Ομορφιά : Αισθητική14 ΙΟΥΝΙΟΥ, 2017

Τι είναι το fat grafting προσώπου και γιατί έχει καταφέρει να ξεχωρίσει

Η λεγόμενη λιπομεταφορά είναι η νέα μέθοδος στον χώρο της ομορφιάς που προσφέρει ένα μόνιμο μα και εντυπωσιακό αποτέλεσμα

λιπομεταφορά

Η εξέλιξη της τεχνολογίας, ειδικά στον χώρο της ομορφιάς, έχει προσφέρει στις γυναίκες μία τεράστια γκάμα επιλογών για ανανέωνη της επιδερμίδας του προσώπου μέσω πολλών μεθόδων που αναπτύσσονται και εξελίσσονται.

Σχεδόν όλες από αυτές γίνονται σε συνεδρίες και επαναλαμβάνονται κάθε χρόνο.

Ας αναφέρουμε μόνο κάποιες από αυτές:

εφαρμογή των lasers (fractional) προκαλεί μια ελεγχόμενη απολέπιση της επιδερμίδας, γίνεται σε τρεις συνεδρίες σε χειμερινή περίοδο. Το ίδιο μπορεί να επιτευχθεί με το χημικό pilling.

-Το microneedling με εφαρμογή ραδιοσυχνοτήτων προκαλεί σύσφιξη του δέρματος.

-Άλλη μέθοδος είναι οι ενέσιμες μεσοθεραπείες, είτε με διαλύματα που περιέχουν βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και υαλουρονικό οξύ, είτε με πλάσμα που συλλέγεται από το αίμα του ίδιου του ασθενούς. Προσφέρουν μια σφριγηλότητα στο δέρμα, μετά από επαναλαμβανόμενες συνεδρίες μια φορά το χρόνο.

Όλες αυτές οι μέθοδοι μπορούν να συνδυαστούν προσφέροντας αναζωογόνηση στο δέρμα αλλά και διατήρηση στο φθοροποιό χρόνο.

Υπάρχει όμως μία πιο δραστική και μόνιμη μέθοδος;

Μια πιο δραστική μέθοδος, περισσότερο επεμβατική αλλά και πολύ πιο αποτελεσματική είναι το fat grafting ή λιπομεταφορά στο πρόσωπο. Ο χρόνος προκαλεί μια ατροφία του λίπους του προσώπου, που επιτείνει τη χαλάρωση του δέρματος. Προοδευτικά το λίπος αδειάζει από τα ζυγωματικά και τα μάγουλα ενώ το δέρμα «σακουλιάζει».

λιπομεταφορά

Η μεταφορά λίπους ή λιπομεταφορά στη περιοχή από τον ίδιο ασθενή, που παίρνεται με λιποαναρρόφηση, αποκαθιστά τη σφριγηλότητα και επαναφέρει την εικόνα της νεότητας. Το αποτέλεσμα είναι ευεργετικό και με το χρόνο αυτό βελτιώνεται ακόμα περισσότερο. Είναι γνωστό ότι τα λιποκύτταρα έχουν γύρω τους μεγάλο αριθμό βλαστοκυττάρων, που στο χρόνο προάγουν την ανάπλαση του δέρματος και της επιδερμίδας, όταν έρχονται σε επαφή με αυτό. Δεύτερο ευεργετικό αποτέλεσμα είναι η αποκατάσταση του χαμένου όγκου, και τέλος η τεχνική από μόνη της «τραυματίζει» το υποδόριο ενεργοποιώντας τη παραγωγή του ινώδους ιστού και του κολλαγόνου και επομένως τη σύσφιξη συνολικά του προσώπου.

Τα ψιλά γράμματα:

Η τεχνική είναι απλή και γίνεται με τοπική αναισθησία. Η διαδικασία γίνεται αρκετά ανεκτή όσο και η τοποθέτηση των γνωστών νημάτων. Μετεγχειρητικά δεν υπάρχει καθόλου πόνος. Υπάρχει όμως ένα οίδημα που διατηρείται για δύο βδομάδες περίπου, ενώ το τελικό αποτέλεσμα που προοδευτικά βελτιώνεται εμφανίζεται μετά το μήνα. Επανάληψη της διαδικασίας μπορεί να γίνει μετά από εξάμηνο αν κριθεί αναγκαία και το αποτέλεσμα είναι πλέον οριστικό.

Ευχαριστούμε τον Στρατή Γαβριήλ, Πλαστικό Χειρουργό Diplomate of European Board of Plastic Surgery Διευθυντής Τμήματος Πλαστικής Χειρουργικής, Doctors’Hospital

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΑΙΣΘΗΤΙΚΗ

Ρινοπλαστική
Αισθητικη28 Ιουνίου 2018

Λειτουργική ρινοπλαστική: Έτσι μπορείς να την πετύχεις

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τη μέθοδο που προσφέρει αισθητική αλλά και λειτουργική αρτιότητα

Αισθητικη08 Ιουνίου 2018

Αυξητική στήθους χωρίς ουλές; Με ταχύτερη ανάρρωση; Και φυσικό αποτέλεσμα; Φυσικά και γίνεται!

Εκεί που η φύση δεν φάνηκε γενναιόδωρη, η πλαστική χειρουργική έρχεται να καλύψει όλα τα κενά

Αισθητικη02 Μαρτίου 2018

«Καμπούρα» στη μύτη; Η λύση είναι η ρινοπλαστική!

Εάν όλα γίνουν σωστά, η ρινοπλαστική παρά τη μικρή ή μεγάλη παρέμβαση στο οστό της μύτης είναι μια ανώδυνη επέμβαση χωρίς σημαντικά οιδήματα μετεγχειρητικά

peeling
Αισθητικη01 Μαρτίου 2018

Peeling που εξαφανίζει τους μαύρους κύκλους; Το κάναμε!

Μάθε τα πάντα για το μανδελικό Peeling, τις ιδιότητές του, το τέλειο αποτέλεσμά που χαρίζει και πού μπορείς να το κάνεις.

Αισθητικη10 Ιανουαρίου 2018

Λαιμός: Θέλεις να δείχνει πιο ψηλός και πιο λεπτός; Εύκολο! Μάθε πώς

Το Gua sha είναι ο τρόπος να ανυψώσεις το λαιμό σου, αλλά και την περιοχή γύρω του. Μετά απο όλους τους αποτυχημένους τρόπους, αυτός φαίνεται να δουλεύει!

laser
Αισθητικη28 Δεκεμβρίου 2017

Πιστεύεις ότι είναι πολύ νωρίς για το καλοκαίρι; Δες τι πρέπει να κάνεις τώρα, και ίσα που προλαβαίνεις

Δεν είναι νωρίς για laser αποτρίχωση αν θέλεις να είσαι έτοιμη και με το πιο απαλό δέρμα το καλοκαίρι.

Αισθητικη22 Δεκεμβρίου 2017

LPG θεραπεία σώματος | Η μόνη 100% φυσική μη επεμβατική μέθοδος που μειώνει το λίπος, την κυτταρίτιδα, τη χαλάρωση

Πλέον, ήρθε η νέα γενιά θεραπειών της LPG και τα δύο νέα και εξελιγμένα μοντέλα Cellu M6® Alliance

Best of network