Follow us

Τι να κάνεις όταν μαλώνουν τα παιδιά σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σου αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουν οι γονείς στους καυγάδες των παιδιών αλλά και πώς να τους αντιμετωπίσεις σωστά

Τι να κάνεις όταν μαλώνουν τα παιδιά σου

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη σου αποκαλύπτει τα λάθη που κάνουν οι γονείς στους καυγάδες των παιδιών αλλά και πώς να τους αντιμετωπίσεις σωστά.

«Τώρα που μεγαλώνει η μικρή μας, αρχίζω να προβληματίζομαι για τους καβγάδες που θα ακολουθήσουν μεταξύ των δυο παιδιών μου… Ήδη, όταν η μικρή παίρνει κάτι της Ιωαννίτας, εκείνη το αρπάζει αυστηρά και θυμωμένα «Μη Αναστασία, δεν είναι δικό σου αυτό!». Για την ώρα η Αναστασία απλώς την κοιτάει. Πλησιάζει όμως η ώρα που θα αρχίσει να αντιδρά κι εκείνη…

Τα λάθη που κάνουμε οι γονείς

-Παρεμβαίνουμε στους καβγάδες των παιδιών
Αυτό είναι λάθος γιατί τα παιδιά δεν μαθαίνουν να λύνουν μόνοι τους τις διαφορές τους και περιμένουν τον γονέα να τους σώσει. Έτσι, ο καβγάς δεν γίνεται εποικοδομητικός. Επίσης, συχνά ο στόχος των καβγάδων είναι να εμπλέξουν τον γονέα, είτε για να τραβήξουν την προσοχή του, είτε για να δουν τις αντιδράσεις του. Όταν εμείς παρεμβαίνουμε τους δίνουμε έναν ακόμη λόγο να τσακώνονται. Έχει παρατηρηθεί ότι όποτε οι γονείς δεν εμπλέκονται, οι καβγάδες έχουν μικρότερη διάρκεια και συμβαίνουν σπανιότερα.

-Τα συγκρίνουμε («Δες τι ωραία παίζει ο αδερφούλης σου)
Όταν συγκρίνουμε τα παιδιά, τότε εντείνουμε τον ανταγωνισμό μεταξύ τους και τους δημιουργούμε συναισθήματα μειονεξίας. Χρειάζεται να παρατηρούμε τη συμπεριφορά μας και να είμαστε βέβαιοι ότι δεν δείχνουμε προτίμηση σε ένα από τα δυο...»

Διάβασε εδώ ολόκληρο το άρθρο.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ