Follow us

Going out: 4 ξεχωριστά μέρη ανάλογα με τη διάθεσή σου

Coffee time, brunch, βερμούτ στην Αθήνα αλλά και fine dining

goingout-d

Έχεις σημειώσει κατά καιρούς τα νέα μαγαζιά που έχουν ανοίξει στην πόλη ή ακόμα και κάποια παλιότερα που δεν έχεις επισκεφτεί ακόμα και θέλεις, όμως όταν έρχεται η ώρα να βγεις ξαναγυρνάς πάλι στα ίδια. Τα καλά νέα είναι ότι η Αθήνα έχει να επιδείξει αρκετά αξιόλογα μαγαζιά και μάλιστα με διαφορετικό "χαρακτήρα" που καλύπτουν διαφορετικές διαθέσεις και ανάγκες.

Το κέντρο της πόλης παραμένει πιο ενδιαφέρον από ποτέ, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι τα προάστια της Αθήνας δεν κρύβουν θησαυρούς, όπως στην περίπτωση του Kastri Bistro που λειτουργεί στο ξενοδοχείο Domotel Kastri και προσφέρει μία ιδιαίτερη fine dining εμπειρία. Μαγαζιά που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε για το φαγητό αλλά και την ατμόσφαιρά τους εξελίσσονται και γίνονται ακόμα καλύτερα (βλέπε IT), ενώ άλλα παραμένουν σταθερή αξία και σου το επιβεβαιώνουν στην πρώτη γουλιά καφέ, κάτι που συμβαίνει ξεκάθαρα με το Spollati. Δεν έχεις, λοιπόν, παρά να επιλέξεις την επόμενη έξοδο ανάλογα με τη διάθεσή σου.

Brunch: Με αρκετή φαντασία, ο chef Ηλίας Σταυρόπουλος "παίζει" με τα βιολογικά αυγά και δημιουργεί αγαπημένα πιάτα σε ένα brunch με μότο “We Are Eggaged”. Η νέα εποχή φέρνει αγαπημένα πιάτα του πάντα υγιεινού brunch του IT και τα δένει με νέες νόστιμες προτάσεις - όπως ζουμερά burger, bagel με σολομό και αυγό ποσέ, αυγά μάτια φούρνου, τσορίθο και φρέσκα τσιπς πατάτας με τριμμένη φέτα και pancakes με παγωτό σοκολάτα σε συνδυασμό με cocktails που θα λατρέψεις. (Σκουφά 29, Κολωνάκι, τηλ. 21 0363 5773)

Fine dining: Σε έναν από τους πιο όμορφους χώρους του ξενοδοχείου Domotel Kastri, το Kastri Bistro σού προσφέρει μία ολοκληρωμένη γαστρονομική εμπειρία, με θέα στους καταπράσινους κήπους που το περιβάλλουν και μία ρομαντική βραδινή ατμόσφαιρα. Ο Executive Chef του ξενοδοχείου Θοδωρής Καρίνος και ο Chef de Cuisine του Kastri Bistro Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος δημιουργούν μοναδικά πιάτα με έμπνευση από την ελληνική και μεσογειακή κουζίνα. Η εποχικότητα διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη σύνθεση των μενού, ενώ οι ελληνικές πρώτες ύλες κυριαρχούν, χωρίς όμως να λείπουν και εκλεκτά υλικά από το εξωτερικό. Η παράδοση συναντά τις μοντέρνες τεχνικές στο Kastri Bistro, αφού και οι δυο chef αγαπούν να παρουσιάζουν παραδοσιακά υλικά, όπως ο τραχανάς, σε πιο σύγχρονα πιάτα, χωρίς φυσικά να λείπουν και οι ιδιαίτεροι συνδυασμοί γεύσεων. (Ελ. Βενιζέλου 154 & Ρωμυλίας , 14671, Καστρί, τηλ. 210 3507100)

Η ώρα του βερμούτ: Λίγα μόλις βήματα μακριά από την πρώτη οικία του Όθωνα, στην καρδιά του ζωντανού κέντρου της πόλης, σε ένα κομψό νεοκλασικό κτίριο, δύο κορυφαίοι Έλληνες bartenders, ο Νίκος Μπάκουλης και ο Βασίλης Κυρίτσης, βοηθούμενοι από έμπειρους αποσταγματοποιούς και με την έμπνευση του Ιωάννη Bούχερ η οποία πέρασε από χέρι σε χέρι στους σημερινούς του απογόνους, δημιούργησαν το νέο Αθηναϊκό Βερμούτ: το Otto’s Athens Vermouth. Υψηλής ποιότητας κρασί, αρωματίζεται με μυρωδάτα ροδοπέταλα, Αρτεμισία, εσπεριδοειδή, φύλλα ελιάς αλλά και βότανα που ευδοκιμούν στην ελληνική φύση, χαρίζοντας ένα υπέροχο, ευχάριστο και μεστό σε γεύση βερμούτ. Στο Otto Resto Bar θα απολαύσεις ένα αθηναϊκό βερμούτ, σε ένα περιβάλλον που συνδέει με απόλυτη αρμονία το χθες με το σήμερα.(Καλαμιώτου 16-18, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Τηλ: 210-3314676)

Coffee Time: Είτε πρόκειται για μία γρήγορη στάση για τον πρώτο καφέ της ημέρας είτε για ένα casual επαγγελματικό ραντεβού, το Spollati δεν σε απογοητεύει ποτέ. Ο καφές είναι ένα από τα δυνατά "χαρτιά" του - φρεσκοκομμένος, μοσχοβολιστός και ποιοτικός: από τον φτιαγμένο στο μπρίκι ελληνικό και σε V-60 φίλτρου, έως τους 5 διαφορετικούς single origin espresso που ετοιμάζουν οι baristi του. Οι μουσικές επιλογές κινούνται από jazz, swing, soul, funk, rock και fados μέχρι κλασική, δίνοντας μία ιδιαίτερη προσωπικότητα στο μαγαζί. (Αιόλου 27Α, Πλ. Αγ. Ειρήνης, Αθήνα, τηλ. 21 5551 3004)

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ