Να πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου!

Επειδή τα καθαρά πινέλα είναι το κλειδί για ένα ολοκληρωμένο makeup, βρήκαμε τον τρόπο να τα καθαρίσεις γρήγορα με τα πιο απλά υλικά που θα βρεις σπίτι σου!

Make Up Brushes

Mπορεί να διαθέτεις ώρες ολόκληρες για τον πλήρη καθαρισμό του προσώπου σου με διαφορετικές κρέμες και peelings, αλλά πόσο συχνά καθαρίζεις πράγματι τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τα «βρώμικα» πινέλα είναι ίσως το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό και το πρόσωπο σου και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Με το να ξεχνάς όμως τον καθαρισμό τους, συμβάλλεις σημαντικά στο να μεταφέρονται πιο εύκολα τα μικρόβια από την προηγούμενη χρήση τους, προκαλώντας και αυτά τα σπυράκια που αναρωτιώσουν από πού και έως που προήλθαν. Εμείς σου βρήκαμε τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο να τα καθαρίσεις σε 5 βήματα και χωρίς να τα καταστρέψεις!

Εκτός από τα πινέλα, θα χρειαστείς:

Λίγο ελαιόλαδο / Αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Βήμα 1ο

Ρίξε το αντιβακτηριδιακό σαπούνι σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται.

Βήμα 2ο

Πάρε το πρώτο πινέλο στο νεροχύτη/νιπτήρα στρέφοντας την πλευρά των τριχών προς τα κάτω και βρέξτες ελάχιστα με ζεστό νερό. Πρόσεξε τα πινέλα σου να είναι στραμμένα προς τα κάτω καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς εάν βραχεί το σημείο που συνδέει τις τρίχες με το υπόλοιπο πινέλο υπάρχει κίνδυνος να αυτές να ξεκολλήσουν.

Πινέλα Μακιγιάζ

Βήμα 3ο

Τώρα βρέξε πολύ προσεκτικά τις άκρες των τριχών στο το μείγμα που έφτιαξες στο πρώτο βήμα και άρχισε να κάνεις ελαφρύ «μασάζ» στο εσωτερικό της παλάμης σου με το πινέλο. Συνέχισε μέχρι να δεις να φεύγει όλο το χρώμα από το make up.

Βήμα 4ο

Ξέπλυνε το πινέλο σου με ζεστό νερό μέχρι να φύγει και όλο το σαπούνι.

Βήμα 5ο 

Διάλεξε μια επίπεδη επιφάνεια που στο τέλος της θα έχει κενό (όπως τον πάγκο του μπάνιου, ένα τραπέζει, γραφείο κτλ) άπλωσε μια μεγάλη πετσέτα. Τώρα τοποθέτησε στη σειρά όλα τα πινέλα σου ώστε η άκρη με τις τρίχες να βρίσκεται «στον αέρα» και το υπόλοιπο να εφάπτεται κανονικά στην επιφάνεια.

Άφησε τα να στεγνώσουν καλά – ιδανικά μπορείς να τα αφήσεις για ολόκληρο το βράδυ – και είσαι έτοιμη! Επανέλαβε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά πρόβλημα με βρώμικα πινέλα.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Μακιγιαζ - Περιποιηση18 Μαρτίου 2018

Οικονομική κρίση και στο μακιγιάζ: Κάνε το τέλειο φυσικό look με ένα μόνο προϊόν

Δες το βίντεο που σου δείχνει τον μαγικό τρόπο να πετύχεις το τέλειο φυσικό look μόνο με ένα προϊόν, που μπορεί να έχεις ήδη στο νεσεσέρ σου

eyeliner
Μακιγιαζ - Περιποιηση18 Μαρτίου 2018

5 νέοι πρωτότυποι τρόποι να φορέσεις το eyeliner - όπως τους είδαμε στο Instagram

Μπορεί να λατρεύεις το κλασσικό και σαγηνευτικό cat-eye μακιγιάζ στα μάτια, όμως υπάρχουν πολλοί περισσότεροι τρόπο να βάλεις το αγαπημένο σου eyeliner!

Jennifer Lopez
Μακιγιαζ - Περιποιηση17 Μαρτίου 2018

Λέτε να ισχύει; Η JLo λανσάρει beauty προϊόν (και θα εκτοπίσει ακόμα και την Kim Kardashian)

Έγινε γνωστό μέσω του Instagram ότι η Jennifer Lopez λανσάρει δικό της bronzer. Μετά βέβαια η πληροφορία διαγράφηκε. Τι συμβαίνει; Θέλουμε να ξέρουμε!

Best of network