Follow us

9 (ύπουλα) πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση

Και τι να κάνεις για να αντεπιτεθείς και να βελτιώσεις την ψυχολογία σου

smile


Και τι να κάνεις για να αντεπιτεθείς και να αποκτήσεις εύκολα καλή ψυχολογία

Οκ, αυτή την περίοδο μπορεί να μην έχεις super απογειωμένη διάθεση και το αποδίδεις στο ότι σου λείπουν οι διακοπές και η χαλαρότητα που είχες πριν λίγες μέρες. Παρ'όλα αυτά στην καθημερινότητά μας υπάρχουν πολλά πράγματα που μας χαλάνε τη διάθεση και δεν έχουν σχέση με το after-effect των διακοπών. Για την ακρίβεια, μιλάμε για πράγματα που πολλές φορές κάνουμε εμείς οι ίδιοι και προκαλούμε άσχημη διάθεση.

Φυσικά δεν είναι όλοι οι παράγοντες κακού mood στο χέρι μας, ωστόσο μπορούμε να διορθώσουμε πολλά από αυτά που μας κάνουν γκρινιάρηδες, απαισιόδοξους και μας στερούν ενέργεια. Στο Miss Bloom συγκεντρώσαμε τα μικρά μυστικά στα οποία πιθανόν δε δίνεις σημασία και που μπορεί να ευθύνονται για το στραβωμένο χαμόγελό σου.

1. Δεν καταναλώνεις αρκετά φρούτα και λαχανικά

Έρευνες δείχνουν πως τα άτομα που καταναλώνουν επαρκή αριθμό φρούτων και λαχανικών κάθε μέρα έχουν γενικά πιο σταθερή πνευματική υγεία από αυτούς που δεν το κάνουν. Οι παράγοντες που εξετάστηκαν ήταν νευρικότητα, ατονία, απότομες αλλαγές στη διάθεση και αίσθημα πληρότητας και ευτυχίας. (Ναι, πάρε ένα μήλο να μασουλάς καθώς μιλάμε).

Tip: Αν δεν είσαι fan των ωμών τροφών, το internet είναι γεμάτο από πεντανόστιμες υγιεινές συνταγές με φρούτα και λαχανικά. Έτσι απολαμβάνεις ένα νόστιμο φαγητό ή επιδόρπιο ενώ ταυτόχρονα επωφελείσαι από τα θρεπτικά συστατικά που επιδρούν θετικά στη διάθεσή σου.

2. Δε σε έχει δει καθόλου ο ήλιος σήμερα

Αν είσαι κλεισμένη μέσα όλη μέρα, μπορεί αυτός να είναι ο λόγος που είσαι λίγο γκρινιάρα. Αρκεί να σκεφτείς ότι τα χαμηλά επίπεδα βιταμίνης D για πολύ καιρό (που χρειάζεται τον ήλιο για να λειτουργήσει) μπορεί να οδηγήσουν ακόμα και στην κατάθλιψη.
Τip: Προτίμησε να κάνεις το διάλειμμά σου για φαγητό έξω, ώστε να αλλάξεις λίγο τον αέρα σου και να αρπάξεις λίγο φως από τον ήλιο. Το αποτέλεσμα θα φανεί γρήγορα, καθώς η ενέργειά σου θα έχει ανανεωθεί και θα έχεις περισσότερη όρεξη.

9 (ύπουλα) πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση

3. Έχεις αφυδατωθεί

To να έχεις έστω και μια μικρή αφυδάτωση οδηγεί σε αίσθημα κόπωσης και κακής διάθεσης.
Τι να κάνεις: Προσπάθησε να πίνεις καθημερινά τουλάχιστον 8 ποτήρια νερό. Σε αυτά συνυπολόγισε και τα ροφήματα (αννοείται χωρίς ζάχαρη) όπως καφέ, τσάι και χυμούς.

Για περισσότερα tips κάνε κλικ στη σελίδα ii

4. Δουλεύεις πολύ.
Οι workaholics να ακούσουν προσεκτικά οτι είναι πολύ πιθανό να έχουν χειρότερη γενική υγεία από τα άτομα που κρατούν τα επίπεδα δουλειάς και ξεκούρασης σε ισορροπία. Σε αυτό συμβάλλει το οτι όταν δουλεύουμε παραλείπουμε γεύματα , έχουμε στρες και νευρικότητα.
Tip: Ακόμα και ανάμεσα σε προθεσμίες και projects αφιέρωσε μερικά λεπτά σε διαλογισμό ή απλά στο να ξεκουραστείς μακριά από το pc σου (και το κινητό). Επιπλέον, φρόντισε να τρως υγιεινά και να κοιμάσαι όσο μπορείς περισσότερο.

9 (ύπουλα) πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση  - εικόνα 2

5. Περνάς πολύ χρόνο στο facebook

Όσο περισσότερο χρόνο ξοδεύεις στα social media τόσο πιο πολύ ρίχνεις τη διάθεσή σου λένε οι ειδικοί. Ο λόγος είναι μάλλον επειδή υποσυνείδητα θεωρούμε την ενασχόληση με το facebook και τα παρόμοια δίκτυα χάσιμο χρόνου γι' αυτό και μετά νιώθουμε αυτό το αίσθημα του ανικανοποίητου/κενού.
Tip: Το αναμενόμενο. Άφησε το τηλέφωνο/pc/laptop/tablet και βγες με τους πραγματικούς σου φίλους.

6. Είσαι λίγο άτσαλη

Το “κάτσε ίσια-μην καμπουριάζεις” που μας έλεγε η μαμά μας μικρά κρύβει μεγάλες αλήθειες. Μια από αυτές είναι ότι η ίσια στάση συμβάλλει στην πνευματική ισορροπία. Οι επιστήμονες συνδέουν την καλή στάση του σώματος με τη βελτιωμένη διάθεση και την καλή ενέργεια. Για να το πετύχεις, στην αρχή θα το κάνεις επίτηδες μέχρι το σώμα σου να συνηθίσει και μετά από λίγο καιρό στέκεσαι ίσια χωρίς να το σκέφτεσαι.
Tip: Η καλή στάση έχει επιπλέον οφέλη, όπως η μείωση του πόνου στις αρθρώσεις της πλάτης και η μάχη ενάντια στις κράμπες.


Για ακόμα περισσότερα tips κάνε κλικ στη σελίδα iii
7. Έχεις ώρα να (χαμο)γελάσεις

Είναι γνωστό πλέον πως το γέλιο έχει θεραπευτικές ιδιότητες. Οι ορμόνες του γέλιου αντισταθμίζουν την κορτιζόλη (ορμόνη του στρες) και βοηθούν στην καλή μνήμη.
Τι να κάνεις: Αν δε μπορείς να γελάσεις χωρίς λόγο (αν και είναι πολύ μεταδοτικό και αστείο οφείλουμε να πούμε), διάβασε κάτι αστείο ή δες ένα βιντεάκι που σε έκανε να γελάσεις πολύ.

9 (ύπουλα) πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση  - εικόνα 3

8. Είσαι κουρασμένη

Οκ, είναι λογικό να γκρινιάζεις αν είσαι κουρασμένη αλλά και επιστημονικά η απώλεια ύπνου συνδέεται άμεσα με την ευερεθιστότητα και την αύξηση του στρες. Έρευνες δείχνουν ότι έστω και μια εβδομάδα κακού ύπνου σχετίζονται με αυξημένη πνευματική κόπωση, θυμό και λύπη.
Τι να κάνεις: Οι ειδικοί συμφωνούν οτι ακόμα και οι ενήλικες χρειάζονται 7-9 ώρες ύπνο καθημερινά, παρόλα αυτά ο αριθμός δεν είναι κανόνας. Βρες τα δικά σου όρια, πόσες ώρες σου αρκούν για να ξεκουραστείς και βάλε στο πρόγραμμά σου γερές δόσεις ύπνου.

9 (ύπουλα) πράγματα που σου χαλάνε τη διάθεση  - εικόνα 4

9. Έχεις καιρό να βγεις στη φύση

Η επαφή με τη φύση είναι βάλσαμο για το μυαλό. Τα επίπεδα καλών ορμονών μετά από ένα σαββατοκύριακο στην εξοχή εκτοξεύονται ενώ άνθρωποι που ζουν κοντά σε περιοχές με πράσινο είναι γενικά πιο ευτυχισμένοι απο αυτούς που βλέπουν δεντράκια μια στο τόσο.
Τip: Κάνε δραστηριότητες στη φύση. Προτίμησε το τρέξιμο έξω παρά στο γυμναστήριο, κάνε ποδήλατο, surf ή απλά βγες για μια βόλτα, περπάτησε και πάρε μερικές βαθιές ανάσες!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ