊόντα που θα κάνουν την επιδερμίδα σου να λάμπει, να φτιάξεις τις δικές σου κρέμες και να προμηθευτείς βότανα και super foods, όπως βασιλικό πολτό. (ΤΗE APIVITA EXPERIENCE STORE, Σόλωνος 6 & Κανάρη, Κολωνάκι, τηλ. 210 3640560)

Μία βραδιά στο Ηρώδειο
Σε μία βραδιά κάτω από τον αττικό ουρανό, ντυμένη με κινηματογραφικούς ήχους, μας προσκαλεί ο Alexandre Deplat στις 9 Σεπτεμβρίου στο Ηρώδειο. Γεννημένος στο Παρίσι το 1961 από Γάλλο πατέρα και Ελληνίδα μητέρα, ο Desplat έχει προταθεί για Oscar 8 φορές και φέτος, η Ακαδημία του απένειμε το «χρυσό αγαλματίδιο», για την εκπληκτική μουσική του στη ταινία: The Grand Budapest Hotel. (Ωδείο Ηρώδου Αττικού, 21:00, εισιτήρια 23 - 65 ευρώ)

Memorabilia
Πότε ήταν η τελευταία φορά που τύπωσες φωτογραφίες από τις διακοπές; Μπορεί να έχεις γεμίσει το Instagram με παραλίες, παγωτά και selfies, αλλά δεν θα ήταν ωραία να κοσμούσαν και έναν τοίχο του σπιτιού σου; Ξεχώρισε τις πιο αγαπημένες σου φωτογραφίες, τύπωσέ τες και φτιάξε ένα κολάζ που θα ανανεώσει τον χώρο σου και θα σου θυμίζει τις ωραίες καλοκαιρινές στιγμές.

Μία παράσταση που δεν πρέπει να χάσεις
Η τραγωδία Πέρσες του Αισχύλου ανεβαίνει στο Φεστιβάλ Μαραθώνα στις 3 Σεπτεμβρίου και σου δίνει έναν καλό λόγο για να ξεφύγεις από την πόλη και να παρακολουθήσεις μία ιδιαίτερη παράσταση σε σκηνοθεσία Νικολέττας Φριντζήλα. Το θεατρικό κείμενο ανεβαίνει ως λειτουργία από τον θίασο Δρόμος με δέντρα. (Αμφιθέατρο αθλητικού και πολιτιστικού κέντρου Νέας Μάκρης , εισιτήρια 12 ευρώ και 8 μειωμένο, ώρα έναρξης 21:00, 17 Σεπτεμβρίου, Δημοτικό Αμφιθέατρο Κορυδαλλού "Θανάσης Βέγγος", εισιτήρια προπώληση 10€ 12€ και 8€ μειωμένο, ώρα έναρξης 21:00)

Συνέχεια στη σελίδα 2
Ζωή ποδήλατο

Από τις 18 έως τις 20 Σεπτεμβρίου το 6o Athens Bike Festival, μία διοργάνωση του περιοδικού Mbike, μας υπενθυμίζει γιατί η ζωή είναι καλύτερη σε δύο ρόδες. Όλα όσα θέλεις να μάθεις για το ποδήλατο - από το ποιο είναι το κατάλληλο μοντέλο για σένα μέχρι πώς θα κυκλοφορείς με ασφάλεια στην πόλη – σε μια μεγάλη γιορτή στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων.

Lucky charm

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Σεπτέμβριο - εικόνα 3

Η ελιά, σύμβολο ευημερίας, γονιμότητας και ευφορίας, γίνεται κόσμημα από τη σχεδιάστρια και ζωγράφο Καλλιόπη Σταματάρη και είναι το lucky charm που δεν θέλουμε να αποχωριστούμε. (Half & Half, Λ. Κηφισίας 265, τηλ. 21 0801 2517, www.halfandhalf.gr)

Τα τέλεια παπούτσια

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Σεπτέμβριο - εικόνα 4

Μπορεί για την ώρα να μην αποχωρίζεσαι σανδάλια και εσπαντρίγιες, αλλά η νέα συλλογή TOMS για το φθινόπωρο – χειμώνα 2015-16 θα σε κάνει να αναθεωρήσεις. Τα παπούτσια είναι τα αγαπημένα μας αξεσουάρ και αυτά τα ankle boots μάς κάνουν ήδη να φαντασιωνόμαστε τα τέλεια χειμερινά outfits.

Βγάλε τον chef που κρύβεις μέσα σου

10 ιδέες για να περάσεις καλά τον Σεπτέμβριο - εικόνα 5

Το βιβλίο I'd Eat That!: Simple Ways to Be a Better Cook περιλαμβάνει περισσότερες από 90 συνταγές για γρήγορα, εύκολα και νόστιμα φαγητά που θα εκτιμηθούν τόσο από τους αρχάριους όσο και από έμπειρους μάγειρες.


Δυνάμωσε την ένταση
Το τραγούδι του μήνα στο δικό μας playlist: The Smiths - Stop Me If You Think You've Heard This One Before.



Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ