Follow us

No Sex? Να οι λόγοι που το αποφεύγεις

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τους λόγους που μπορεί να σε κάνουν να αποφεύγεις το σεξ

No Sex? Να οι λόγοι και πώς να τους εξαφανίσεις!

Η Σάντυ Κουτσοσταμάτη αναλύει τους λόγους που μπορεί να σε κάνουν να αποφεύγεις το σεξ αλλά και πώς θα τους εξαλείψεις



«Το σεξ μπορεί να είναι μια πράξη που προσφέρει απόλαυση και οι πράξεις που προσφέρουν απόλαυση, είναι συνήθως επαναλαμβανόμενες από εμάς τους ανθρώπους. Ωστόσο, οι παρακάτω παράγοντες, σαμποτάρουν την επιθυμία σου για σεξ:



1. Συνειδητός ή υποσυνείδητος θυμός προς τον σύντροφό σου

Πολλές φορές, κάποια συναισθήματά μας, είτε δεν τα αντιλαμβανόμαστε πλήρως, είτε δεν τα αποδεχόμαστε, είτε τα συνειδητοποιούμε, όμως δεν τους δίνουμε τη σημασία που χρειάζεται. Αυτό που συναντώ συχνά, είναι αποφυγή του σεξ λόγω θυμού προς τον σύντροφο. Υπάρχουν περιπτώσεις που ο θυμός αυτός είναι τόσο καλά καλυμμένος, που το άτομο τον αντιλαμβάνεται μετά από μεγάλη και εξονυχιστική συζήτηση. Ωστόσο, ο θυμός είναι μια από τις συχνότερες αιτίες που αποφεύγουμε το σεξ. «Ναι, δεν έχω όρεξη για σεξ όταν του ζητάω άπειρες φορές να βγάλει έξω τα σκουπίδια και με αγνοεί. Ωστόσο, μου φαίνεται χαζή αιτία να αποφεύγω το σεξ», εξομολογείται η Α.



2. Άγχος

Το άγχος, μπλοκάρει όλες τις λειτουργίες του ατόμου, καθώς ο οργανισμός του απασχολείται κυρίως με το πώς να αντιμετωπίσει «την απειλή». Το βάζω σε εισαγωγικά, καθώς συχνά η απειλή δεν υφίσταται στο εδώ και τώρα. Συνήθως, το άτομο που αγχώνεται κάνει μια αρνητική πρόβλεψη για το μέλλον. Φοβάται λοιπόν ότι θα συμβεί ένα αρνητικό σενάριο που σκέφτεται τώρα. Έτσι, το μυαλό του περιστρέφεται γύρω από το καταστροφικό σενάριο και δεν του αφήνει περιθώρια για απολαύσεις. Μπορεί επίσης, να μην υπάρχει ξεκάθαρο καταστροφικό σενάριο, αλλά να βιώνει με πολύ έντονο άγχος την καθημερινότητα και τις ευθύνες της. ...»





No Sex? Να οι λόγοι που το αποφεύγεις

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ