Τα αρώματα και η ζωντάνια της κρητικής κουζίνας σε 3 πιάτα
Το βράδυ της Τρίτης, η Ελένη Ψυχούλη μας καλοδέχτηκε στη δροσερή αυλή του Αίγλη Εστιατόριο στο κέντρο της πόλης για να μας παρουσιάσει τα μικρά θαύματα της κρητικής - δημιουργικής - κουζίνας. Με άλλα λόγια, μας έδειξε πως μπλέκει το σταμναγκάθι με το αβοκάντο και τi δουλειά έχει η τσικουδιά σε μια γλυκιά σούπα πεπόνι. Η Ελένη, εξερευνώντας το γαστριμαργικό πλούτο της Κρήτης, ανακάλυψε και το chef Δημήτρη Μαυρακάκη και ενθουσιάστηκε με τον τρόπο που δούλευει τα παραδοσιακά προϊόντα με σύγχρονες τεχνικές.
Έτσι λοιπόν, ο chef του εστιατορίου Κρίταμον, στο Ηράκλειο της Κρήτης, Δημήτρης Μαυράκης, παρέα με τον σεφ του Αίγλη Εστιατόριο, Βασίλη Σιγουλάκη, παρουσίασαν ένα ειδικό μενού 3 πιάτων - με μερικά από τα καλύτερα προϊόντα της Κρήτης - συνοδεία των εξαιρετικών κρασών της Mediterra Οινοποιητική. Και όλα αυτά στην τιμή των €25,00 ανά άτομο. Τα παραδοσιακά τοπικά προϊόντα ταξίδεψαν από την Κρήτη για τη βραδιά και ήταν προσφορά των εταιριών Candiasoil Fine Food Products, Παραδοσιακή Αλλαντοποιία Αφοί. Γ. Κασσάκη και Melko Σπιτικά Ζυμαρικά Κρήτης.
Φωτό via instagram.com/gabnikolaidis
Τριλογία
Σταμναγκάθι με αβοκάντο, αγέρα λεμονιού & παστέλι · Ντάκος με ξύγαλο και κρίταμο τουρσί · Παστό χοιρινό φυσικής ωρίμανσης με καπνιστό ροδάκινο
Φωτό via instagram.com/gabnikolaidis
με οξύμελι και νεραντζόφυλλα, πάνω σε χυλωμένο ξινόχοντρο και σύγκλινο
με τσικουδιά, μέντα, δυόσμο, σφαίρες από νωπό ανθότυρο και αγουρέλαιο
H Ελένη Ψυχούλη με την Γιώτα Χουλιαρά, Managing Director της CONCEPT Communication Strategies
Κήπος Ζαππείου (είσοδος από Βασ. Όλγας), 210.33.69.364, 210.33.69.300,
Ελεύθερο παρκινγκ
E-mail: info@aeglizappiou.gr, www.aeglizappiou.gr,
www.facebook.com/aegliestiatorio
Ωράριο:Καθημερινά, βράδυ (20:00-01:00)
Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις
Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr