Follow us

Πρόγραμμα M.A.R.E. 2023 | Η Yamamay στηρίζει και προωθεί την προστασία των θαλασσών

Η Yamamay συμμετέχει για μία ακόμα χρονιά στο πρόγραμμα M.A.R.E. που συλλέγει δεδομένα για τη θαλάσσια βιοποικιλότητα στη Μεσόγειο.

MissBloom TEAM
yamamay mare 2023 Courtesy of Yamamay

Τι κάνει ένα brand ακόμα σπουδαιότερο πέρα από το να προσφέρει στους πελάτες του προϊόντα υψηλής ποιότητας και διαχρονικού χαρακτήρα; Η δέσμευσή του απέναντι στο περιβάλλον και τη βιώσιμη ανάπτυξη. Για τη Yamamay, την κορυφαία μάρκα λιανικής πώλησης εσωρούχων, lingerie, μαγιό, ενδυμάτων παραλίας, ρούχων και αξεσουάρ, αυτή η δέσμευση δεν ήρθε στα πλαίσια μία γενικότερης τάσης που αναδείχτηκε έντονα τα τελευταία χρόνια και έχουν υποδεχτεί θερμά οι καταναλωτές. Ήταν ανάμεσα στους πυλώνες των αξιών της από την αρχή της λειτουργίας της, που ξεκίνησε το 2001, και πριν από αρκετά χρόνια η εταιρεία πήρε την απόφαση να στηρίξει με πόρους τις προσπάθειες προστασίας των ωκεανών συνδυάζοντας τη δράση της με την παραγωγή των μαγιό.

Πρόγραμμα M.A.R.E. 2023 | Η Yamamay στηρίζει και προωθεί την προστασία των θαλασσών

Η Yamamay & το πρότζεκτ M.A.R.E

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η Yamamay συμμετέχει στο πρόγραμμα M.A.R.E. (Marine Adventure for Research & Education) που ξεκίνησε με μια ιδέα του CVC Foundation-Centro Velico Caprera και αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το One Ocean Foundation ως μία εν πλω αποστολή, η οποία συλλέγει στοιχεία για τη βιοποικιλότητα στις θάλασσες της Ιταλίας με τη συνδρομή επαγγελματιών επιστημών αλλά και την ενεργή συμμετοχή πολιτών που συμμετέχουν ερασιτεχνικά. Το πρότζεκτ M.A.R.E 2022 διήρκεσε τρεις μήνες κατά τους οποίους το καταμαράν ONE συνέλεξε στοιχεία, έκανε αναλύσεις και πραγματοποίησε δραστηριότητες παρακολούθησης και καθαρισμού ακτών κατά μήκος της Τυρρηνικής ακτής της Ιταλίας.

Το πρότζεκτ M.A.R.E 2023 μετακινεί το πεδίο δράσης μεταξύ Ιονίου και Αδριατικής, με ένα ταξίδι 1.400 μιλίων που ξεκίνησε στο Τaranto της Ιταλίας στις 29/04 και θα ολοκληρωθεί στην Κέρκυρα στις 8/07 με ενδιάμεσους σταθμούς λιμάνια του Ιονίου και της Αδριατικής όπως το Μπάρι, η Ανκόνα, η Βενετία, αλλά και το Σπλιτ και το Ντούμπροβνικ της Κροατίας, το Δυρράχιο της Αλβανίας και φυσικά, την Κέρκυρα.

Η αποστολή M.A.R.E 2023

Η αποστολή M.A.R.E για το 2023 έχει σκοπό να συνεχίσει τις εργασίες και τις δράσεις που πραγματοποιήθηκαν πέρυσι, αλλά περιλαμβάνει επίσης και αρκετές σημαντικές καινοτομίες. Όπως δήλωσε ο Stefano Crosta, πρόεδρος του CVC Foundation - Centro Velico Caprera ETS, "αρχικά, είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανανεώσουμε εκ νέου τις συνεργασίες με τις εταιρείες Yamamay, Sorgenia και Polaroid Eyewear. Συμμετέχουν και φέτος στο πρόγραμμα χωρίς επιφυλάξεις, δείχνοντας ότι έχουν κατανοήσει πλήρως την εμβέλεια αυτής της δράσης.

Μεταξύ των σημαντικότερων καινοτομιών, είναι η προσθήκη ερευνητών από ιταλικά και ξένα πανεπιστήμια, οι οποίοι θα ενταχθούν στην ομάδα επί του σκάφους κατά τη διάρκεια διαφόρων τμημάτων του δρομολογίου για την ανάπτυξη συγκεκριμένων ερευνητικών εργασιών. Έτσι, το καταμαράν ONE καλωσορίζει τη διεθνή επιστημονική κοινότητα και γίνεται μια πλατφόρμα συλλογής δεδομένων διαθέσιμη σε ερευνητές από όλο τον κόσμο."

yamamay

Τα ευρήματα της αποστολής M.A.R.E για είδη του θαλάσσιου περιβάλλοντος για τα οποία υπάρχουν ελάχιστα ή καθόλου δεδομένα, είναι σημαντικά για τη διεθνή κοινότητα εξηγεί η Ginevra Boldrocchi, επιστημονική συντονίστρια του Ιδρύματος One Ocean: " Για την ανάλυση των δειγμάτων που συλλέχθηκαν το 2022, έπρεπε να δημιουργηθούν εκ νέου οι ειδικοί μοριακοί δείκτες για τα είδη-στόχους - οι εκκινητές. Μόλις διατεθούν στη διεθνή επιστημονική κοινότητα, οι αλληλουχίες αυτές θα διευκολύνουν σημαντικά τα μελλοντικά έργα παρακολούθησης της θαλάσσιας βιοποικιλότητας".

yamamay mare 2023

yamamay mare 2023

Οι στόχοι του προγράμματος για το 2023 περιλαμβάνουν την ολοκλήρωση της έρευνας στα ιταλικά ύδατα, τη συνεργασία με εθνικά και διεθνή ερευνητικά κέντρα, και τη συμμετοχή γειτονικών χωρών όπως η Κροατία, το Μαυροβούνιο, η Αλβανία και η Ελλάδα. Την Ελλάδα, μάλιστα, θα εκπροσωπήσουν με την ενεργή τους συμμετοχή στο M.A.R.E 2023 δυο γνωστές Ελληνίδες digital creators, η Βασιλική Ρούσσου και η Κέισι Μίζιου, οι οποίες θα μας μεταφέρουν την πολύτιμη μαρτυρία τους μέσα από καθημερινά updates στα social media από τις δραστηριότητες τους στο καταμαράν ONE.

Η συνδρομή τους, όπως και άλλων ambassadors και εκπροσώπων του τύπου που επιβιβάστηκαν ή θα επιβιβαστούν στο καταμαράν, είναι σημαντική για την επικοινωνία του πρότζεκτ M.A.R.E 2023 και γενικά την επικοινωνία της προστασίας των ωκεανών και του πλανήτη, για τα οποία η Yamamay έχει δεσμευτεί όλα τα χρόνια της λειτουργίας της.

Όπως θα δηλώσει με αφορμή τη δεύτερη αποστολή M.A.R.E, η Barbara Cimmino, επικεφαλής του τμήματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης και καινοτομίας της Yamamay, "είμαστε πολύ αφοσιωμένοι στην εφαρμογή της στρατηγικής της Ε.Ε. για τα βιώσιμα και κυκλικά κλωστοϋφαντουργικά προϊόντα. Η πορεία μας προς την απεξάρτηση από τον άνθρακα και την κυκλικότητα για τα προϊόντα που σχεδιάζουμε και κατασκευάζουμε, έχει ήδη καθοριστεί. Πρέπει να είμαστε εξαιρετικά δημιουργικοί και καινοτόμοι για να αυξήσουμε την ανταγωνιστικότητά μας. Θέλουμε να βελτιώνουμε συνεχώς τη σχέση εμπιστοσύνης με όλους τους σημερινούς και μελλοντικούς πελάτες και ενδιαφερόμενους φορείς. Για το λόγο αυτό, τους προσφέρουμε την αυθεντικότητά μας και την ευκαιρία να μοιραστούμε εμπειρίες και συναισθήματα".

yamamay mare 2023

Η δέσμευση της Yamamay στην προστασία του περιβάλλοντος είναι μια συνεχής διαδικασία. Και η συμμετοχή της στο πρόγραμμα M.A.R.E 2023 αποτελεί ένα κομμάτι των σπουδαίων πρωτοβουλιών της για τη βιωσιμότητα και την προστασία του πλανήτη, και ειδικά του θαλάσσιου οικοσυστήματος. Στο πλαίσιο αυτό, βεβαίως, στις συλλογές της Yamamay θα ανακαλύψεις τη Sustainable line και ειδικά για το καλοκαίρι μαγιό με ''πράσινο'' χαρακτήρα.

yamamay
Yamamay

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ