Follow us

Eliana in Babyland: 20 σκέψεις για το baby swimming

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μοιράζεται την εμπειρία του μωρού στην πισίνα

Eliana in Babyland: 20 σκέψεις για το baby swimming

Η Ελιάνα Χρυσικοπούλου μοιράζεται την εμπειρία του μωρού στην πισίνα

1. Το baby swimming είναι εξαιρετικά δημοφιλές. Για την ακρίβεια, πιθανολογώ πως πιο εύκολα θα έβρισκα πρόσκληση για το show της Chanel στο Παρίσι, παρά μια θέση στις τάξεις baby swimming του Σαββατοκύριακου.


2. Έπειτα από 3 ευγενικές χυλόπιτες στη σειρά ("δυστυχώς δεν μας ακύρωσε κανένα παιδάκι") τελικά βρέθηκε την Κυριακή που μας πέρασε μια θέση για τη δεσποινίδα Φαράκλα και τη μαμά της (εγώ είμαι αυτή, δεν μιλάω για τίποτα άλλους). Μετά από τόσο φτύσιμο που έφαγα, κατέληξα να έχω καψουρευτεί το baby swimming και να σκέφτομαι με άγχος τι πρέπει να φορέσω στο ντεμπούτο μου στην πισίνα. Τέτοιο προβληματισμό με τα μαγιό ούτε όταν ήμουν 17 και ετοιμαζόμουν για τα μπιτσόμπαρα στο Πόρτο Ράφτη.

3. Τα στιλιστικά μου όνειρα πάτησε σαν οδοστρωτήρας η πληροφορία πως έπρεπε απαραιτήτως να φοράω μπλουζάκι πάνω από το μαγιό. Το μωρό έπρεπε επίσης να φοράει ειδική αδιάβροχη πάνα-βρακάκι-μαγιουδάκι που άλλαξα 3 σουπερμάρκετ για να την βρω.

Eliana in Babyland: 20 σκέψεις για το baby swimming

4. Η τσάντα που κουβαλάω παντού με τα απαραίτητα του μωρού, για το baby swimming αποδείχθηκε πολύ μικρή. Πέρα από τα κλασικά (πάνες, πιπίλες, baby wipes κλπ), τώρα έπρεπε να κάνω μια μίνι μετακόμιση και να κουβαλήσω μαζί μου πετσέτες, έξτρα στεγνά ρούχα, βούρτσες, αλλά και φρούτα σε τάπερ, μίξερ, μαχαίρι, κυπελλάκι, κουταλάκι, σαλιάρες, πετσέτες φαγητού, διότι το νερό, λέει, ανοίγει την όρεξη και το μωρό και, βγαίνοντας από την πισίνα, θα θέλει να φάει κι εμένα.

5. Οι μανάδες που πάνε μόνες τους, χωρίς καμία βοήθεια, στο baby swimming είναι ή ηρωίδες ή τρελές. Ο Νικόλας ήρθε μαζί μας με πολλαπλά καθήκοντα περήφανου μπαμπά – personal assistant – φωτογράφου – stand by ναυαγοσώστη.

Eliana in Babyland: 20 σκέψεις για το baby swimming - εικόνα 2

6. Το να κυκλοφορείς δημόσια στο χώρο της πισίνας με ένα t-shirt και τον πωπό σου σε κοινή θέα, δεν ενδείκνυται αν έχεις πρόσφατα γεννήσει και/ ή έχεις παραπανίσια κιλά στην περιφέρεια. Βασικά δεν ενδείκνυεται γενικώς αν δεν είσαι η Ζιζέλ.

7. Ο χώρος είναι κλειστός και αναγκαστικά μυρίζει χλώριο. Και παρότι αυτή η μυρωδιά δεν με είχε προβληματίσει ποτέ πριν στη ζωή μου, τώρα, κρατώντας στα χέρια μου το μοσχομυριστό μου μωρό με το μεταξένιο δέρμα του, ένιωσα την καρδιά μου να σφίγγεται που θα έπρεπε να το βουτήξω μέσα.

8. Δεν κατάλαβα ποτέ σε τι εξυπηρετεί το να κάνω ένα υποχρεωτικό γρήγορο ντους μαζί με το μωρό πριν μπούμε στην πισίνα. Προφανώς δεν είναι για να καθαριστώ, εφόσον διαρκεί λιγότερο από λεπτό και δεν χρησιμοποιώ σαπούνι και/ή σφουγγάρι. Εκτός αν το έκανα για να βραχεί και να κολλήσει επάνω μου το t-shirt, ώστε να είναι ακόμα πιο γελοίο το θέαμα. Αυτό ναι, το πέτυχα.

Eliana in Babyland: 20 σκέψεις για το baby swimming - εικόνα 3

9. Αν ψιλοσιχαίνεσαι τις πισίνες, επειδή έχεις την ακράδαντη πεποίθηση πως όλο και κάποιος ηλίθιος θα αποφασίσει να κάνει πιπί του μέσα στο νερό, αυτή σου η φοβία θα επιδεινωθεί από το γεγονός πως η πισίνα είναι εξαιρετικά ζεστή. Ειδικά αν κοιτάξεις γύρω σου και δεις πως μέσα στην πισίνα πλατσουρίζουν 6 ενήλικες και 5 βρέφη, μπορείς να είσαι σίγουρος πως οι φοβίες σου θα επαληθευτούν.

10. Και έπειτα η κόρη μου έπιασε και έβαλε στο στόμα της ένα πλαστικό μπαλάκι που επέπλεε και ξαφνικά το πήρα απόφαση πως για τα επόμενα 40’ θα κολυμπάμε και οι δύο μέσα σε βρεφικό (ας ελπίσουμε) πιπί, αλλά it’s ok, γιατί την κοίταξα και φαινόταν τόσο χαρούμενη και ενθουσιασμένη στο νερό, που ένιωσα κι εγώ ευτυχισμένη.

11. Αν το παιδί σου είναι στη φάση που βγάζει δόντια, όπως το δικό μου, είναι πιθανό αντί να κολυμπάει, να προσπαθεί να φάει όλα τα μπαλάκια, όλα τα αφρολέξ και όλα τα σφουγγαράκια που επιπλέουν γύρω του. Μην του πας κόντρα, διότι μετά θα καταλήξεις να κολυμπάς με ένα μωρό που θα κλαίει γοερά και θα το παρακαλάς να μασουλήσει τα αφρολέξ για να σταματήσει.

12. Οι προχωρημένοι της τάξης φάνηκαν από την αρχή. Ήταν εκείνοι που εκτελούσαν αμέσως τις κομπλικέ προσταγές της δασκάλας, όπως «περάστε τον αριστερό αγκώνα σας κάτω από το δεξί του μπράτσο όσο το δεξί σας χέρι κλειδώνει απαλά γύρω από τη αριστερή του μασχάλη», όσο εγώ προσπαθούσα ακόμα να καταλάβω ποιος είναι ο αριστερός μου αγκώνας.

13. Μην προσπαθήσεις επουδενί να μαντέψεις το φύλο των μωρών – συμμαθητών. Είναι πολύ μικρά, πολύ γυμνά και πολύ βρεγμένα για να μπορέσεις να βγάλεις ασφαλές συμπέρασμα. Εγώ στις μαντεψιές μου έκανα σκορ 5/5. Όλα λάθος.

14. Το να αφαιρεθείς για λίγα νανοδευτερόλεπτα ισοδυναμεί με βέβαιο πνιγμό μωρού. Βρήκα το δικό μου να έχει βουλιάξει μέχρι τα αυτιά όσο προσπαθούσα να γνέψω «τράβα φωτογραφίες» στον άντρα μου που μιλούσε στο τηλέφωνο.

Eliana in Babyland: 20 σκέψεις για το baby swimming - εικόνα 4

15. Οι ελπίδες μου να αναπαραστήσουμε από το πρώτο μάθημα το εξώφυλλο του Nevermind των Nirvana εξανεμίστηκαν γρήγορα, γιατί η δασκάλα δεν μας άφησε να κάνουμε βουτιές πέρα από μια πολύ μικρή στο τέλος.

16. Καθ’ όλη τη διάρκεια του μαθήματος, ο άντρας μου βρισκόταν σε ένα σαλονάκι – παρατηρητήριο, όπου βαριεστημένοι μπαμπάδες, μαμάδες και γιαγιάδες παρακολουθούσαν μέσα από τζαμαρία τα μωρά να σκίζουν τα ύδατα (λέμε τώρα), κάνοντας όλους εμάς που ήμασταν μέσα στην πισίνα να αισθανόμαστε περίπου όπως πρέπει να αισθάνονται τα χρυσόψαρα στο ενυδρείο.

17. Εγώ και το μωρό περιμέναμε για αρκετή ώρα στάζοντας, μέχρι ο υπεύθυνος για τις πετσέτες (ο σύζυγος) να σταματήσει να τραβάει κοντινές φωτογραφίες στα πολύχρωμα μπαλάκια της πισίνας, διότι «θα γράψουν τέλεια στο Instagram».

Eliana in Babyland: 20 σκέψεις για το baby swimming - εικόνα 5

18. Όσο ευτυχισμένο ήταν το μωρό μέσα στο νερό, τόσο γκρινιάρικο ήταν εκτός, με αποτέλεσμα να το ταχταρίζω πάνω-κάτω φορώντας το καταραμένο βρεγμένο t-shirt και σκεπτόμενη σοβαρά να ξαναβουτήξω στην πισίνα, ενώ είχε ήδη αρχίσει η επόμενη τάξη με τα δίχρονα.

19. Μετά το baby swimming το μωρό είναι πολύ κουρασμένο και πολύ νυσταγμένο. Όσο προσπαθείς να το ταΐσεις, κλαίει για τη θέλει να κοιμηθεί και όσο προσπαθείς να το κοιμήσεις, κλαίει γιατί πεινάει. Η κόρη μου έζησε την πρώτη της, αυθεντική «δεν ξέρω τι θέλω, όλα μου φταίνε» στιγμή.

20. Στον δρόμο της επιστροφής, με το μωρό να κοιμάται αποκαμωμένο στο καρεκλάκι του αυτοκινήτου, σκεφτόμουν εκείνα τα λίγα δευτερόλεπτα που το μωρό μπήκε κάτω από το νερό, έφυγε από χέρια της δασκάλας του και έφτασε στην αγκαλιά μου με μακροβούτι. Και για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω σταματήσει να σκέφτομαι εκείνη τη στιγμή έκτοτε.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ