Ομορφιά : Αισθητική10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, 2017

Ιδανικές αναλογίες προσώπου για μια όμορφη και αρμονική εμφάνιση

Οι μέθοδοι της αισθητικής κρανιοπροσωπικής χειρουργικής επαναπροσδιορίζουν τους όγκους του προσώπου, εξασφαλίζοντας όμορφη και αρμονική εμφάνιση

Αισθητική χειρουργική

Πώς; Με τη βοήθεια της αισθητικής χειρουργικής!

Ένα πρόσωπο πρέπει να διαθέτει αρμονική σχέση του σκελετού και των μαλακών ιστών, δηλαδή των μυών, του λίπους και του δέρματος, για να δείχνει όμορφο και γοητευτικό. Με τις εξελίξεις των καινοτόμων τεχνικών της κρανιοπροσωπικής χειρουργικής, της υποειδικότητας της πλαστικής χειρουργικής που ασχολείται με τη διόρθωση των συγγενών και επίκτητων δυσμορφιών του κρανίου, του προσώπου και των γνάθων, ο εξειδικευμένος πλαστικός χειρουργός μπορεί να επέμβει όχι μόνο στους μυς και το δέρμα, αλλά και στο σχήμα και τον όγκο των οστών του προσώπου. Η χειρουργική του σκελετού του προσώπου διαιρείται σε δύο κατηγορίες: στη γλυπτική των οστών για αύξηση ή μείωση των όγκων και αλλαγή σχήματος του προσώπου, και στην ορθογναθική χειρουργική, μέσω της οποίας βελτιώνεται η σύγκλειση
των δοντιών και το σχήμα των γνάθων, αποκαθιστώντας τη λειτουργικότητα του στόματος αλλά και την αισθητική εικόνα του προσώπου.

Αισθητική χειρουργική

Γλυπτική Οστών

Ο πλαστικός-κρανιοπροσωπικός χειρουργός, διαθέτοντας την απαραίτητη εκπαίδευση και πολύχρονη εμπειρία στη κρανιοπροσωπική, γναθοχειρουργική και πλαστική χειρουργική, μπορεί να συνδυάσει διαφορετικές τεχνικές, επιτυγχάνοντας το βέλτιστο αισθητικό αποτέλεσμα. Ξεκινώντας από το μέτωπο, παρεμβαίνει ενδοσκοπικά, δίνοντας αρμονικό σχήμα στο μετωπιαίο και το ζυγωματικό οστό, αυξάνοντας ή ελαττώνοντας σύμφωνα με τις ανάγκες τον όγκο, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να ανορθώσει τους μαλακούς ιστούς, όπως τους μυς, το λίπος και το δέρμα, με εσωτερικά ράμματα, γεμίζοντας τα ζυγωματικά, ομαλοποιώντας τις ρυτίδες του κάτω βλεφάρου και ελαττώνοντας τις ρινοχειλικές πτυχές. Με τη μέθοδο αυτή, δίνεται ένα πολύ φυσικό αποτέλεσμα στο πρόσωπο, χωρίς την προσθήκη ξένου σώματος.

Ορθογναθική Χειρουργική

Αντίστοιχα, σε άτομα με δυσαρμονία και κακή σύγκλειση των γνάθων που παρουσιάζουν προγναθισμό, μικρογναθία ή ασυμμετρία προσώπου, ο κρανιοπροσωπικός-πλαστικός χειρουργός, με ενδοστοματική προσπέλαση και χωρίς καμία εξωτερική τομή, εκτελεί τις προσχεδιασμένες οστεοτομίες (άνω-κάτω γνάθου, γενειοπλαστική), επαναφέροντας τη λειτουργικότητα του στόματος, ενώ παράλληλα χαρίζει ένα όμορφο χαμόγελο και ιδανικές αισθητικές αναλογίες. Ταυτόχρονα, επεμβαίνει στους μυς και το δέρμα του λαιμού με τεχνική απόλυτα εξατομικευμένη για το πρόβλημα του κάθε ασθενή (short scar facelift, MACS lift, deep plane facelift). Με τις σύγχρονες αυτές τεχνικές, η νοσηλεία δεν ξεπερνά το ένα εικοσιτετράωρο και ο ασθενής επανέρχεται σύντομα στην καθημερινότητά του.

 

Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες τον Κωνσταντίνο Αλεξάνδρου, Πλαστικό – Κρανιοπροσωπικό Χειρουργό, με εκπαίδευση στην Ιαπωνία και το New York University των ΗΠΑ στην αισθητική και κρανιοπροσωπική χειρουργική, Διευθυντή του Ελληνικού Κρανιοπροσωπικού Κέντρου. www.kostasalexandrou.gr, www.craniofacial.org

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Αισθητικη10 Ιανουαρίου 2018

Λαιμός: Θέλεις να δείχνει πιο ψηλός και πιο λεπτός; Εύκολο! Μάθε πώς

Το Gua sha είναι ο τρόπος να ανυψώσεις το λαιμό σου, αλλά και την περιοχή γύρω του. Μετά απο όλους τους αποτυχημένους τρόπους, αυτός φαίνεται να δουλεύει!

laser
Αισθητικη28 Δεκεμβρίου 2017

Πιστεύεις ότι είναι πολύ νωρίς για το καλοκαίρι; Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα, και ίσα που προλαβαίνεις

Δεν είναι νωρίς για laser αποτρίχωση αν θέλεις να είσαι έτοιμη και με το πιο απαλό δέρμα το καλοκαίρι.

Αισθητικη22 Δεκεμβρίου 2017

LPG θεραπεία σώματος | Η μόνη 100% φυσική μη επεμβατική μέθοδος που μειώνει το λίπος, την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση

Πλέον, ήρθε η νέα γενιά θεραπειών της LPG και τα δύο νέα και εξελιγμένα μοντέλα Cellu M6® Alliance

προσφορές
Αισθητικη20 Δεκεμβρίου 2017

Είναι όντως η καλύτερη περίοδος του χρόνου με αυτές τις beauty προσφορές!

Η Αναγέννηση έχει για εσένα τα καλύτερα πακέτα και τις πιο σούπερ προσφορές που υπόσχονται να κάνουν τις γιορτές αυτές τις πιο υπέροχες!

Best of network