Έχεις αναρωτηθεί ποτέ τι είναι το σμήγμα που ευθύνεται για τα ενοχλητικά σπυράκια σου;

Μάθε τα πάντα για τις βασικές αιτίες που δημιουργούν την ακμή και ποιο προϊόν θα σου επιτρέψει να την συνδυάσεις με το μακιγιάζ

ακμή

01Στην εφηβεία, το δέρμα αρχίζει να αλλάζει και υφίσταται αλλοιώσεις. Είναι παχύτερο, λιγότερο απαλό και γυαλίζει. Οι κηλίδες αυξάνονται, εμφανίζονται σπυράκια τα οποία μερικές φορές επιμένουν και στην ενηλικίωση.

Πίσω από την ακμή κρύβονται πολλοί παράγοντας που την ευνοούν. Η πιο βασική αιτία όμως μόλις βρέθηκε και δεν είναι άλλη από την υπερβολική έκκριση σμήγματος από την επιδερμίδα η οποία άλλαξε, οξειδώθηκε και παρέχει ευνοϊκές συνθήκες για πολλαπλασιασμό την βακτηρίων. Αυτή η δυσλειτουργία είναι η βασική αιτία εμφάνισης κι εξάπλωσης της ακμής. Είναι το σημείο έναρξης το οποίο οδηγεί σε γνωστές αλυσιδωτές αντιδράσεις: Κλειστοί πόροι, μαύρα στίγματα και φλεγμονές τα οποία δημιουργούν φαγέσωρες.

Τι είναι όμως άραγε το σμήγμα;
Αποτελείται από λιπαρά οξέα, νερό, λιπίδια και σκουαλένιο. Στις συγκεκριμένειες περίπτωσεις, είναι αποδεδειγμένο ότι το σκουαλένιο οξειδώνεται υπερβολικά και δημιουργεί ανισσοροποία λιπαρών οξέων. Σαν αποτέλεσμα, ένα παχύ σμήγμα κλείνει τους πόρους και ενθυρρύνει τη δημιουργία βακτηριδίων που είναι υπεύθυνα για την εμφάνιση φαγεσώρων.

Τώρα που κατάφερες να αποκωδικοποιήσεις τα αίτια, πάμε στο επόμενο πρόβλημά σου, που δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό ακμής και μακιγιάζ.

ακμή

Η αλήθεια είναι ότι πλέον θεωρείται «κοινωνική» υποχρέωση για πολλές νέες κοπέλες να βάφονται προκειμένου να καλύψουν τα σημάδια της ακμής, αλλά οι δερματολόγοι έχουν αντίθετη άποψη ειδικά αν τα προιόντα μακιγιάζ είναι επιλεγμένα λάθος και δεν αφαιρούνται σωστά. Δυστυχώς, μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο: όσο περισσότερο make up φοράει ένα κορίτσι για να καλύψει τα σπυράκια, τόσο μεγαλύτερο είναι το ρίσκο να επιβαρύνει το δέρμα του προσώπου της.

ακμή
            

Η λύση της εξίσωσης βρέθηκε:

Στιγμιαία κάλυψη + Δράση στα σπυράκια = Bioderma
  

Επειδή το να ακολουθήσεις μια δερματολογική θεραπεία δεν είναι πάντα συμβατό με τις επιθυμίες των ασθενών η BIODERMA δεσμεύτηκε και δημιούργησε την Sebium Global Cover, μια νέα υβριδική σύνθεση που προσφέρει διαρκή προστασία ενάντια σε σπυράκια και μαύρα στίγματα, άμεση κάλυψη και δημιουργία μιας όμορφης επιδερμίδας παράλληλα με εύκολη εφαρμογή και καταλληλότητα για καθημερινή χρήση.

ακμή

Το πιο σημαντικό;

Επαναφέρει την ισορροπία της σύνθεσης του σμήγματος σε δέρμα με τάση ακμής, ρυθμίζει το υπερβολικό σμήγμα, σε μία φόρμουλα η οποία καλύπτει άμεσα τα σημάδια ακμής κι έχει μεγάλη διάρκεια.
Έτσι, μέρα με τη μέρα τα σημάδια καλύπτονται και το δέρμα δείχνει ομοιόμορφο. Η επιδερμίδα γίνεται πιο υγιής, καθαρή και χωρίς πόρους και η ακμή δεν είναι πια πρόβλημα. Και αυτό αλλάζει τα πάντα!.

Ξέρεις τι ενθουσίασε εμένα; Ενσωματωμένο στο καπάκι, ένα πράσινο καταπραυντικό βάλσαμο που εξουδετερώνει την τοπική ερυθρότητα από την πρώτη εφαρμογή και απλώνεται εύκολα χωρίς να φράζει τους πόρους. Επιπλέον, το καθρεφτάκι στο καπάκι της συσκευασίας σε βοηθά να φρεσκαριστείς κατά την διάρκεια της ημέρας.

Πώς να το εφαρμόσεις σύμφωνα με τον διάσημο make up artist και skin care ambassador της Bioderma Γρηγόρη Πυρπιλή;

ακμή

Χρησιμοποίησε τα δάχτυλά σου ή ένα μικρό πινέλο για να βάλεις μια μικρή ποσότητα από το πράσινο καταπραϋντικό για να καλύψει τοπικά σπυράκια ή ερυθρότητα. Τοποθέτησε απαλά για να αποφύγεις αλλοιώσεις που προκαλούν ερεθισμό

Τρίψε το προϊόν στην παλάμη του χεριού σου και τοποθέτησέ το το σε όλο το πρόσωπο, εφάρμοσε απαλά το προϊόν από το κέντρο του προσώπου προς τα μήλα.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

concealer
Μακιγιαζ - Περιποιηση21 Μαρτίου 2018

Αυτό το trick για το concealer θα αλλάξει τελείως τον τρόπο που βάφεσαι!

Αν νομίζεις ότι ξέρεις ήδη όλα τα μυστικά για το concealer, τότε μάλλον κάτι σου διαφεύγει. Αυτό το trick είναι μάλλον το μόνο που πρέπει να ξέρεις και υπόσχεται να σου αλλάξει τη ζωη!

Μακιγιαζ - Περιποιηση21 Μαρτίου 2018

Τι θέλει να σου πει το δέρμα σου και εσύ δε το ακούς; Διάβασε εδώ και θα καταλάβεις!

Έχεις ευαίσθητο δέρμα και δεν ξέρεις πώς να του συμπεριφερθείς; Δεν ξέρω αν το δέρμα σου είναι ευαίσθητο; Η καθοδήγηση της δερματολόγου Μαρίτας Κοσμαδάκη θα σου λύσει όλες τις απορίες

σχήμα φρυδιών
Μακιγιαζ - Περιποιηση20 Μαρτίου 2018

Ποιο είναι το σωστό σχήμα φρυδιών για εσένα ανάλογα με το ζώδιό σου

Αναρωτιέσαι ακόμα για το ποιο είναι το ιδανικό για εσένα σχήμα φρυδιών;

Best of network