Follow us

Πρόγραμμα M.A.R.E. 2023 | Ένα ταξίδι ευαισθητοποίησης και γνώσης με τη στήριξη της Yamamay

Όσα έγιναν στην εν πλω αποστολή του καταμαράν ONE.

MissBloom TEAM
Πρόγραμμα M.A.R.E. 2023 | Ένα ταξίδι ευαισθητοποίησης και γνώσης με τη στήριξη της Yamamay Courtesy of Yamamay

Ένα ταξίδι πάνω σε ένα ιστιοπλοϊκό για τους περισσότερους έχει την έννοια της αναψυχής. Για τους επιβάτες του καταμαράν ONE, ωστόσο, αυτό το ταξίδι είχε ένα μεγαλύτερο σκοπό: τη συλλογή δεδομένων για τη βιοποικιλότητα της Μεσογείου. Το πρότζεκτ M.A.R.E. για το 2023 ολοκληρώθηκε αφήνοντας πίσω του μία σπουδαία έρευνα για τα σπάνια είδη και τη ζωή στις θάλασσες γύρω από την Ιταλία και άλλες χώρες της Μεσογείου, όπως την Ελλάδα, αλλά και μία γερή βάση για να συνεχιστούν οι προσπάθειες για την προστασία των θαλασσών του πλανήτη. Αρωγός σ' αυτό το σημαντικό πρόγραμμα ήταν για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η Yamamay, η οποία έχει δεσμευτεί απέναντι στη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλον. Και κάνει πράξη αυτή τη δέσμευση στηρίζοντας τόσο ενέργειες όπως το πρόγραμμα M.A.R.E. (Marine Adventure for Research & Education) όσο και την παραγωγή συλλογών, όπως η "EDIT" - Eco-Designed Innovative Textile, η οποία κατασκευάζεται από πλαστικά μπουκάλια.

M.A.R.E 2023: Μια μοναδική εμπειρία γνώσης και ευαισθητοποίησης

Το ταξίδι του καταμαράν ONE ξεκίνησε από το λιμάνι του Τάραντα στην Ιταλία στις 29 Απριλίου. Στο πλήρωμά του βρέθηκαν οι εκπρόσωποι του One Ocean Foundation και του CVC (Foundation-Centro Velico Caprera), στους οποίους ανήκει και η αρχική ιδέα του προγράμματος, αλλά και του μεγάλου υποστηρικτή τους, της Yamamay, οι οποίοι με τη συνδρομή των Ιταλών βιολόγων και ωκεανογράφων ξεκίνησαν για δεύτερη χρονιά την περισυλλογή και μέτρηση του ζωικού πλαγκτόν και τη χαρτογράφηση της θαλάσσιας περιοχής στις ακτές της Ιταλίας και σε γειτονικές χώρες. Πέρυσι, η αποστολή ολοκλήρωσε τη χαρτογράφηση της Τυρρηνικής Θάλασσας, συμπεριλαμβανομένων όλων των προστατευόμενων θαλάσσιων περιοχών, συνέλεξε στοιχεία και προχώρησε στον καθαρισμό ακτών. Φέτος, το καταμαράν έπλευσε μεταξύ του Ιονίου και της Αδριατικής Θάλασσας και συμπεριέλαβε στις παραπάνω δραστηριότητές και την ανάλυση μικροπλαστικών.

Πρόγραμμα M.A.R.E. 2023 | Ένα ταξίδι ευαισθητοποίησης και γνώσης με τη στήριξη της Yamamay

Οι σταθμοί του ταξιδιού για το 2023 περιελάμβαναν ακτές και λιμάνια εντός (Μπάρι, Ανκόνα, Βενετία) και εκτός Ιταλίας, όπως το Σπλιτ και το Ντούμπροβνικ της Κροατίας, το Δυρράχιο της Αλβανίας και την Κέρκυρα. Το ταξίδι του καταμαράν ONE ολοκληρώθηκε μετά από 10 εβδομάδες με την άφιξή του στο λιμάνι της Κέρκυρας στις 8/07, όπου έφτασε ξεκινώντας από τον τελευταίο σταθμό, το Δυρράχιο, ενώ στο ενδιάμεσο στο επίκεντρο των μελετών της εν πλω αποστολής μπήκε το είδος της θαλάσσιας χελώνας "καρέτα- καρέτα".

Περισυλλογή πλαγκτόν
Μεθόδος συλλογής πλαγκτόν

"Μοναδική εμπειρία" | Τι λένε οι δυο Ελληνίδες που βρέθηκαν στο καταμαράν ONE

Στο κατάστρωμα του καταμαράν ONE βρέθηκαν επίσης εθελοντές, εκπρόσωποι του Τύπου, δημιουργοί και amabassadors της Yamamay για να ζήσουν από κοντά την εμπειρία και να μεταφέρουν την πληροφορία για τη σπουδαία αυτή ενέργεια, που στηρίζει με πίστη το ιταλικό brand.

Από την Ελλάδα, επιβιβάστηκαν στο πλήρωμα δυο γνωστές digital creators, η Βασιλική Ρούσσου και η Κέισι Μίζιου, οι οποίες περιγράφουν την εμπειρία τους ως "πολύ ωραία" και "πολύ διαφορετική" από άλλες που έχουν ζήσει. Οι δυο Ελληνίδες είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις μεθόδους συλλογής πλαγκτόν και να μάθουν για διαδικασίες έρευνας που δεν πίστευαν ότι υπάρχουν! Το ταξίδι τους με το πρόγραμμα M.A.R.E. 2023, όπως θα δηλώσουν, τις βοήθησε ακόμα περισσότερο να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η ανακύκλωση για τη βιωσιμότητα στη μόδα, ενώ συγχρόνως είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μοναδικά μέρη και να έρθουν σ’ επαφή με κουλτούρες άλλων χωρών που είναι πολύ διαφορετικές από τις μεσογειακές.

Κέισι Μίζιου
Κέισι Μίζιου

Βασιλική Ρούσσου
Βασιλική Ρούσσου

Κέισι Μίζιου
Κέισι Μίζιου

Βασιλική Ρούσσου
Βασιλική Ρούσσου

Το πρότζεκτ M.A.R.E. 2023, επομένως, δεν είναι μόνο μία προσπάθεια για τη προστασία των θαλασσών, είναι και μία ενέργεια που φέρνει κοντά ανθρώπους από διαφορετικές κουλτούρες και τους ενώνει σ' ένα κοινό σκοπό.

Η Barbara Cimmino, η Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ανάπτυξης της Yamamay, και ο άνθρωπος που βρίσκεται πίσω από πολλές καινοτομίες του ιταλικού brand, όπως την πρωτοβουλία για στήριξη του προγράμματος M.A.R.E., συμμετείχε επίσης στην αποστολή.

Barbara Cimmino
H Επικεφαλής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Ανάπτυξης της Yamamay, Barbara Cimmino, εν πλω με το καταμαράν ONE

Η τρίτη έκδοση της capsule collection "EDIT" φωτογραφήθηκε εν πλω

Η συλλογή μαγιό "EDIT" - Eco-Designed Innovative Textile - δημιουργήθηκε, με γνώμονα την κυκλικότητα των υφασμάτων. Τα μαγιό της capsule collection έχουν κατασκευαστεί με τη χρήση του Repetable by Radici Group, ενός καινοτόμου νήματος πολυεστέρα που λαμβάνεται μέσω μιας μετακαταναλωτικής διαδικασίας ανακύκλωσης μπουκαλιών PET. Με απλά λόγια, τα μαγιό της συλλογής "EDIT" κατασκευάζονται από νήμα που έχει παραχθεί από την ανακύκλωση πλαστικών μπουκαλιών και αυτό τα καθιστά κάτι περισσότερο από μοναδικά: τα κάνει πολύτιμα για το περιβάλλον, αφού μπορούν να ανακυκλωθούν εύκολα και τα ίδια.

edit yamamay
Giulia Arena

Συνεπής με την καινοτομία και τη βιωσιμότητα αυτής της σειράς , η φωτογράφιση της καμπάνιας πραγματοποιήθηκε στη διάρκεια της αποστολής M.A.R.E 2023 θέλονταςνα αναδείξει το κεντρικό μήνυμα της "EDIT": φορώντας τα μαγιό της capsule συλλογής θα είστε σε επαφή με τη φύση και τη θάλασσα μέσα από όμορφα, κομψά προϊόντα σε ζωντανά χρώματα, που έχουν όμως μειωμένο οικολογικό αντίκτυπο.

Με τα μαγιό της σειράς "EDIT" φωτογραφήθηκαν η Ιταλίδα ηθοποιός και παρουσιάστρια Giulia Piscina (@giulipool) - που τη βλέπεις να ποζάρει με κίτρινο μπικίνι της capsule συλλογής στο εξώφυλλο του άρθρου- και η Giulia Arena (@giuliarena), Ιταλίδα μοντέλο και ηθοποιός, η οποία φωτογραφήθηκε με μοβ ολόσωμο και μπικίνι της eco σειράς Yamamay.

Yamamay EDIT
Giulia Arena

Τα μαγιό "EDIT" είναι ήδη διαθέσιμα στα καταστήματα Yamamay και στο yamamay.com

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ