Follow us

#mouaksizei: Γιατί κάθε μάμα αξίζει το καλύτερο

Ένα video μας προ(σ)καλεί να γράψουμε για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας

#mouaksizei: Γιατί κάθε μάμα αξίζει το καλύτερο
Ένα video μας προ(σ)καλεί να γράψουμε για το πιο σημαντικό πρόσωπο της ζωής μας

Είναι πρόκληση να γράψεις για τη μητέρα σου. Προσπαθείς να σκεφτείς τι σημαίνει για σένα και οι λέξεις μπερδεύονται στο μυαλό σου. Είναι, βλέπεις, και η καμπάνια #mouaksizei της L'Oreal αυτή που έθεσε το challenge και χωρίς να το θέλεις σε φέρνει αντιμέτωπη με την αλήθεια του πράγματος.

Θα μπορούσα να γράφω για τη μητέρα μου ώρες ατελείωτες, ξεδιπλώνοντας αναμνήσεις τριάντα χρόνων (δεν τα λες και λίγα). Θα μπορούσα να αναφερθώ σε όλες τις φορές που ξύπνησε νωρίτερα από μένα για να μου ετοιμάσει ταπεράκι μην μείνω νηστική, όπως λέει, στο γραφείο, που σηκώθηκε κουρασμένη να μου σιδερώσει το φόρεμα που ήθελα σώνει και ντε να φορέσω, που μου δάνεισε χρήματα γιατί δεν είχα κάνει καλό κουμάντο. Θα μπορούσα όμως να αναφερθώ και τότε που ήρθε κλαίγοντας να με βρει στις 5 το πρωί όταν είχα τρακάρει ή τότε που πήρε στο γραφείο για να τους “επιπλήξει” επειδή δεν μου φερόντουσαν καλά. Από την άλλη όμως θα μπορούσα να αναφέρω και όλες τις φορές που την πιάνει το “μαμαδίστικό” της και με τρελαίνει επειδή δεν έπλυνα τα πιάτα ή δεν μάζεψα τα ρούχα. Όπως και όλες αυτές τις φορές που θέλει να κάνει κουμάντο στη ζωή μου, το οποίο εκείνη ονομάζει 'ενδιαφέρον'.

Τελικά, τα έχω ακόμα μπερδεμένα στο μυαλό μου, όπως και κάθε κόρη εκεί έξω νομίζω. Κι αυτό γιατί ποτέ δεν υπάρχει μόνο μία πλευρά να μιλήσεις για τη μαμά σου, γιατί κάθε μητέρα είναι όλα αυτά μαζί. “Είναι αυτή που σε κατσαδιάζει για τα μικρά πράγματα, αλλά όχι για τα σημαντικά” όπως είχε πει ο Harry S. Truman” και είναι και αυτό που δείχνει το μεγαλείο της. Γιατί ποιος νοιάζεται όταν σου “τη λέει” για το κρεβάτι που δεν έστρωσες, όταν σε κάθε σημαντική απόφαση της ζωής σου, σωστή ή λάθος, εκείνη θα είναι εκεί για να σε στηρίξει. Και κάπως έτσι καταλαβαίνεις πόσο δύσκολος είναι αυτός ο ρόλος και ότι στη μητέρα σου αξίζει μόνο το καλύτερο. Όταν ξαναδείς το video με τόσο αληθινό hashtag #mouaksizei, μην απορήσεις αν μέσα στο χαμόγελο και το κλάμα δεις τη δική σου μητέρα.



Μοιράσου κι εσύ τη δική σου ιστορία και γιόρτασε την Ημέρα της Μητέρας, με hashtag #mouaksizei

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ