Follow us

Αποστολή: Θυμήσου που βάζεις τα πράγματα σου

Δες με ποιο τρόπο θα το καταφέρεις...

listamepragmata


Τέρμα η ταλαιπωρία με το αιώνιο ψάξιμο και τη συνεχή ταλαιπωρία.


Πως να το κάνεις:
Ξεκίνα με ένα φύλλο χαρτί ή ένα αρχείο στον υπολογιστή σου. Ονόμασε το - τι άλλο; - “Που βάζω τα πράγματα μου” και άρχισε να γράφεις που έχεις το κάθε τι. Πράγματα χειμωνιάτικα που δε πρόκειται να χρησιμοποιήσεις τώρα που είναι καλοκαίρι, φωτογραφίες με αναμνήσεις δικές σου που δε θες να δει κανένας άλλος, απαραίτητα έγγραφα, ένα εύθραυστο αντικείμενο που το καταχωνιάζεις για να είναι ασφαλές, κοκκαλάκια, κοσμήματα, βερνίκια, κραγιόν και άλλα τέτοια που σίγουρα πάντα κάπου ξεμένουν και μετά αναρωτιέσαι αν κάποιος τα έκρυψε εκεί επίτηδες μόνο και μόνο για να μην τα βρεις.

Γιατί έχει σημασία;
Γιατί, καταρχήν, έχεις ένα μυαλό. Δεν μπορείς να θυμάσαι τα πάντα. Έπειτα, σίγουρα κάποια στιγμή θα σου έχει τύχει να τοποθετήσεις κάποιο χρήσιμο αντικείμενο σε ένα μέρος που είσαι πεπεισμένη ότι θα θυμάσαι μετά αλλά στο τέλος, όταν βιάζεσαι και το χρειάζεσαι δε το βρίσκεις πουθενά (δε θα σχολιάσουμε, βέβαια, το γεγονός ότι μπορεί να βρίσκεται μπροστά στα μάτια σου και να μην το βλέπεις).

Με το να ψάχνεις πράγματα συνεχώς νιώθεις ότι έχεις χάσει τον έλεγχο όχι μόνο των πραγμάτων σου αλλά και του μυαλού σου και αρχίζεις να συγχύζεσαι χωρίς λόγο. Συν τοις άλλοις, όλο αυτό σου δημιουργεί ένα αναίτιο άγχος αλλά και μια ανασφάλεια που δεν ξέρεις που να αποδόσεις. Με το να αφιερώσεις λίγα λεπτά να φτιάξεις αυτή τη λίστα και να είναι συνεπής κάθε φορά που βάζεις κάτι κάπου να το σημειώνεις στην λίστα αυτή μόνο κέρδος χρόνου είναι και διάθεσης.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ