Follow us

Glowy skin | 5 πούδρες καθαρισμού & απολέπισης για να δοκιμάσεις το πιο viral skincare trend της σεζόν

Τα καθαριστικά και απολεπιστικά προϊόντα σε μορφή πούδρας χαρίζουν απίστευτη όψη στην επιδερμίδα - κι έχουν γίνει η νέα μας εμμονή.

skin iStock

Οι πούδρες καθαρισμού και απολέπισης δεν αποτελούν νέα προϊόντα στην αγορά - απεναντίας, υπάρχουν εδώ και χρόνια, με τις Κορεάτισσες να τους δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης πολύ πριν γίνουν ευρύτερα γνωστά.

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι δεν είναι ιδιαίτερα διαδεδομένα στη χώρα μας, αφού οι περισσότερες προτιμάμε να αγοράζουμε καθαριστικά και απολεπιστικά προϊόντα στις κλασικές υφές και συνθέσεις που έχουμε συνηθίσει. Τουλάχιστον αυτό ίσχυε μέχρι πρότινος, μιας και στα social media έχει προκληθεί προσφάτως ένα μεγάλο craze σχετικά με οτιδήποτε έχει μορφή πούδρας.

Και δεν μιλάμε για τις κλασικές πούδρες στο μακιγιάζ, αλλά για (άνυδρα) skincare προϊόντα καθαρισμού και απολέπισης που κυκλοφορούν σε μορφή σκόνης. Σίγουρα θα αναρωτιέσαι πώς ακριβώς χρησιμοποιούνται και πώς γίνεται λόγη σκόνη να μπορεί να καθαρίσει το πρόσωπό σου. Σύμφωνοι, στην αρχή μπορεί να φαντάζει λίγο περίπλοκο και περίεργο, όμως χρειάζεται να δώσεις λίγη προσοχή σε αυτά τα φανταστικά προϊόντα ώστε να εξοικειωθείς μαζί τους - και μετά, δεν θα τα αποχωρίζεσαι.

"Retinol sandwich" | Μάθε πώς θα εφαρμόσεις τη ρετινόλη χωρίς να ερεθίσεις την επιδερμίδα σου

Αρχικά, ο τρόπος χρήσης ενός τέτοιου καθαριστικού ή scrub είναι πανεύκολος: απλά αναμειγνύεις λίγη ποσότητα στα χέρια σου με νερό ώστε να δημιουργηθεί αφρός, τόσο απλό. Ωστόσο, έχει σημασία η ποσότητα του νερού που θα χρησιμοποιήσεις, καθώς όσο λιγότερο τόσο πιο παχύρρευστο το μείγμα που θα δημιουργηθεί - χωρίς βέβαια να παίζει κάποιον ιδιαίτερο ρόλο στο τελικό αποτέλεσμα.

Γιατί τα προτιμάμε; Γιατί αποτελούν έναν νέο, πρωτότυπο τρόπο καθαρισμού και απολέπισης που θα σε ενθουσιάσει, ιδίως αν είσαι skincare addict και ψάχνεσαι συνεχώς. Επιπλέον, το γεγονός ότι είναι waterless προϊόντα, δεν περιέχουν δηλαδή καθόλου νερό στις συνθέσεις τους, τα καθιστά απόλυτα sustainable και φιλικά προς το περιβάλλον, ενώ είναι και ιδανικά για ταξίδι.

3+1 μάσκες προσώπου με βιταμίνη C για έξτρα φωτεινότητα και λάμψη στην επιδερμίδα

Ανάλογα με το αν θα επιλέξεις cleanser ή scrub σε μορφή πούδρας, τα συστατικά του αλλάζουν. Συνήθως, τα περισσότερα απολεπιστικά θα περιέχουν βιταμίνες, ένζυμα αλλά και οξέα που θα απελευθερωθούν με το νερό, για να προσφέρουν (ήπια) χημική απολέπιση στο δέρμα. Γι' αυτό και πρέπει να τα χρησιμοποιείς μια με δύο φορές την εβδομάδα, όπως ακριβώς δηλαδή και το συνηθισμένο σου απολεπιστικό, ώστε να αποφευχθούν ερεθισμοί.

Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι χαρίζουν μια απίστευτη λάμψη και λεία όψη στην επιδερμίδα που θα σε ενθουσιάσει.

Favorite beauty picks | Τα 10 καλύτερα αντηλιακά με χρώμα για κάλυψη αλλά και προστασία στην πόλη, όλο τον χρόνο

Παρακάτω, θα βρεις τα 5 καλύτερα καθαριστικά, scrubs και μάσκες προσώπου σε μορφή πούδρας που συγκεντρώσαμε για σένα:

Clear Improvement Powder Cleanser, Origins

Clear Improvement Powder Cleanser, Origins

Πούδρα καθαρισμού που ενεργοποιείται με το νερό και μεταμορφώνεται σε απαλό αφρό που καθαρίζει σε βάθος, αποτοξινώνει την επιδερμίδα, καταπολεμά τη θαμπή όψη και αφήνει την επιδερμίδα υπέροχα καθαρή. Καθαρίζει σε βάθος τους πόρους από περιβαλλοντικούς ρύπους και τοξίνες, με μία συγκεντρωτική δόση από Bamboo Charcoal.

Exfoliating Enzyme Mask, Sisley

Exfoliating Enzyme Mask, Sisley

Απαλό πήλινγκ νέας γενιάς, ένα προϊόν προετοιμασίας που χαρίζει σε μόλις 1 λεπτό ομοιόμορφη και λαμπερή όψη σε όλους τους τύπους δέρματος, ακόμα και στο ευαίσθητο. Η φίνα πούδρα μετατρέπεται σε πλούσια αφρώδη κρέμα όταν έρχεται σε επαφή με νερό, ιδανική για να χρησιμοποιείται (και) σαν μάσκα.

Daily Microfoliant, Dermalogica

Daily Microfoliant, Dermalogica

Απαλή πούδρα, καθημερινής χρήσης για κάθε τύπο δέρματος. Έχει ως βάση της το ρύζι, που ενεργοποιείται μόλις έρθει σε επαφή με το νερό, ενώ απελευθερώνει Παπαΐνη, Σαλικυλικό Οξύ και ένζυμα Ρυζιού που μικροαπολεπίζουν τα νεκρά κύτταρα, αφήνοντας το δέρμα απαλότερο και πιο φωτεινό. Η λευκαντική του σύνθεση βοηθά στην εξισορρόπηση της ανομοιόμορφης όψης στο δέρμα λόγω κηλίδων, πανάδων και άλλων δυσχρωμιών.

Cleansing Infusion Exfo Sparkling Powder, L'Occitane

Cleansing Infusion Exfo Sparkling Powder, L'Occitane

Καινοτόμος πούδρα απολέπισης που μεταμορφώνεται σε μους μόλις έρθει σε επαφή με νερό ή toner. Εμπλουτισμένη με ένζυμα φρούτων και οξέα λουλουδιών (AHA) που απολεπίζουν την επιδερμίδα, αυτή η υβριδική σύνθεση αφαιρεί απαλά τα νεκρά κύτταρα της επιδερμίδας, βοηθά αποτελεσματικά να ξεμπλοκάρουν οι πόροι και απομακρύνει την περίσσεια σμήγματος και τα ίχνη ρύπανσης.

Cleansing Dust, Laouta

Cleansing Dust, Laouta

Μία υδατο-ενεργή πούδρα καθαρισμού που μετατρέπεται σε κρεμώδη πλούσιο αφρό, αφαιρεί το σμήγμα και τα νεκρά κύτταρα από την επιδερμίδα, που προκαλούν μαύρα στίγματα και σπυράκια.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ