Follow us

Miss Chic: Movie Time!

Οικογενειακές στιγμές παρέα με τις αγαπημένες παιδικές ταινίες της Disney

lady-trump
Miss Chic: Movie Time!
Ένας γονιός σκέφτεται πολλά πράγματα όταν κλείνουν τα σχολεία. Τα περισσότερα από αυτά είναι αντιφατικά. Τι εννοώ: από τη μία χαίρεσαι που θα είσαι περισσότερες ώρες με το παιδί σου και από την άλλη πανικοβάλλεσαι γιατί -ειδικά αν δεν έχεις μόνιμη βοήθεια- καταλαβαίνεις ότι θα πρέπει αναγκαστικά να αλλάξεις όλο το πρόγραμμά σου και κατά πάσα πιθανότητα οι δουλειές σου θα μείνουν πίσω. Οι στιγμές με το παιδί όμως είναι για κάθε γονιό τόσο μοναδικές που νομίζω ότι οι καλές σκέψεις υπερισχύουν πάντα! Τέλος πάντων, ένα από τα πράγματα που θυμάμαι με γλύκα από τα δικά μου παιδικά καλοκαίρια είναι οι ταινίες της Disney που μπορούσα να απολαμβάνω στο βίντεο ξανά και ξανά όταν έκλεινε το σχολείο και είχα περισσότερες "ελευθερίες". Και η αλήθεια είναι ότι ποτέ κανένα "παιδικό" δεν κατάφερε να συγκριθεί μαζί τους. Δεν ξέρω αν φταίει το γεγονός ότι όλοι βλέπουμε το παρελθόν με νοσταλγία και το κάνουμε να φαντάζει πιο γλυκό και παραμυθένιο αλλά η αλήθεια είναι ότι ως μαμά θέλω πολύ ο γιος μου να δει τις ταινίες με τις οποίες μεγάλωσα εγώ και να απορροφήσει τόσο τα όμορφα μηνύματα που δίνουν όσο και τις αθώες, χαριτωμένες εικόνες που συντρόφευσαν και τη δική μου παιδική ηλικία.

Miss Chic: Movie Time! - εικόνα 2
(*)

Γιατί σου τα λέω όλα αυτά θα μου πεις... Τις προάλλες λοιπόν, μόλις είχαμε μπει στο σπίτι με τον μικρό μου, πέσαμε πάνω στη "Λαίδη και τον Αλήτη". Η ταινία μόλις ξεκινούσε στα κανάλια Novacinema και από το πρώτο λεπτό με πήγε χρόνια πίσω. Χωρίς καν να αλλάξω τα ρούχα μου καθίσαμε αγκαλίτσα στον καναπέ και την είδαμε ενώ εγώ προσπαθούσα να εξηγώ στο Γιώργο με απλά λόγια το νόημα της ιστορίας (και εκείνος φώναζε "γαβ γαβ" με ενθουσιασμό κάθε φορά που έβλεπε τα σκυλάκια!). Ο Γιώργος μάλλον θα έχει ήδη ξεχάσει αυτή τη στιγμή αλλά για μένα ήταν μοναδική!


Miss Chic: Movie Time! - εικόνα 3

Και εδώ έρχεται το αιώνιο δίλημμα των γονιών: Ναι ή Όχι στην τηλεόραση; Εγώ λοιπόν μετά από πολλές συζητήσεις -και προφανώς χωρίς να είμαι ειδική- έχω καταλήξει ότι όπως και σε όλα τα πράγματα "μέτρον άριστον εστί". Νομίζω δε, ότι μία ταινία μπορεί να διδάξει στα παιδιά τις βασικές αρχές της αγάπης, της υποστήριξης, της φιλίας (και όχι μόνο), να τα κάνει να ταξιδέψουν, να ονειρευτούν και να τα εμπνεύσει. Στις μέρες μας μάλιστα είναι πολύ εύκολο ο γονιός να προγραμματίσει την προβολή της ταινίας ώστε να μπορεί και ο ίδιος να είναι μαζί με το παιδί για να συζητήσει τα νοήματα της και να περάσει ποιοτικό χρόνο μαζί του.

Αν τα όσα έγραψα παραπάνω γεμίζουν κι εσένα με νοσταλγία και σε κάνουν να ανυπομονείς να ξαναθυμηθείς την παιδική σου ηλικία, θα χαρείς σίγουρα να μάθεις ότι τα κανάλια Novacinema κάνουν αφιέρωμα στο "Animal Kingdom" το ζωικό βασίλειο της Disney και μέχρι τις 28 Ιουλίου θα προβάλλουν τις ταινίες που αγαπήσαμε ως παιδιά (βλ. "The Lion King", "101 Dalmatians", "Dumbo", "Bambi" και πολλές ακόμη!). Όπως γίνεται πάντα στα κανάλια Novacinema, η προβολή των ταινιών θα επαναληφθεί σε διαφορετικές μέρες και ώρες για να μπορέσουμε όλοι να τις πετύχουμε ανάλογα με το πρόγραμμά μας αλλά αξίζει να σημειωθεί ότι με τον αποκωδικοποιητή NovaBox+ μπορείς να συγκεντρώνεις τις ταινίες της Disney που θέλεις και να τις βλέπεις όποτε θέλεις εσύ. Ειδικά αν έχεις παιδιά είμαι σίγουρη ότι θα συμφωνήσεις ότι αυτή η τεχνολογία είναι φοβερά χρήσιμη και πρακτική!

(* πηγή)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ