Ομορφιά : Αισθητική28 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Αυξητική στήθους: Οι απαντήσεις στις 10 πιο hot ερωτήσεις (που σίγουρα έχεις στο μυαλό σου)

Γιατί βασανίζεσαι τόσο πολύ όταν εμείς σου δίνουμε όλες τις απαντήσεις που αναζητάς; Η αυξητική στήθους πια είναι ένα βήμα μακριά σου

Μιλήσαμε με τον πλαστικό χειρουργό Βασίλειο Πάγκαλο MD, MSc, PhD (Leading Physician of the World- Top Plastic Surgeon, IAPS, USA) για την αυξητική στήθους και μας έδωσε όλες τις πληροφορίες που πρέπει να γνωρίζουμε πριν το χειρουργείο.

1. Είναι η αυξητική στηθους μία απλή επέμβαση;
Παρόλο που η αυξητική στήθους είναι η πιο δημοφιλής επέμβαση, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να θεωρηθεί απλή. Είναι μία σύνθετη διαδικασία όπου ο πλαστικός χειρουργός πρέπει να αφιερώσει πολύ χρόνο στο σχεδιασμό και προγραμματισμό της επέμβασης, να έχει τις γνώσεις και την εμπειρία για να δώσει καλά αποτελέσματα. Η αυξητική στήθους είναι μία επέμβαση που έχει εξελιχθεί σημαντικά από τότε που πρωτοεμφανίστηκε. Προηγμένες τεχνικές όπως η “As Good As Natural” που βασίζονται σε ανάλυση της ανατομίας της ασθενούς και τοποθέτηση του ενθέματος σε τέτοια θέση ώστε το στήθος να δείχνει συγχρόνως μεγαλύτερο, νεανικό και απόλυτα φυσικό αποτελούν την τελευταία λέξη στην αυξητική στήθους.

2. Που πρέπει να γίνει η τομή για να μπει το ένθεμα;
Το ένθεμα μπορεί να μπει μέσα από μία τομή κάτω από το μαστό, από τη θηλή, από τη μασχάλη ή από τον ομφαλό. Η επιλογή της θέσης της τομής εξαρτάται σε κάποιο βαθμό από την επιθυμία της ασθενούς και την προσωπική προτίμηση του πλαστικού. Ωστόσο, πολυάριθμές μελέτες έχουν δείξει ότι η τοποθέτηση του ενθέματος με τομή κάτω από το μαστό έχει το καλύτερο αισθητικό αποτέλεσμα, προστατεύει το μαστό ενώ συγχρόνως δίνει στον πλαστικό χειρουργό τη δυνατότητα να δημιουργήσει κάτω από ιδανικές συνθήκες τη θήκη που θα τοποθετηθεί το ένθεμα.

3. Πάνω από το μυ, κάτω απο το μυ, τελικά πού πρέπει να μπει το ένθεμα;
Από τότε που ξεκίνησαν οι πρώτες επεμβάσεις αυξητικής μαστού άρχισαν να διατυπώνονται και οι πρώτες προτάσεις για το ποια είναι η καλύτερη θέση που πρέπει να μπει το ένθεμα. Σήμερα πλεόν το τοπίο έχει ξεκαθαρίσει. Παρόλο που η τοποθέτηση πάνω από τον μυ είναι πιο εύκολη τεχνικά για τον πλαστικό χειρουργό και η ανάρρωση της ασθενούς ευκολότερη, η τοποθέτηση κάτω από το μυ δίνει πιο φυσικό αποτέλεσμα, προστατεύει από τη δημιουργία ρiκνωτικής κάψας και το αποτέλεσμα διατηρείται στο χρόνο.

4. Μπορώ να επιλέξω ό,τι μέγεθος θέλω;
Η αυξητική στήθους έχει περάσει από την εποχή που ο πλαστικός χειρουργός απλά «φούσκωνε» το στήθος, στην εποχή όπου το αποτέλεσμα είναι ένας μαστός με τέλειο σχήμα. Έτσι η επιλογή του μεγέθους γίνεται με βάση το σχήμα που θέλουμε να δώσουμε. Ο στόχος είναι ένα στήθος μεγαλύτερο, αλλά με σωστή προβολη, σωστή θέση θηλής, ανατομικό σχήμα και φυσική εμφάνιση που δεν αλλοιώνεται από τις κινήσεις τις ασθενούς.

5. Πόσο διαρκεί η ανάρρωση και τι πρέπει να προσέξουμε;
Είναι πολύ σημαντικό η ασθενής να περιορίσει όλες τις δραστηριότητές της για τις πρώτες μέρες μετά την επέμβαση. Μία επιτυχημένη αυξητική στήθους είναι αποτέλεσμα λεπτών χειρουργικών χειρισμών και το αποτέλεσμα αυτό απαιτεί σεβασμό κατά τη διάρκεια της ανάρρωσης ώστε όλα να εξελιχθούν ομαλά. Η επάνοδος στις δραστηριότητες πρέπει να είναι σταδιακή, ήπια γυμναστική μπορεί να ξεκινήσει η ασθενής μετά τις 3 εβδομάδες, ενώ τον πρώτο μήνα η ασθενής πρέπει να φοράει ειδικό σουτιέν.

Δες περισσότερα στη σελίδα 2

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ρινοπλαστική
Αισθητικη28 Ιουνίου 2018

Λειτουργική ρινοπλαστική: Έτσι μπορείς να την πετύχεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μέθοδο που προσφέρει αισθητική αλλά και λειτουργική αρτιότητα

Αισθητικη08 Ιουνίου 2018

Αυξητική στήθους χωρίς ουλές; Με ταχύτερη ανάρρωση; Και φυσικό αποτέλεσμα; Φυσικά και γίνεται!

Εκεί που η φύση δεν φάνηκε γενναιόδωρη, η πλαστική χειρουργική έρχεται να καλύψει όλα τα κενά

Αισθητικη02 Μαρτίου 2018

«Καμπούρα» στη μύτη; Η λύση είναι η ρινοπλαστική!

Εάν όλα γίνουν σωστά, η ρινοπλαστική παρά τη μικρή ή μεγάλη παρέμβαση στο οστό της μύτης είναι μια ανώδυνη επέμβαση χωρίς σημαντικά οιδήματα μετεγχειρητικά

peeling
Αισθητικη01 Μαρτίου 2018

Peeling που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους; Το κάναμε!

Μάθε τα πάντα για το μανδελικό Peeling, τις ιδιότητές του, το τέλειο αποτέλεσμά που χαρίζει και πού μπορείς να το κάνεις.

Αισθητικη10 Ιανουαρίου 2018

Λαιμός: Θέλεις να δείχνει πιο ψηλός και πιο λεπτός; Εύκολο! Μάθε πώς

Το Gua sha είναι ο τρόπος να ανυψώσεις το λαιμό σου, αλλά και την περιοχή γύρω του. Μετά απο όλους τους αποτυχημένους τρόπους, αυτός φαίνεται να δουλεύει!

laser
Αισθητικη28 Δεκεμβρίου 2017

Πιστεύεις ότι είναι πολύ νωρίς για το καλοκαίρι; Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα, και ίσα που προλαβαίνεις

Δεν είναι νωρίς για laser αποτρίχωση αν θέλεις να είσαι έτοιμη και με το πιο απαλό δέρμα το καλοκαίρι.

Αισθητικη22 Δεκεμβρίου 2017

LPG θεραπεία σώματος | Η μόνη 100% φυσική μη επεμβατική μέθοδος που μειώνει το λίπος, την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση

Πλέον, ήρθε η νέα γενιά θεραπειών της LPG και τα δύο νέα και εξελιγμένα μοντέλα Cellu M6® Alliance

Best of network