Υγεία : Διατροφή16 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ, 2018

Η δίαιτα του χεριού σου!

Με μοναδικό μέτρο την παλάμη σου, δοκίμασε αυτό το διατροφικό πλάνο για υγιές σώμα και πολλή ενέργεια στην καθημερινότητά σου.

Η δίαιτα του χεριού σου

Συνεργάστηκε η Δήμητρα Γλυνού, διαιτολόγος – διατροφολόγος.

Άφησε πίσω σου τη «μάχη» με τη ζυγαριά, τις θερμίδες και τις περίεργες δίαιτες. Νέος στόχος: Ένα υγιές και δυνατό σώμα που θα μπορεί να σε ακολουθεί σε όλα όσα κάνεις και ζεις. Αξιοποίησε τις παρακάτω απλές διατροφικές συμβουλές και θα είσαι πιο χαρούμενη, πιο υγιής και σε καλύτερη φόρμα από ποτέ.

Γιατί να κάνεις τη δίαιτα του χεριού

Επειδή απλά το μόνο που θα χρειαστείς για να συνθέτεις ισορροπημένα και υγιεινά γεύματα είναι η χούφτα σου ως μέτρο για την ποσότητα των υδατανθράκων, της πρωτεΐνης και των λιπαρών που θα πρέπει να τρως κάθε μέρα. Τι δεν είναι αυτή η δίαιτα; Δεν είναι μια δίαιτα για να χάσεις 10 κιλά σε 5 μέρες! Είναι μια διατροφή που θα σε εκπαιδεύσει να κάνεις πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές και να παίρνεις τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά για να λειτουργεί σωστά το σώμα σου, ενώ θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις την αναλογία μυϊκού και λιπώδους ιστού ώστε να δείχνεις πιο fit ακόμα κι αν δε χάσεις βάρος. Στην πραγματικότητα, κάνοντας αυτή τη διατροφή μέρος της ζωής σου, δε θα χρειαστεί να κάνεις ποτέ ξανά «δίαιτα»!

Οι δύο απλοί κανόνες της δίαιτας του χεριού

1. Σε κάθε γεύμα προσπάθησε να τρως από μία χούφτα συγκεκριμένων μακροσυστατικών βάσει των δικών σου μακροθρεπτικών αναγκών, οι οποίες αλλάζουν ελαφρώς ανάλογα με το φύλο, τους στόχους, την ένταση και  τη συχνότητα της άσκησης αλλά και το σωματότυπό σου.

2.  Προσπάθησε να τρως κάθε 2-4 ώρες κατά τη διάρκεια της ημέρας προκειμένου να καλύψεις διατροφικά τις ανάγκες σου. Ένα σχετικά άγνωστο και απρόσμενο γεγονός είναι πως, αν δεν προσλαμβάνεις αρκετές θερμίδες, μπορεί αυτό να σε εμποδίζει να χάσεις βάρος.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Διατροφη18 Φεβρουαρίου 2018

Μπάλες ενέργειας με σοκολάτα, κινόα, πασατέμπο και σταφίδες!

Power balls γεμάτες σοκολάτα, κινόα, πασατέμπο και πολλές ακόμα σούπερ τροφές που θα σε γεμίσουν ενέργεια σε πολύ λίγο χρόνο

Το απόλυτο αντιοξειδωτικό smoothie με ρόδι και μπανάνα
Διατροφη14 Φεβρουαρίου 2018

Το απόλυτο αντιοξειδωτικό smoothie με ρόδι και μπανάνα

Το απόλυτο ροζ smoothie με ρόδι και μπανάνα για να ξυπνάς με ενέργεια και γλύκα κάθε πρωί.

Υγεινά σνακ και γλυκά; Οι καλύτερες επιλογές από τη διαιτολόγο!
Διατροφη13 Φεβρουαρίου 2018

Υγεινά σνακ και γλυκά; Οι καλύτερες επιλογές από τη διαιτολόγο!

Τι να επιλέξεις για υγιεινά σνακ και γλυκά;

πόσο καφέ μπορώ να πίνω
Διατροφη12 Φεβρουαρίου 2018

Πόσο καφέ μπορώ να πίνω και άλλα tips για «υγιεινό καφέ»

Μάθε τις συμβουλές της διαιτολόγου.

Best of network