Follow us

Αποτρίχωση με κερί | Όσα πρέπει να γνωρίζεις

MissBloom TEAM
σωμα, fitness, ασκησεις, κοιλια redit:SrdjanPav

Η ανεπιθύμητη τριχοφυΐα είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί τόσο τις γυναίκες όσο και τους άνδρες. Πολλοί καταφεύγουν στη χρήση ξυραφιού όπου κάνει την τρίχα πιο σκληρή και ξαναεμφανίζεται μετά από λίγες ώρες. Άλλοι καταφεύγουν στην αποτρίχωση με laser, όπου τα οφέλη της συγκεκριμένης θεραπείας ποικίλλουν. Οι ειδικοί του Casa de Beauté μας εξηγούν όσα χρειάζεται να ξέρουμε για τη αποτρίχωση με κερί.

Αποτρίχωση με κερί: Αποτελεί μια συνηθισμένη και οικονομική εναλλακτική από αυτήν του ξυρίσματος ή της μηχανής. Οι τιμές της υπηρεσίας ξεκινούν μόνο από λίγα ευρώ και εξαρτάται την περιοχή που θα αποτριχωθεί. Αφαιρεί την τρίχα από τη ρίζα και γι’ αυτόν το λόγο καθυστερεί την επανεμφάνισή της. Πολλοί έχουν παρατηρήσει μια μείωση και εξασθένηση της τριχοφυΐας τους έπειτα από τακτική θεραπεία.

Ποια είναι τα σημεία εφαρμογής;

Η αποτρίχωση με κερί μπορεί να εφαρμοστεί σε διάφορα μέρη του σώματος και να επιφέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Αποτρίχωση στο πρόσωπο: Το πρόσωπο είναι ένα σημείο, στο οποίο καμία γυναίκα δεν θέλει να παρατηρεί οποιαδήποτε ατέλεια και γι’ αυτό συνιστάται η αποτρίχωση με κερί. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα φρύδια έως και τα χείλη. Λόγω της περιοχής, η τρίχα αναπτύσσεται πιο συχνά και γι’ αυτό καλό θα ήταν να πραγματοποιείται η επίσκεψη στο ινστιτούτο κάθε 2 έως 3 εβδομάδες. Η διάρκεια της θεραπείας στην περιοχή του προσώπου είναι μόλις 10 έως 15 λεπτά. Μια ακόμη εναλλακτική, όσον αφορά τα φρύδια μας, είναι και η μέθοδος αποτρίχωσης φρυδιών με κλωστή.

Αποτρίχωση μασχάλης: Μπορεί να μην το έχουμε συνειδητοποιήσει, αλλά η μασχάλη είναι ένα σημείο που ξυρίζουμε πιο συχνά και η τρίχα εμφανίζεται αρκετά γρήγορα. Η αποτρίχωση με κερί, δίνει μεγάλη διάρκεια στο αποτέλεσμα και οι τρίχες αραιώνουν σημαντικά. Η επανάληψη αποτρίχωσης στην περιοχή της μασχάλης πραγματοποιείται κάθε 2 έως 3 εβδομάδες.

Αποτρίχωση στο Bikini: Όπως αναφέραμε και παραπάνω, η αποτρίχωση με κερί αφαιρεί τη τρίχα από τη ρίζα. Γι’ αυτό ακριβώς είναι και μια αποτελεσματική θεραπεία, όσον αφορά τη συγκεκριμένη περιοχή. Πρέπει να τονίσουμε ότι η τρίχα πρέπει να είναι περίπου ½ εκατοστό, ώστε το αποτέλεσμα να είναι αυτό που ζητάμε.

Αποτρίχωση στα άκρα: Στα συγκεκριμένα σημεία, η διαδικασία πρέπει να επαναλαμβάνεται κάθε 4 εβδομάδες καθώς η εμφάνιση της τρίχας αργεί και η αραίωση μετά τις συνεδρίες είναι αισθητή.

Ποια είναι η διαδικασία που πραγματοποιείται;

Η διαδικασία είναι απλή και καθόλου χρονοβόρα.

  • Στην αρχή, λοιπόν, αφού η αισθητικός ζεστάνει το κερί στην κατάλληλη θερμοκρασία, το τοποθετεί πάνω στην επιδερμίδα.
  • Η αφαίρεσή του γίνεται προς την αντίθετη φορά της τρίχας ώστε να αποτριχωθεί από τη ρίζα.
  • Τέλος, η αισθητικός μας τοποθετεί λάδι σώματος ή κρέμα ώστε να αφαιρεθούν τα υπολείμματα από το κερί.

Τι πρέπει να προσέξουμε πριν το ραντεβού μας;

Είναι σημαντικό να αποφύγουμε την αποτρίχωση με κερί τις ημέρες περιόδου μας, διότι η διαδικασία θα είναι επώδυνη καθώς το δέρμα εκείνες τις μέρες είναι ευαίσθητο.

Επίσης, μην τοποθετήσετε κάποια κρέμα ή λάδι στην περιοχή που θα αποτριχωθεί. Το σημείο πρέπει να είναι καθαρό ώστε να τοποθετηθεί το κερί.

Βεβαίως, πρέπει να αποφύγετε και το ξύρισμα μεταξύ των ραντεβού σας, ούτως ώστε, η τρίχα να βρίσκεται στο μήκος που πρέπει για να αποτριχωθεί σωστά.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ