Follow us

Όταν η κόρη σου είναι λίγο πριν την εφηβεία

Λίγο πριν την εφηβεία
Όταν η κόρη σου είναι λίγο πριν την εφηβείαΜια μαμά ψάχνει τρόπους να δώσει παράταση στην παιδικότητα. Από την Ελένη Στασινοπούλου

Σίγουρα αυτό που ακολουθεί δεν είναι πρωτότυπο. Φαντάζομαι ότι έχει ειπωθεί από άπειρες μαμάδες εκεί έξω που βλέπουν τις κόρες τους να κλείνουν τα 10, τα 11, τα 12, να βρίσκονται δηλαδή σε αυτό το θαυμαστό ηλικιακό μεταίχμιο που οδηγεί ολοταχώς στην εφηβεία. Το ξέρω ότι δεν είμαι η μόνη που βιώνω την εξής γοητευτική αντίφαση: Από τη μία, εντοπίζω καθημερινά τις αλλαγές στην κόρη μου Σοφία (βαδίζει πια στα 12) και ανακαλύπτω σε αυτήν μια νέα ενήλικη φίλη με αναζωογονητική φρεσκάδα στις απόψεις, τα αστεία και την παρέα αλλά από την άλλη πασχίζω να δώσω παράταση σε όποια σημάδια παιδικότητας υπάρχουν (ευτυχώς) ακόμα.

Όταν η κόρη σου είναι λίγο πριν την εφηβεία - εικόνα 2


Ψάχνω και εφευρίσκω μεθόδους που λειτουργούν υπέρ αυτής της ανανέωσης της ημερομηνίας λήξης που πλησιάζει. Και θα μιλήσω για μία που έχει εγγυημένο αποτέλεσμα. Το αντιλήφθηκα με αφορμή μια συνεργασία του MissBloom.gr με τα κανάλια NovaCinema ότι οι ταινίες της Disney είναι ένας από τους αγαπημένους μου τρόπους να μεγεθύνω, όπως θέλω σε αυτή την τελευταία της φάση, την κοριτσίστικη αθωότητα της προ-έφηβης Σοφίας μου.

Όταν η κόρη σου είναι λίγο πριν την εφηβεία - εικόνα 3

Κλασικές ταινίες όπως «Η Λαίδη και ο Αλήτης», «Ο Βασιλιάς των Λιονταριών» και «Τα 101 σκυλιά της Δαλματίας είναι οι αναμνήσεις μας, από τότε που περνάγαμε εβδομάδες ολόκληρες «αφιερωμένες» στην εκάστοτε ταινία-μανία της μικρής Σοφίας. Αντιπροσωπεύουν αυτό που δεν θέλουμε ποτέ να ξεχάσουμε, γι αυτό και κολλάμε ακόμα και τώρα μπροστά στην οθόνη, με το που θα πετύχουμε μία από αυτές. Θα θυμηθούμε τις χιλιοακουσμένες τους μουσικές και ατάκες που μας έχουν εντυπωθεί στο νου, θα γελάσουμε, θα συγκινηθούμε, όλα αυτά μαζί οι δυό μας, ενώ εγώ μέσα μου και μόνη μου θα απολαύσω λίγες ακόμα στιγμές παιδικότητας αυτού του κοριτσιού που χαίρομαι να βλέπω να μεγαλώνει αλλά παράλληλα ξέρω ότι θα θέλω να βλέπω πάντα σαν πιτσιρίκι.

Όταν η κόρη σου είναι λίγο πριν την εφηβεία - εικόνα 4

Αγαπητές μαμάδες που είστε σε παρόμοια φάση σας συστήνω ανεπιφύλακτα αυτό το διάλειμμα παιδικότητας με μαγικό εφέ που έχουν οι ταινίες Disney. Κι έχω ευχάριστα σχετικά νέα! Το Animal Kingdom, το ζωικό βασίλειο της Disney κάνει περιοδεία αυτό το καλοκαίρι στα κανάλια Novacinema. Από 19 Ιουνίου μέχρι 28 Ιουλίου, θα μπορούμε να τις απολαμβάνουμε καθημερινά, από Δευτέρα μέχρι Παρασκευή στις 21:00. Ακόμα, τα κανάλια Novacinema δίνουν τη δυνατότητα εγγραφής των κλασικών ταινιών της Disney με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+. Με αυτό τον τρόπο μπορούμε να δημιουργούμε τη δική μας μοναδική συλλογή Disney Classics και να παρακολουθούμε τις πιο αγαπημένες ταινίες όποτε εμείς θέλουμε. Ό.τι πρέπει για το σκοπό μας, δηλαδή!

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ