Follow us

Η πιο cool βαφή μαλλιών της σεζόν δανείζεται το όνομά της από τον αγαπημένο σου καφέ

Ψάχνεις ιδέες για ανανέωση με αφορμή το άνοιγμα των hair salons; Ζήτα ένα cold brew (hair colour).

brown hair iStock

Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι μια από τις πιο hot-right-now αποχρώσεις μαλλιών για μελαχρινές εμπνέεται την ονομασία της από τον αγαπημένο μας cold brew. Δεν είναι η πρώτη φορά άλλωστε που διάφορα beauty trends (βλ. chocolate cake hair, honey skin) δανείζονται τα ονόματά τους από αγαπημένα μας ροφήματα και γλυκά.

Δεν πρόκειται βέβαια για νέο χρώμα, αφού πρωτοεμφανίστηκε στα hair salons το 2018. Η πλούσια, πολυδιάστατη cold brew απόχρωση κάνει την επανεμφάνισή της το 2021 χάρη στην ευελιξία και στην low-maintenance ευκολία που προσφέρει. Είναι η ιδανική λύση για τις μελαχρινές που θέλουν να "ζωντανέψουν" τα μαλλιά τους με ένα σούπερ κολακευτικό χρώμα, χωρίς να χρειάζεται να επισκέπτονται συνέχεια τα κομμωτήρια.

Loading...

Τι χρώμα είναι στην πράξη το cold brew;

Περιγράφεται ως μια ζεστή απόχρωση του καφέ espresso διανθισμένη με χρυσαφένιες ανταύγειες που "χρωματίζουν" την τρίχα από τη μέση έως την άκρη της. Το αποτέλεσμα; Η φυσική και διακριτική τοποθέτηση των συγκεκριμένων highlights στα σωστά σημεία θυμίζει το χρώμα του καφέ μετά την προσθήκη γάλακτος σε αυτόν (cafe au lait). Βέβαια, αυτό δεν είναι απόλυτο: εξαρτάται από την αρχική βάση αλλά και το χρώμα των highlights που θα επιλέξεις, που ποικίλει από χρυσαφί μέχρι ακόμα και καφέ-κόκκινο, ανάλογα τον τελικό τόνο που θες να δώσεις στα μαλλιά σου.

Έτσι, το τελικό χρώμα μπορεί να είναι από ένα σκούρο σοκολατί μέχρι ένα ζεστό καστανό, με αποτέλεσμα η cold brew απόχρωση να χαρίζει μια ζεστασιά στο πρόσωπο.

Loading...

Εάν πάλι θες ένα πολύ φυσικό και ήπιο αποτέλεσμα, ζήτα από τον κομμωτή σου να κρατήσει το φυσικό καστανό σου ως βάση και να δημιουργήσει baby highlights κυρίως στις άκρες των μαλλιών σου. Έτσι, πετυχαίνεις ταυτόχρονα και ένα low-maintenance αποτέλεσμα αφού όσο μακραίνουν τα μαλλιά, οι ανταύγειες θα ενσωματώνονται φυσικά στο αρχικό χρώμα δημιουργώντας μια όμορφη διάσταση και βάθος σε αυτά.

Loading...
Loading...

Bonus tip: στην περίπτωση που πάντα ήθελες να δοκιμάσεις το κόκκινο χρώμα αλλά φοβάσαι να το τολμήσεις, μπορείς να ζητήσεις από τον κομμωτή σου να ενσωματώσει διακριτικές καφέ-κόκκινες ανταύγειες ανάμεσα στα μαλλιά σου.

Loading...

Πηγή: madamefigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ