Follow us

6 βήματα για έναν ευτυχισμένο γάμο

Παριστάνετε τους διαζευγμένους και ζωντανέψτε τον έρωτά σας, συστήνει ο ψυχολόγος!

Μυστικά για έναν ευτυχισμένο γάμο

Έχεις σκεφτεί ποτέ ότι θα μπορούσε ένας γάμος να είναι ευτυχισμένος αν μεσολαβούσε ένα διάστημα που το ζευγάρι θα ήταν χώρια; Σύμφωνα με κλινικούς ψυχολόγους, αρκετά ζευγάρια ενισχύουν και ενδυναμώνουν τη σχέση τους προχωρώντας σε ένα «ψεύτικο διαζύγιο».

Η προσποίηση ενός χωρισμού, οι λιγότερες ευθύνες και ο περισσότερος προσωπικός χρόνος μπορεί να βοηθήσουν ένα ζευγάρι να επαναπροσδιορίσει τι θεωρεί σημαντικό και να επανεκτιμήσει περισσότερο ο ένας τον άλλον. Ο κλινικός ψυχολόγος Matthew M. Cruger, του Child Mind Institute της Νέας Υόρκης, προτείνει τα ακόλουθα 6 βήματα.

6 βήματα για έναν ευτυχισμένο γάμο

1. Συμφωνήστε και οι δύο στο εξής: «Το κάνουμε αυτό για να βελτιώσουμε τον γάμος μας και όχι να προχωρήσουμε σε διαζύγιο». Είναι σημαντικό να καταλάβετε και οι δύο εξαρχής ότι προσπαθείτε να αναζωογονήσετε τη σχέση σας και όχι, να χωρίσετε.

2. Ορίστε το χρονικό διάστημα: Τρεις με τέσσερις εβδομάδες είναι ιδανικές. Αν κάποιος από τους δύο θελήσει να διακόψει, ή ακόμα και να τερματίσει, το «πείραμα», μπορεί να το κάνει οποιαδήποτε στιγμή. Δε χρειάζονται εξηγήσεις.

3. Ξεκαθαρίστε την κάθε λεπτομέρεια: Για παράδειγμα, πόσο χρόνο θα είστε «χωρισμένοι» ή τι θα κάνει ο κάθε γονιός – στην περίπτωση που υπάρχουν παιδιά.

4. Μοιραστείτε τις εμπειρίες σας: Δυναμώστε το δεσμό σας συζητώντας πως περάσατε χωριστά: που πήγατε, τι κάνατε, τι σκεφτήκατε, πως ήταν να κάνεις μόνη τις δουλειές του σπιτιού, ποιες ήταν οι πιο εύκολες και πιο δύσκολες στιγμές σας.

5. Να κάνετε όμορφες σκέψεις ο ένας για τον άλλον: Να σέβεστε το ταίρι σας και να είστε ευγενικοί. Οποιαδήποτε κακεντρέχεια δεν έχει θέση στην προσπάθεια που καταβάλλετε. Βάλτε στην άκρη τις παλιές διαφωνίες.

6. Φλερτάρετε ο ένας τον άλλον: Οι διαζευγμένοι άνθρωποι φλερτάρουν. Αυτοί που προσποιούνται τους διαζευγμένους φλερτάρουν μεταξύ τους. Περιποιήσου τον εαυτό σου, ντύσου όμορφα, δημιουργήστε ατμόσφαιρα και απόλαυσε το χρόνο με τον σύζυγό σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ