Να πώς θα καθαρίσεις σωστά τα πινέλα σου!

Επειδή τα καθαρά πινέλα είναι το κλειδί για ένα ολοκληρωμένο makeup, βρήκαμε τον τρόπο να τα καθαρίσεις γρήγορα με τα πιο απλά υλικά που θα βρεις σπίτι σου!

Make Up Brushes

Mπορεί να διαθέτεις ώρες ολόκληρες για τον πλήρη καθαρισμό του προσώπου σου με διαφορετικές κρέμες και peelings, αλλά πόσο συχνά καθαρίζεις πράγματι τα πινέλα του μακιγιάζ;

Τα «βρώμικα» πινέλα είναι ίσως το χειρότερο που μπορείς να κάνεις στον εαυτό και το πρόσωπο σου και αυτό είναι κάτι που σίγουρα δεν θέλεις. Με το να ξεχνάς όμως τον καθαρισμό τους, συμβάλλεις σημαντικά στο να μεταφέρονται πιο εύκολα τα μικρόβια από την προηγούμενη χρήση τους, προκαλώντας και αυτά τα σπυράκια που αναρωτιώσουν από πού και έως που προήλθαν. Εμείς σου βρήκαμε τον πιο εύκολο και οικονομικό τρόπο να τα καθαρίσεις σε 5 βήματα και χωρίς να τα καταστρέψεις!

Εκτός από τα πινέλα, θα χρειαστείς:

Λίγο ελαιόλαδο / Αντιβακτηριδιακό σαπούνι

Βήμα 1ο

Ρίξε το αντιβακτηριδιακό σαπούνι σε ένα μπολ με λίγο ελαιόλαδο και ανακάτεψε μέχρι να ομογενοποιηθούν όσο περισσότερο γίνεται.

Βήμα 2ο

Πάρε το πρώτο πινέλο στο νεροχύτη/νιπτήρα στρέφοντας την πλευρά των τριχών προς τα κάτω και βρέξτες ελάχιστα με ζεστό νερό. Πρόσεξε τα πινέλα σου να είναι στραμμένα προς τα κάτω καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας, καθώς εάν βραχεί το σημείο που συνδέει τις τρίχες με το υπόλοιπο πινέλο υπάρχει κίνδυνος να αυτές να ξεκολλήσουν.

Πινέλα Μακιγιάζ

Βήμα 3ο

Τώρα βρέξε πολύ προσεκτικά τις άκρες των τριχών στο το μείγμα που έφτιαξες στο πρώτο βήμα και άρχισε να κάνεις ελαφρύ «μασάζ» στο εσωτερικό της παλάμης σου με το πινέλο. Συνέχισε μέχρι να δεις να φεύγει όλο το χρώμα από το make up.

Βήμα 4ο

Ξέπλυνε το πινέλο σου με ζεστό νερό μέχρι να φύγει και όλο το σαπούνι.

Βήμα 5ο 

Διάλεξε μια επίπεδη επιφάνεια που στο τέλος της θα έχει κενό (όπως τον πάγκο του μπάνιου, ένα τραπέζει, γραφείο κτλ) άπλωσε μια μεγάλη πετσέτα. Τώρα τοποθέτησε στη σειρά όλα τα πινέλα σου ώστε η άκρη με τις τρίχες να βρίσκεται «στον αέρα» και το υπόλοιπο να εφάπτεται κανονικά στην επιφάνεια.

Άφησε τα να στεγνώσουν καλά – ιδανικά μπορείς να τα αφήσεις για ολόκληρο το βράδυ – και είσαι έτοιμη! Επανέλαβε τουλάχιστον 2 φορές το μήνα και δεν θα αντιμετωπίσεις ποτέ ξανά πρόβλημα με βρώμικα πινέλα.

 

 

 

 

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΜΑΚΙΓΙΑΖ - ΠΕΡΙΠΟΙΗΣΗ

Μακιγιαζ - Περιποιηση18 Ιανουαρίου 2018

Smokey eye look μόνο με καφέ, γκρι ή μαύρες σκιές; ΞΕΧΝΑ όσα ήξερες!

Βρήκαμε το πιο πρωτότυπο μα και τόσο ξεχωριστό και εντυπωσιακό Smokey eye look στο πρόσωπο της Emily Ratajkowski και σου λέμε πώς να το αντιγράψεις

Μακιγιαζ - Περιποιηση15 Ιανουαρίου 2018

Αυτό το smokey eye look της Bella Hadid θα γίνει το νέο αγαπημένο σου βραδινό μακιγιάζ!

Η Bella Hadid περπάτησε για τους Dsquared2, όμως αυτό που λατρέψαμε περισσότερο ήταν το εντυπωσιακό μακιγιάζ με ένα διαφορετικό smokey eye look!

Μακιγιαζ - Περιποιηση11 Ιανουαρίου 2018

Τώρα τα προϊόντα που θα χρησιμοποιείς στο μπάνιο σου θα εξαρτώνται από την διάθεσή σου

Διάλεξε την ιδανική για εσένα αίσθηση και μυρωδιά ανάμεσα από τα 17 νέα bath oils που λανσάρουν τα Lush και μετέτρεψε το μπάνιο σου σε σπα

Best of network