Follow us

4 συμβουλές για να μείνεις θετική παρά τις αντιξοότητες

Η Σάντυ Κουτστοσταμάτη προτείνει 4 εύκολους τρόπους να χαμογελάς παρά τις προκλήσεις

4 tips για να μείνεις θετική παρά τις αντιξοότητες

Η Σάντυ Κουτστοσταμάτη προτείνει 4 εύκολους τρόπους να χαμογελάς παρά τις προκλήσεις

Ανάπνεε σωστά

Έχω διαπιστώσει πως η κοιλιακή αναπνοή βοηθά πολύ στη μείωση του άγχους. Τοποθέτησε το χέρι στην κοιλιά σου και προσπάθησε να αποφύγεις τη διαφραγματική αναπνοή. Έτσι νιώθοντας την κοιλιά σου να φουσκώνει και να ξεφουσκώνει, θα διαπιστώσεις ότι χαλαρώνεις και το άγχος σου μειώνεται.

Επικεντρώσου στο τώρα

Αν καταγράψεις τις σκέψεις που σου προκαλούν φόβο, θα διαπιστώσεις ότι αφορούν το μετά, το άμεσο ή έμμεσο μέλλον. Μια είναι η αλήθεια. Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει το μέλλον. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει αύριο. Έτσι, επικεντρώσου στο εδώ και τώρα. Θα διαπιστώσεις ότι έχει περισσότερα από αυτά που νομίζεις. Ότι η ανησυχία σου αφορά καταστροφικά σενάρια για το μέλλον.

Βρες τα θετικά

Κι όμως σε κάθε περίπτωση, όσο δύσκολη κι αν φαίνεται, μπορείς να προσπαθήσεις να εστιάσεις στα θετικά. Τις τελευταίες μέρες παρατηρώ μια αλληλοϋποστήριξη και αλληλεγγύη. Τα πρόσωπα που αγαπιούνται έχουν έρθει ακόμη πιο κοντά και ο ένας είναι πιο πρόθυμος από ποτέ να βοηθήσει τον άλλο. Επίσης, ακούω ανθρώπους να μου λένε πόσο άρχισαν να εκτιμούν όλα όσα είχαν δεδομένα.

Κάνε κάτι για σένα

Για να μπορείς να στηρίξεις και να δώσεις σε εκείνους που σε χρειάζονται, χρειάζεται πρώτα να φροντίσεις τον εαυτό σου. Προσπάθησε να κάνεις καθημερινά κάτι που σου δίνει ικανοποίηση, όπως να διαβάσεις ένα βιβλίο, να κάνεις ποδήλατο, να περπατήσεις, να δεις μια ταινία, απλά να ξεκουραστείς.

4 συμβουλές για να μείνεις θετική παρά τις αντιξοότητες

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ