Follow us

Ποιο είναι το χρώμα που σε φωτίζει; Η κορεάτικη μέθοδος που σαρώνει στον κόσμο της ομορφιάς

Ποιο χρώμα πηγαίνει με την επιδερμίδα σου; Και ποιο είναι αυτό που τονίζει τις ρυτίδες και τους μαύρους κύκλους; Στην Κορέα έχουν τις απαντήσεις!

Makeup iStock

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας των 80's η συγγραφέας Carole Jackson εξέδωσε το βιβλίο "Color Me Beautiful”, με λίγα λόγια τη Βίβλο των χρωμάτων. Στις σελίδες του, ανοιγόταν ο κόσμος των χρωμάτων και οι αναγνώστες μπορούσαν να βρουν την ιδανική απόχρωση για την επιδερμίδα τους, σύμφωνα με μία μέθοδο με το όνομα Color Analysis.

Δεκαετίες αργότερα, η μέθοδος του Color Analysis εμφανίζεται πάλι και σαρώνει στην πλατφόρμα του TikTok. Είναι η μέθοδος που χρησιμοποιείται ευρέως στην Κορέα, που όπως είναι γνωστό τα τελευταία χρόνια πρωτοστατεί στο χώρο της ομορφιάς. Έτσι, γυναίκες από όλο τον κόσμο που επισκέπτονται την Κορέα, δεν χάνουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με τους εξειδικευμένους συμβούλους του Color Analysis που αναλαμβάνουν να βρουν για εκείνες τα καλύτερα χρώματα ανάλογα με την απόχρωση της επιδερμίδας τους.

Τι είναι το Personal Color Analysis και σε τι μας βοηθάει;

Η μέθοδος είναι εξαιρετικά απλή. Οι ειδικοί του Color Analysis Method τοποθετούν υφάσματα σε μία μεγάλη γκάμα χρωμάτων, επάνω στις ενδιαφερόμενες που είναι αποφασισμένες να ανακαλύψουν το χρώμα τους! Σκοπός της μεθόδου είναι να βρεθούν οι αποχρώσεις που ταιριάζουν καλύτερα στον τόνο του δέρματος τους, από τα ρούχα που φορούν μέχρι το μακιγιάζ, το βερνίκι νυχιών και τα κοσμήματα που επιλέγουν οι ενδιαφερόμενες.

Οι τέσσερις εποχές... των χρωμάτων!

Με βάση τις τέσσερις εποχές, τα χρώματα κατηγοριοποιούνται σε ζεστούς και ψυχρούς τόνους. Χάρη σε αυτή τη διαδικασία, μπορείς να βρεις όχι μόνο ποιο χρώμα σου πηγαίνει αλλά και σε ποια εποχή σου πηγαίνει το κάθε χρώμα, μιας και η επιδερμίδα αλλάζει τόνους από το καλοκαίρι στο χειμώνα. Η διαδικασία διαρκεί από 60 λεπτά και πάνω, με τους συμβούλους χρωμάτων να σου ρίχνουν κυριολεκτικά εκατοντάδες δείγματα υφασμάτων στους ώμους για να εξετάσουν προσεκτικά ποια είναι εκείνα που κάνουν το πρόσωπό σου να φωτίζει και ποια πρέπει να αποφεύγεις γιατί τονίζουν τις ρυτίδες ή τους μαύρους κύκλους.

Ενώ η μέθοδος αναδύεται με γοργούς ρυθμούς παγκοσμίως, στην Κορέα έχουν συσταθεί εταιρείες όπως το Korea Fashion Psychology Institute όπου προσφέρουν προγράμματα πιστοποίησης για συμβουλευτική χρωμάτων. Παράλληλα οίκοι όπως είναι οι Valentino, Miu Miu και Dior, έχουν ενσωματώσει αυτή τη μέθοδο.

Αυτή τη στιγμή μια απλή αναζήτηση "Personal Color Analysis in Korea" εμφανίζει 375 εκατομμύρια προβολές TikTok, με τους content creators να δημοσιεύουν την εμπειρία τους και να μοιράζονται οδηγίες για την εκάστοτε υπηρεσία.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ