Follow us

Αυτά είναι τα στέκια που μας φτιάχνουν τη διάθεση το φθινόπωρο

Ώρα να εμπλουτίσεις τη λίστα σου

stekia-d

Όπως κάθε Σεπτέμβρη, έτσι και φέτος, αρχίζουμε και πάλι να εξερευνούμε την πόλη, σε μία προσπάθεια να ανακαλύψουμε τα νέα φθινοπωρινά μας στέκια. Φυσικά και υπάρχουν κάποια παλιά και αγαπημένα, αλλά μέσα σε όλο αυτό το πλαίσιο ανανέωσης και στις υποσχέσεις που έδινες με τις φίλες σου όσο κρατούσατε τα μοχίτο στο χέρι, θες να γνωρίσεις καινούργια μέρη και να αποκτήσεις νέες συνήθειες.

Τα τελευταία χρόνια - αυτά της παγιωμένης κρίσης - γίνονται ανοίγματα και ελπιδοφόρες προσπάθειες, από ανθρώπους που θέλουν να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους και να μοιραστούν το όραμά τους με περισσότερους ανθρώπους. Κάπως έτσι, το σκηνικό της Αθήνας αλλάζει συνεχώς, δίνοντάς μας έτσι περισσότερες εναλλακτικές για φαγητό, ποτό και διασκέδαση. Υπάρχουν βέβαια και τα μαγαζιά που υπήρχαν πάντα εκεί, αλλά χρειάστηκε λίγο παραπάνω χρόνος για να τα ανακαλύψεις. Όπως και να έχει, η λίστα σου ανανεώνεται κι εσύ αισθάνεσαι ότι μαθαίνεις ακόμα περισσότερες πλευρές της πόλης. Εμείς κάναμε την αρχή με 4 μαγαζιά που έχουν μπει ήδη στα αγαπημένα μας.

To Etnico στην Κολοκοτρώνη: Burrito, quesadilla, chimichanga και samosas λαχανικών είναι μερικά από τα λαχταριστά πιάτα που τρως από το πρωί μέχρι τα ξημερώματα, σε ένα μαγαζί που έχει δώσει έθνικ χρώμα στη γειτονιά. Κατά τη γνώμη μου, οι δύο πιο σημαντικοί παράγοντες για να επιστρέψεις σε ένα μαγαζί είναι η εξυπηρέτηση και το φαγητό. Το Etnico, λοιπόν, σε κερδίζει και στα δύο, ενώστα παραπάνω έρχονται να προστεθούν οι δροσιστικές margaritas και οι λογικές τιμές. Κάπου εδώ να πούμε ότι τα chimichangas είναι ιδανικά μετά από ξενύχτι. (Κολοκοτρώνη 22 & Χαβρίου, τηλ. 211 411 3880)

Η Kiki de Grece στην Υπίττου: Ένα wine bar με ποιότητα και χαλαρή διάθεση, ιδανικό για αποσυμπίεση μετά από μία δύσκολη μέρα στη δουλειά. Έχεις να διαλέξεις ανάμεσα σε πολλές ελληνικές ετικέτες - να τις πιεις στο ποτήρι - και να τσιμπήσεις (ή να φας κανονικά) εκπληκτικά κεφτεδάκια καβουρμά, κροστίνι με χειροποίητη ταραμοσαλάτα, club sandwich με σύγκλινο και ψητές πατατούλες. Και όλα αυτά, σε μία από τις πιο όμορφες γειτονιές του κέντρου. (Ηπίτου και Βουλής 38, Σύνταγμα, τηλ. 2103211279)

Το Le Greche στο Ψυχικό: Η Εύη Παπαδοπούλου κατάφερε να κάνει όλη την Αθήνα (και όχι μόνο) να μιλάει για το θεϊκό χειροποίητο παγωτό της. Άριστες πρώτες ύλες, ελληνικά προϊόντα, κατάρτιση και μεράκι αποτελούν βασικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην επιτυχία αυτής της καλαίσθητης gelateria. Η χαρά μας, λοιπόν, ήταν μεγάλη όταν μάθαμε ότι το Le Greche απέκτησε αδερφάκι στο Νέο Ψυχικό. Το ίδιο φρέσκο παγωτό, τα λαχταριστά ιταλικά γλυκά και ο προσεγμένος καφές, βρίσκουν τον χώρο τους σε μία περιοχή που μάλλον το είχε ανάγκη. (Λυκούργου 2, Ν. Ψυχικό)

Ο Ανθός στην Κηφισιά: Όταν ο Γιώργος Γεράρδος άνοιξε το εστιατόριό του στην Καλλιθέα, έδωσε μία νέα πνοή στην έννοια της "μαμαδίστικης" κουζίνας. Τα χρόνια πέρασαν και ο "Ανθός" μεγάλωσε τόσο, που αποφάσισε να … μπει σε νέες περιπέτειες. Φαγητό σαν της μαμάς, λοιπόν, αλλά στην πιο ευχάριστα πειραγμένη εκδοχή του σε περιμένει πλέον στον ανανεωμένο χώρο του "Ανθού" στην Κηφισιά. (Πλατεία Αγ. Δημητρίου 17, Κηφισιά, τηλ. 2114087758)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ