Follow us

Το Μουσείο Μπενάκη φωταγωγήθηκε ροζ για καλό σκοπό

Η εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της The Estée Lauder Companies συνεχίζεται για μία ακόμα χρονιά.

MissBloom TEAM
Benaki Museum

Το ιστορικό και εμβληματικό κεντρικό κτίριο του Μουσείου Μπενάκη φωταγωγήθηκε για μία ακόμα χρονιά ροζ την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου 2021 στo πλαίσιo της παγκόσμιας πρωτοβουλίας φωταγώγησης μνημείων και κτηρίων οροσήμων, για την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού της The Estée Lauder Companies.

Όλα ξεκίνησαν το 1992 όταν η Evelyn H. Lauder συν-δημιούργησε την εμβληματική Ροζ Κορδέλα και ξεκίνησε την εκστρατεία ενημέρωσης για τον καρκίνο του μαστού, εμπνέοντας ένα παγκόσμιο κίνημα με μια αποστολή: να βοηθήσει στη δημιουργία ενός κόσμου χωρίς καρκίνο του μαστού για όλους. Μέχρι σήμερα, η Estée Lauder Companies με την εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού και το φιλανθρωπικό ίδρυμα Breast Cancer Research Foundation®, έχουν χρηματοδοτήσει περισσότερα από 108 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως για έρευνα, εκπαίδευση και ιατρικές υπηρεσίες οι οποίες πραγματικά σώζουν ζωές.

Στην Ελλάδα, η Estée Lauder Hellas με κύριο στόχο την ευαισθητοποίηση του κοινού, συνεργάζεται από το 2005 με το γνωστό σχεδιαστή Duka, για το σχεδιασμό μιας συλλεκτικής σειράς βραχιολιών. Τα έσοδα από την πώληση του Pink Ribbon Bracelet χρηματοδοτούν τις ανθρωπιστικές δράσεις και το σπουδαίο έργο της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 4000 δωρεάν μαστογραφίες από τον κινητό μαστογράφο, σε απομακρυσμένες πόλεις και νησιά σε όλη την Ελλάδα.

Το έναυσμα για τη φωταγώγηση έδωσε και φέτος η κ. Ελένη Μενεγάκη, ως η Ελληνίδα Πρέσβειρα της Εκστρατείας για τον Καρκίνο του Μαστού του Ομίλου Estée Lauder Companies, η οποία συμμετέχει αφιλοκερδώς σε αυτήν την πρωτοβουλία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λαμβάνοντας υπόψη το επικείμενο θέμα της ενεργειακής κρίσης και σεβόμενοι τις όποιες συστάσεις που έχουνε γίνει για εξοικονόμηση ηλεκτρικής ενέργειας, η φετινή, συμβολική όπως πάντα φωταγώγηση του Μουσείου, έγινε με λαμπτήρες LED χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης και διήρκεσε μόνο για μερικές ώρες και μέχρι τα μεσάνυχτα.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ