Follow us

Η multitasker φίλη μου: Nάσια Μάτσα

Pωτήσαμε μια πολυάσχολη φοιτήτρια, νέα επιχειρηματία και εντυπωσιακή fashionista πώς τα καταφέρνει όλα

nasia-matsa

Pωτήσαμε μια πολυάσχολη φοιτήτρια, νέα επιχειρηματία και εντυπωσιακή fashionista πώς τα καταφέρνει όλα.


H Νάσια είναι 25 χρονών, ζεί στο Λονδίνο, μόλις αποφοίτησε απο το London School of Economics απο το δεύτερο μεταπτυχιακό της στα Media και τη Διακυβέρνηση, όπου ανακηρύχθηκε μελος των LSE Entrepreneur Ambassadors για το 2014, ψάχνει για δουλειά, οργανώνει το τεύχος του cooking περιοδικού της FAQ FOOD (χρηματοδοτούμενο απο το University of the Arts και LSE), είναι μέλος της εταιρείας της This_Is_Hardcore Publishing Ltd. και είναι drummer στην πανκ μπάντα Ex-Presidents. Παύση για ανάσα.

Η multitasker φίλη μου: Nάσια Μάτσα

Της ζητήσαμε να μας δώσει τα φώτα της για το πώς χειρίζεται κανείς μια τέτοια καθημερινότητα.

Πώς βάζεις προτεραιότητα στις υποχρεώσεις σου;
Η λύση που έχω βρεί για τον εαυτό μου βρίσκεται στην οργάνωση. ‘Εχοντας ξεκάθαρους στόχους ξέρεις απο την άρχη ποιές είναι οι προτεραιότητες σου. Μέσα στην ήμερα βάζω μικρές δουλειές για τις πρώτες δυο ωρες για να ‘ξυπνήσω’, μετά τις πιο σημαντικές και στο τέλος της ημέρας τις πιο μικρές που μπορείς να τις αργήσεις και για την επόμενη μέρα. Κάθε Κυριακή γράφω σε μια λίστα όλους τους στάχους που θέλω να επιτύχω στην έπομενη εβδομάδα και μέτα ανάλογα, τους χωρίζω σε μέρες.

Πώς κρατάς την ψυχραιμία σου όταν έρχονται πολλά μαζϊ;
Το καλύτερο μου! Tο να έρχονται όλα μάζι, αναγκαστικά σου παίρνει την πολυτέλεια του να χρονοτριβείς και οι δυσκόλες καταστάσεις σε κάνουν πιο εξύπνο. Οποτε σε οποιαδήποτε δύσκολη στιγμή, είτε ειναι επαγγεματικό είτε απλά βρίσκεσαι στην μέση ενός τσακωμού απλά δίνω στον εαυτό μου 5 δευτερόλεπτα και αρχιζώ να βλέπω όσο πιο λογικά γίνεται ποια είναι τα βήματα για να πραγματοποιήθει κάτι. Οπότε για να απαντήσω στην ερώτηση σου γρήγορα, 5 δευτερόλεπτα με κράτουν ψύχραιμη.


Mπορεί κάποιος να είναι καλός σε πολλά;
Ναι, αν το θέλει. Αν το θέλεις βρίσκεις τρόπο, αν δεν το θέλεις βρίσκεις δικαιολογίες.

Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στους άντρες και τις γυναίκες σε σχέση με το multitasking; Γιατί ακούμε συχνά πως οι γυναίκες είναι καλύτερες σε αυτό.
Τα λυπάμαι τα αγόρια που τους λέμε οτι δεν μπορούν να κάνουν multitasking και μου φένεται σεξιστικό. Η αλήθεια είναι ότι το multitasking είναι λίγο μύθος, οπότε δεν ισχύει και για τις γυναίκες ακριβώς όπως νομίζουμε. Το multitasking σημαίνει οτι ‘κόβεις’ ενα task ενω παράλληλα κάνεις ένα άλλο, όχι ότι ολοκληρώνεις πολλά. Ουσιαστικά ανοίγεις πολλά ‘tabs’ στο μυαλό σου άλλα δεν ολοκληρώνεις κάτι, απλά αφήνεις πολλά να τρέχουν. Θέλει χρόνο και οργάνωση αλλιώς ειναι παγίδα.

Η multitasker φίλη μου: Nάσια Μάτσα - εικόνα 2

Σου αρέσει ο τρόπος που έχει εξελιχθεί η καθημερινότητα σήμερα (με το απαραίτητο multitasking) ή θα προτιμούσες να ζεις αλλιώς;
Eίναι θέμα στόχων. Εχω θέσει ξεκάθαρους στόχους για το τι θέλω και έχω οργανώσει την καθημερινότητα μου γύρω απο αυτούς. Την προηγούμενη μέρα οργανώνω την επόμενη οπότε αν δω κάτι το οποίο δεν μου αρέσει άπλα το σβήνω και αφήνω τα απαραίτητα. Βαριέμαι αν δεν εχω πόλλα πράγματα να κάνω. Μου αρέσει η καθημερινότητα μου, γιατι φροντίζω να τη γεμίζω με υποχρεώσεις/εμπειρίες που θέλω και ειναι χρήσιμα για τη μελλοντική Νάσια.


Η multitasker φίλη μου: Nάσια Μάτσα - εικόνα 3


Miss Bloom Τip:
Αν είσαι κι εσύ μια απο αυτές που μπορούν να χωρέσουν 48 ώρες… σε μια ημέρα, μόλις βρήκες το αποσμητικό σου!
Το νέο Noxzema Outlast σου χαρίζει 48ωρη προστασία και απαλότητα, για να μπορείς να είσαι όσο πολυάσχολη θες, χωρίς δείγμα ιδρώτα.

Δερματολογικά ελεγμένο, με ουδέτερο PH και χωρίς οινόπνευμα!

Η multitasker φίλη μου: Nάσια Μάτσα - εικόνα 4

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ