Σπίτι - Διακόσμηση28 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

5 τρόποι για να μετατρέψεις ένα σκοτεινό δωμάτιο σε φωτεινό!

Άπλετο φως σε 5 βήματα!

«Ευάερο και ευήλιο», αυτές είναι οι λέξεις που χαρακτηρίζουν κάθε υπέροχο χώρο, όποιο κι αν είναι το στυλ ή η λειτουργία του! Τι συμβαίνει όμως με εκείνα τα δωμάτια που δεν έχουν τον κατάλληλο προσανατολισμό ή επαρκή παράθυρα, ώστε να δημιουργούν μία φωτεινή, ευχάριστη ατμόσφαιρα;

Επειδή αυτό συμβαίνει, λίγο πολύ, σε κάθε σπίτι, φτιάξαμε για σένα μία πρακτική λίστα με τους 5 καλύτερους τρόπους για να κάνεις ένα σκοτεινό δωμάτιο, το πιο φωτεινό σημείο του σπιτιού! Ακολούθησε τη λύση που εξυπηρετεί την περίπτωση και το budget σου και ανανέωσε την ατμόσφαιρα του σπιτού σου με τον πιο ουσιαστικό τρόπο!

Χτίσε έξυπνα τον φωτισμό του

Σε αντίθεση με αυτό που πιστεύουν πολλοί, τα κακοφωτισμένα δωμάτια δεν χρειάζονται μία ισχυρή πηγή φωτισμού, αλλά πολλαπλές μικρότερες έτσι ώστε να δημιουργείται εύκολα ο κατάλληλος φωτισμός για κάθε περίσταση. Χρησιμοποίησε έξυπνα πορτατίφ, απλίκες ή επιδαπέδια φωτιστικά για να δημιουργήσεις ένα ενδιαφέρον και πρακτικό αποτέλεσμα.

 

Χρησιμοποίησε διάφανα έπιπλα

Τα έπιπλα, ιδίως τα ογκώδη, δημιουργούν σκιές στο χώρο, πόσο μάλλον σε ένα ήδη σκοτεινό δωμάτιο. Αντίστρεψε το «βαρύ» αποτέλεσμα που προσδίδουν επιλέγοντας, όσο είναι δυνατόν έπιπλα από διάφανα υλικά. Εναλλακτικά, επίλεξε έναν καναπέ ή ένα κρεβάτι που να αφήνει κενό χώρο μέχρι το πάτωμα, δημιουργώντας έτσι μια πιο ελαφριά αίσθηση.

 

Πρόσθεσε πράσινο

Το ξέρω ότι έχουμε κάνει τα φυτά εσωτερικού χώρου να μοιάζουν πανάκεια, όμως και σε αυτή την περίπτωση είναι αλήθεια. Συνδυασμένο με κάποιο από τα υπόλοιπα tips, η προσθήκη ένός φυτού σε ένα σκοτεινό χώρο τού χαρίζει φυσικό στυλ και ελαφραίνει την ατμόσφαιρα.

 

Βάψε τα πάντα άσπρα!

Μπορεί να είναι κλισέ, άλλα έχει βάση. Τίποτα δεν θα δώσει φως σε ένα κακοφωτισμένο χώρο όσο το να βάψεις τα πάντα λευκά. Ξεκίνα με τους τοίχους, μην σταματήσεις όμως εκεί. Βάψε και τα έπιπλα, τα κουφώματα, ακόμα και το πάτωμα, αν γίνεται.

 

Τοποθέτησε καθρέφτες στα σωστά σημεία

Να ένα τρικ που ίσως να μην έχεις σκεφτεί ποτέ: ένας καθρέφτης απέναντι από ένα παράθυρο διπλασιάζει το φως! Αν δεν θέλεις να χρησιμοποιήσεις κανονικό καθρέφτη, χρησιμοποίησε ένα έπιπλο με αντανακλαστική επιφάνεια.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΣΠΙΤΙ - ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ

Σπιτι - Διακοσμηση18 Ιανουαρίου 2018

Detox στο σπίτι: 4 πράγματα που πρέπει να πετάξεις τώρα!

Κάνε το σπίτι σου λίγο πιο φιλικό προς το περιβάλλον

Σπιτι - Διακοσμηση17 Ιανουαρίου 2018

Όλα όσα θα έχουν τα ωραιότερα σπίτια του 2018! 10 τάσεις για να υιοθετήσεις...

Σύμφωνα με το Pinterest, οι παρακάτω 10 τάσεις θα κυριαρχήσουν στα ωραιότερα σπίτια του 2018! Ποιες θα υιοθετήσεις στο δικό σου;

Σπιτι - Διακοσμηση14 Ιανουαρίου 2018

Versace | Η βίλα του μεταμορφώθηκε σε πολυτελές ξενοδοχείο!

Δες φωτογραφίες από το εντυπωσιακό κτίσμα!

Best of network