Follow us

Πώς να επιλέξεις τη σωστή απόχρωση foundation για το καλοκαίρι που πλησιάζει

Το foundation πρέπει να αλλάζει ανάλογα με την εποχή, ιδίως αν έχεις ήδη αποκτήσει ένα sunkissed glow στο πρόσωπο.

skin Splash News / Ideal Image

Για αρχή, να πούμε το προφανές: οφείλεις να αλλάζεις την απόχρωση του foundation ανάλογα με τις εποχές, και όταν μιλάμε για το καλοκαίρι, ο παραπάνω κανόνας καλό είναι τηρείται. Διαφορετικά, τα αποτελέσματα δεν θα είναι καθόλου κολακευτικά για το πρόσωπο και το μακιγιάζ σου, αφού η διαφορά χρώματος σε σχέση με το πιο μαυρισμένο, ενδεχομένως, δέρμα σου, θα είναι αισθητή.

Πώς θα κάνεις τη σωστότερη επιλογή foundation ωστόσο, ιδίως από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις ποιο θα είναι το τελικό μαύρισμα που θα αποκτήσεις; Κι επειδή δεν σε συμφέρει οικονομικά να αγοράσεις δύο ή παραπάνω καλυπτικά διαφορετικών τόνων, σου προτείνουμε την εξής ευέλικτη λύση: το αντηλιακό ή την ενυδατική κρέμα με χρώμα.

Honey brunette | To νέο, ιδιαίτερο χρώμα μαλλιών της Βίκυς Καγιά είναι το πιο κολακευτικό για καστανές και μελαχρινές

Ο λόγος που τα προτιμάμε είναι γιατί το χρώμα που περιέχεται στις συνθέσεις τους είναι ήπιο, πιο ανάλαφρο και όχι τόσο bold, ενώ απλώνεται και απορροφάται ομοιόμορφα από την επιδερμίδα, έχοντας ένα second skin εφέ σε αυτή. Επιπλέον, πολλά από αυτά υποστηρίζουν φόρμουλες που κάνουν το χρώμα να προσαρμόζεται στο pH της κάθε επιδερμίδας και να παίρνει, στην ουσία, το χρώμα της. Πράγμα απίστευτα βολικό, αφού στην ουσία μπορείς να το φοράς σχεδόν όλο το χρόνο, ακόμα και με το πρώτο μαύρισμα.

Το αντηλιακό προσώπου που αλλάζει χρώμα - και έχει εκατομμύρια αναζητήσεις στα social media

Αναλυτικότερα τα οφέλη ενός αντηλιακού με χρώμα:

Μπορούμε με ευκολία να πούμε ότι πρόκειται για υβριδικά (πολυχρηστικά) προϊόντα που επιτελούν διάφορους ρόλους: αντηλιακής προστασίας, καλλυντικής χρήσης, ενυδάτωσης και θρέψης. Άνετα μπορούν να αντικαταστήσουν το foundation σου, καμιά φορά ακόμα και την ενυδατική σου. Κι αν θες να βρεις έναν τρόπο να κάνεις skip στο αντηλιακό επειδή δεν σου αρέσει η υφή ή τυχόν λευκά υπολείμματα που αφήνει, τότε το αντηλιακό με χρώμα θα γίνει το νέο σου αγαπημένο item.

Δες το σαν ένα προϊόν που έρχεται να αντικαταστήσει το foundation σου, καθώς συνήθως χαρίζει ένα ομοιόμορφο χρώμα στην επιδερμίδα και μια ελαφριά κάλυψη, καθιστώντας περιττή τη χρήση άλλου καλυπτικού προϊόντος. Ταυτόχρονα (και κυρίως) προστατεύει το πρόσωπό σου από τη βλαβερή ακτινοβολία και σου λύνει τα χέρια, αφού πρακτικά έχεις ένα μόνο προϊόν που μπορείς να χρησιμοποιείς αντί για περισσότερα. Τέλος, πολλά χαρίζουν και ενυδάτωση και είναι ιδανικά για τις γυναίκες που θέλουν μια κρέμα για όλες τις ανάγκες τους: κάλυψη, ενυδάτωση και αντηλιακή προστασία.

Δες εδώ τα 10 καλύτερα αντηλιακά με χρώμα για κάλυψη αλλά και προστασία στην πόλη, όλο τον χρόνο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ