Να πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου!

Επειδή τα καθαρά πινέλα είναι το κλειδί για ένα ολοκληρωμένο makeup, βρήκαμε τον τρόπο να τα καθαρίσεις γρήγορα με τα πιο απλά υλικά που θα βρεις σπίτι σου!

Make Up Brushes

Mπορεί να διαθέτεις ώρες ολόκληρες για τον πλήρη καθαρισμό του προσώπου σου με διαφορετικές κρέμες και peelings, αλλά πόσο συχνά καθαρίζεις πράγματι τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τα «βρώμικα» πινέλα είναι ίσως το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό και το πρόσωπο σου και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Με το να ξεχνάς όμως τον καθαρισμό τους, συμβάλλεις σημαντικά στο να μεταφέρονται πιο εύκολα τα μικρόβια από την προηγούμενη χρήση τους, προκαλώντας και αυτά τα σπυράκια που αναρωτιώσουν από πού και έως που προήλθαν. Εμείς σου βρήκαμε τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο να τα καθαρίσεις σε 5 βήματα και χωρίς να τα καταστρέψεις!

Εκτός από τα πινέλα, θα χρειαστείς:

Λίγο ελαιόλαδο / Αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Βήμα 1ο

Ρίξε το αντιβακτηριδιακό σαπούνι σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται.

Βήμα 2ο

Πάρε το πρώτο πινέλο στο νεροχύτη/νιπτήρα στρέφοντας την πλευρά των τριχών προς τα κάτω και βρέξτες ελάχιστα με ζεστό νερό. Πρόσεξε τα πινέλα σου να είναι στραμμένα προς τα κάτω καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς εάν βραχεί το σημείο που συνδέει τις τρίχες με το υπόλοιπο πινέλο υπάρχει κίνδυνος να αυτές να ξεκολλήσουν.

Πινέλα Μακιγιάζ

Βήμα 3ο

Τώρα βρέξε πολύ προσεκτικά τις άκρες των τριχών στο το μείγμα που έφτιαξες στο πρώτο βήμα και άρχισε να κάνεις ελαφρύ «μασάζ» στο εσωτερικό της παλάμης σου με το πινέλο. Συνέχισε μέχρι να δεις να φεύγει όλο το χρώμα από το make up.

Βήμα 4ο

Ξέπλυνε το πινέλο σου με ζεστό νερό μέχρι να φύγει και όλο το σαπούνι.

Βήμα 5ο 

Διάλεξε μια επίπεδη επιφάνεια που στο τέλος της θα έχει κενό (όπως τον πάγκο του μπάνιου, ένα τραπέζει, γραφείο κτλ) άπλωσε μια μεγάλη πετσέτα. Τώρα τοποθέτησε στη σειρά όλα τα πινέλα σου ώστε η άκρη με τις τρίχες να βρίσκεται «στον αέρα» και το υπόλοιπο να εφάπτεται κανονικά στην επιφάνεια.

Άφησε τα να στεγνώσουν καλά – ιδανικά μπορείς να τα αφήσεις για ολόκληρο το βράδυ – και είσαι έτοιμη! Επανέλαβε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά πρόβλημα με βρώμικα πινέλα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Rihanna
Μακιγιαζ - Περιποιηση22 Ιουνίου 2018

H Rihanna φόρεσε λευκό eyeliner, που σημαίνει ότι από αύριο θα το βλέπεις παντού

Είναι η Rihanna και κάνει ό,τι θέλει! Σε αυτή την περίπτωση έκανε μία ακόμα beauty πρόταση που προβλέπουμε ότι θα γίνει trend!

Μακιγιαζ - Περιποιηση21 Ιουνίου 2018

Παγκόσμια Ημέρα Selfie: Όλα τα beauty μυστικά για να βγάλεις την πιο τέλεια φωτογραφία

Τι χρώματα να επιλέξεις για τα χείλη και τα μάγουλα και πώς να ποζάρεις;

ρυτίδες
Μακιγιαζ - Περιποιηση21 Ιουνίου 2018

7 έξυπνοι τρόποι για μείωση των ρυτίδων

Και όμως, οι ρυτίδες δεν είναι ένας εχθρός που δεν μπορείς να εξολοθρεύσεις. Διάβασε τι έχουμε να σου προτείνουμε και δες το θαύμα

αντηλιακή προστασία
Μακιγιαζ - Περιποιηση12 Ιουνίου 2018

Ο 10λογος της αντηλιακής προστασίας για το πρόσωπο

Μάθε τα πάντα για να είσαι διαρκώς προστατευμένη

Best of network