Follow us

Πώς να αποφύγεις και να ξεπεράσεις τις "κακές μέρες"

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη βρήκε την επιστημονική εξήγηση πίσω απο αυτές αλλά και πώς θα τις ξεπεράσεις

Πώς να αποφύγεις και να ξεπεράσεις τις "κακές μέρες"

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη βρήκε την επιστημονική εξήγηση πίσω απο αυτές αλλά και πώς θα τις ξεπεράσεις.

«Προχθές ξύπνησα χωρίς να θέλω να σηκωθώ από το κρεβάτι. Δεν μου έφταιγε τίποτα και παράλληλα μου έφταιγαν όλα… Έχεις νιώσει ποτέ έτσι;


Σηκώθηκα το πρωί, έξω είχε μια πολύ όμορφη ηλιόλουστη μέρα, είχαμε βοήθεια για τα παιδιά, ήμασταν όλοι υγιείς (το σημαντικότερο) και όμως… ένα ψυχοπλάκωμα, μια αρνητικότητα και μια ανεξήγητη κακοδιαθεσία με κυρίευαν, παρόλο που υπήρχαν όλες οι προδιαγραφές για την τέλεια ημέρα.

Δεν είναι συχνή η «ανεξήγητη» κακοδιαθεσία, όμως όταν μου συμβαίνει, δεν έχω όρεξη για τίποτα. Αυτή τη φορά, σκέφτηκα να το ψάξω λίγο περισσότερο (και φυσικά να μοιραστώ μαζί σου τα ευρήματά μου), καθώς η κατάστασή μου κίνησε την περιέργειά μου, από τη στιγμή που γνωρίζω πως δεν υποφέρω από κατάθλιψη αλλά και ούτε από άλλη αντίστοιχη διαταραχή διάθεσης ή αγχώδη διαταραχή.

Επιστημονική εξήγηση της κακοδιαθεσίας

Κι όμως! Υπάρχει επιστημονική εξήγηση για την κακή διάθεση που νιώθουμε κάποιες μέρες ή ακόμη και στιγμές. Ο ερευνητής Roy Baumeister, βρήκε ότι οι άνθρωποι που χρησιμοποιούν τη δύναμη της θέλησής τους για να αποφύγουν κάτι, εξαντλούν τις γνωστικές πηγές τους...»

Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ