Follow us

Postcards from Istanbul

Ένα ταξίδι που θα θέλεις να ξανακάνεις

Postcards from Istanbul
Ένα ταξίδι που θα θέλεις να ξανακάνεις

Λένε ότι η Κωνσταντινούπολη είναι η πόλη που κανείς δεν μπορεί να επισκεφτεί μόνο μία φορά. Μοιρασμένη ανάμεσα σε Ανατολή και Δύση, σχεδόν αχανής, η Πόλη θα σε παιδέψει προκειμένου να σου αποκαλύψει όλα τα μυστικά της. Γι' αυτό κι εσύ θα υπόσχεσαι κάθε φορά πώς θα ξαναγυρίσεις.

Μετά το βασικό tour που επιβάλλεται να κάνει κάθε τουρίστας στην Κωνσταντινούπολη (Topkap?, Μπλε Τζαμί, Αγιά Σοφιά, Βασιλική Κινστέρνα, Dolmabahce και φυσικά το διάσημο Παζάρι), σειρά έχει η πραγματική γνωριμία με την πόλη. Γιατί δεν έχεις δει τίποτα αν δεν φας ψητή πατάτα στο Ortakoy ατενίζοντας τον Βόσπορο, δεν χαθείς στα στενά της ασιατικής πλευράς, δεν φας ψαράκι στη Χάλκη, δεν περπατήσεις το Cihangir, και δεν κλείσεις το γεύμα σου με αϊράνι.

Η καρδιά της πόλης χτυπάει στην πλατεία Ταξίμ και ο πιο εμπορικός δρόμος, η Ιστικλάλ, δεν ηρεμεί ποτέ. Θα σου πρότεινα όμως να την αφήσεις πίσω σου, στρίβοντας δεξιά στο λύκειο του Γαλατά, προκειμένου να βγεις στο Cihangir. Ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά σου με υπέροχα κτίσματα, μικρά μπιστρό, vintage αγορές και παραδοσιακά εστιατόρια, διατηρώντας την αυθεντικότητα της ανατολής με μία πιο σύγχρονη προσέγγιση. Κάνε μία στάση στο Smyrna για φαγητό, πάρε πίτα με τυρί και μπουρέκι με κιμά από κάποιο παραδοσιακό εργαστήριο και πιες τον καφέ σου στο Leyla. Τα παλαιοπωλεία θέλουν ψάξιμο και παζάρι, και σίγουρα θα φύγεις με μικρούς πολύτιμους θησαυρούς.

Στη γειτονιά του Γαλατά, εκεί που βρίσκεται ο ομώνυμος πύργος, η διασκέδαση δεν τελειώνει ποτέ. Πάρε ένα χυμό ρόδι στο χέρι και ξεκίνα τη βόλτα σου στα μαγαζιά για να χαζέψεις κεραμικά, υφαντά, δίσκους, παλιά βιβλία και γκραβούρες και φυσικά τσάντες και άλλα αξεσουάρ. Ο δρόμος θα σε βγάλει στο εμπορικό Karakoy κι από εκεί αξίζει να πάρεις το καραβάκι που θα σε περάσει στο κοσμοπολίτικο Kad?koy, για να πάρεις μία γεύση από τη ζωή στην ασιατική πλευρά της πόλης. Οι ρυθμοί της πόλης μπορεί να αποδειχτούν κουραστικοί, αλλά πάντα υπάρχει τρόπος να ηρεμήσεις, είτε αυτό σημαίνει να πάρεις το πλοίο για τη Χάλκη ή την Πρίγκηπο, είτε να επισκεφτείς τα παραλιακά προάστια κατά μήκος του Βοσπόρου. Το πι πιθανό όμως είναι ότι δεν θα επιλέξεις εσύ ποιος θα είναι ο επόμενος προορισμός σου. Αυτό το κάνει η Πόλη για σένα.




[gallery ids="93482,93483,93484,93486,93487,93488,93489,93490,93493,93494,93495,93496,93497"]

Η αιγυπτιακή αγορά είναι ένα από τα βασικά μέρη που πρέπει να επισκεφτείς.

Αρώματα και γεύσεις Ανατολής

Και φυσικά τα διάσημα λουκούμια

Kapali Carsi, γνωστό και ως Grand Bazaar

Sultanahmet, το βράδυ

Μόνο δέος μπορείς να νιώσεις μπροστά στον πλούτο και την ομορφιά που κρύβει το παλάτι Dolmabahce

Φαγητό στο Cihangir με την καλύτερη παρέα. Η Πόλη αγαπά τις γάτες!

Απόδραση στα Πριγκιπονήσια

Οι γλάροι αποτελούν μόνιμη συντροφιά σου.

Περπατώντας στην Χάλκη

Στάση για φαγητό

Τα μαγαζάκια με τα υπέροχα κεραμεικά.

Shake Shack στο τέλος της Ιστικλάλ! Τα burger που αγαπάει και ο Anthony Bourdain

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ