Follow us

Σκοτώνει ο γάμος το σεξ;

Η Κάλλια Καστάνη γράφει για τη νέα εποχή που, όπως φαίνεται, είναι γεμάτη από γάμους χωρίς σεξ

Σκοτώνει ο γάμος το σεξ;

Μια από τις πιο «βρόμικες» λεπτομέρειες που βγήκαν στον αφρό μετά τοδιαζύγιο της Μαντόνα και του Γκάι Ρίτσι είναι πως αυτοί οι δύο δενέκαναν τακτικά σεξ.

Η Μαντόνα –ναι, ΑΥΤΗ η Μαντόνα, του Like a Virgin και του Justify my love, η βασίλισσα της ποπ και της πρόκλησης– είχε να «πέσει στο ίδιο κρεβάτι με τον άντρα της» 18 μήνες. Όπως και τα περισσότερα παντρεμένα ζευγάρια, δηλαδή.«Δεν λέω ποτέ “αγάπη μου, έχω πονοκέφαλο”», παραείναι κλισέ. Προτιμώ μια “τρομερή ημικρανία”, η οποία δήθεν ξεκινάει από το απόγευμα και με ταλαιπωρεί για ώρες. Το “έχω δουλειά”, επίσης, πιάνει πάντα. Προφασίζομαι ένα deadline, μια έρευνα για ένα θέμα και ξημεροβραδιάζομαι στο laptop – στην πραγματικότητα, συνήθως χαζολογάω στα social media. Ή πάλι δηλώνω πως θέλω να δω κάτι στην τηλεόραση και περιμένω ώσπου να τον πάρει ο ύπνος. Εννιά φορές στις δέκα, καταρρέω πριν απ’ αυτόν στον καναπέ». Παλιά, για τη Λ.Κ., (σ.σ. φίλη, επαγγελματία στα media, 15 χρόνια παντρεμένη, μητέρα ενός παιδιού) το σεξ ήταν fun, παιχνίδι, μοίρασμα, επικοινωνία. Το απολάμβανε όσο πιο συχνά μπορούσε. Πάει καιρός που ο συνδυασμός «τρέχω ολημερίς – φροντίζω σπίτι και παιδί – δουλεύω χωρίς ωράριο», το άλλαξε αυτό, αφήνοντάς την εξαντλημένη κι ερωτικά στεγνή. Τώρα, η Λ. εξομολογείται πως απολαμβάνει να σκαρώνει δικαιολογίες, για no sex βραδιές: μικρά, περίτεχνα, καλοσερβιρισμένα ψέματα, που ελαχιστοποιούν τις τριβές με τον σύντροφό της. « Ο Χ. κάνει ό,τι μπορεί για να μου φτιάξει τη διάθεση. Κρασιά, ρομαντικές μουσικές, κεριά στο υπνοδωμάτιο. Όποτε βλέπω το κερί, ξέρω πως τα πράγματα είναι σκούρα – είναι μια ταμπέλα που αναβοσβήνει “απόψε σεξ οπωσδήποτε”. Αντί να χαρώ, εκνευρίζομαι, αισθάνομαι πιεσμένη. Σαν κάποιος να μου ζητάει διαρκώς να του δώσω κάτι που δεν έχω…».

Η Λ. δεν είναι η μόνη. Το τελευταίο διάστημα φαίνεται πως το έθνος ολόκληρο έχει τις ερωτικές ακεφιές του. Κι αν μιλάμε για παντρεμένα ζευγάρια, τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Κρίση, φόροι, τέλη, ψώνια, χάπια, δουλειές που δεν υπάρχουν, δουλειές που υπάρχουν και πρέπει να γίνουν, παιδιά που πρέπει να φάνε, να ντυθούν, να πάνε σε φροντιστήρια, σε μπάσκετ, αγγλικά και μπαλέτα, κάλτσες που στοιβάζονται και περιμένουν να πλυθούν – ναι, ο γάμος τα έχει όλα αυτά. Αλήθεια τώρα, στην απίθανη περίπτωση που περισσέψει κανένα ελεύθερο 20λεπτο στο τέλος της μέρας, ποιος έχει όρεξη να κάνει και σεξ;

Στατιστικά, είναι δύσκολο να πει κανείς πόσα ζευγάρια στην Ελλάδα ζουν μέσα σε αυτό που ονομάζουμε «λευκό» ή sexless γάμο. Στην Αμερική, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε το 2012 το Newsweek, υπολογίζεται πως σχεδόν το 15-20% σε ένα σύνολο 113 εκατομμυρίων παντρεμένων Αμερικανών κάνουν σεξ 10 φορές το χρόνο ή και λιγότερο (σ.σ. μια στατιστική συχνότητα που ορίζει πάνω κάτω τον «γάμο χωρίς σεξ»), ενώ και αυτοί που έχουν πιο συχνές επαφές παραπονιούνται πως δεν είναι αρκετές. Επιπλέον, το Psychology Today αναφέρει ότι, μόνο στις ΗΠΑ, το 1/3 των γυναικών και το 1/5 των αντρών πάσχουν από μόνιμη έλλειψη σεξουαλικής επιθυμίας ή δεν έχουν καθόλου σεξουαλικές φαντασιώσεις. Μάλιστα, τα νούμερα ενδέχεται να είναι μεγαλύτερα απ’ όσο εμφανίζονται στις στατιστικές, αφού συνήθως όσοι μετέχουν σε τέτοιου είδους έρευνες είναι ανειλικρινείς για τη συχνότητα των επαφών τους. Δεν αποκλείεται, λένε οι ειδικοί, να βρισκόμαστε μπροστά σε μια μυστική επιδημία σεξουαλικά ανενεργών γάμων.

Διάβασε ολόκληρο το άρθρο στο MadameFigaro.gr

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ