Υγεία : Διατροφή18 ΑΠΡΙΛΙΟΥ, 2017

Τι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση; (και τι να πίνω)

Μένεις νηστική; Ξέχασέ το!

τι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση

Υπάρχει debate για το αν πρέπει να τρως ή να πίνεις πριν την άσκηση, αλλά πρόσφατες μελέτες βρήκαν πως αν επιλέγεις έξυπνα τα γεύματα σου, τελικά, μπορείς να ωφεληθείς με ακόμα μεγαλύτερες επιδόσεις.

Τι να πίνω πριν την άσκηση;

Στο όνομα της ενυδάτωσης, το American College of Sports Medicine συστήνει να πίνεις 2-3 φλιτζάνια νερό, λίγες ώρες πριν την προπόνηση σου, ώστε να αυξήσεις τα επίπεδα ενυδάτωσης κατά τη διάρκεια της άσκησης. Η Katie Mack, personal trainer στο Peak Performance της Nέας Υόρκης, λέει πως μπορείς να επιλέξεις εναλλακτικά και ένα φλιτζάνι καφέ. «Η καφεΐνη θα σε βοηθήσει να ωθήσεις το νευρικό σύστημα, το οποίο με τη σειρά του θα ενισχύσει την απόδοση σου» εξηγεί.

Tι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση;

Οι υδατάνθρακες και η άπαχη πρωτεΐνη είναι οι καλύτερες επιλογές όταν μιλάμε για το «τι πρέπει να τρώω πριν την άσκηση». Η Mack προτείνει να τρως ένα γεύμα με χαμηλά λιπαρά, 1 ώρα πριν την άσκηση σου. Μερικές από τις αγαπημένες της προτάσεις είναι το κοτόπουλο, το ψάρι ή το στραγγιστό γιαούρτι σε συνδυασμό με υδατάνθρακα, όπως η γλυκοπατάτα, το ρύζι ή τα φασόλια. Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, αυτοί οι υδατάνθρακες πριν την άσκηση, παίζουν σπουδαίο ρόλο για την αντοχή σου.

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιες είναι οι top τροφές για επίπεδη κοιλιά και πόσες ώρες ύπνου μειώνουν το κοιλιακό λίπος;
Διατροφη19 Ιανουαρίου 2018

Ποιες είναι οι top τροφές για επίπεδη κοιλιά και πόσες ώρες ύπνου μειώνουν το κοιλιακό λίπος;

Μάθε τις τροφές αλλά και τις ώρες ύπνου που χρειάζεσαι για ένα φλατ στομάχι.

Είναι η flexιtarian διατροφή, η καλύτερη δίαιτα που μπορείς να κάνεις;
Διατροφη18 Ιανουαρίου 2018

Είναι η flexitarian διατροφή, η καλύτερη δίαιτα που μπορείς να κάνεις;

Ο όρος flexitarian, χρησιμοποιείται για τους ανθρώπους που υπό κανονικές συνθήκες ακολουθούν δίαιτα χωρίς κρέας αλλά που περιστασιακά μπορεί να περιλάβουν στη διατροφή τους το ψάρι ή το κρέας.

Η δίαιτα του χεριού σου
Διατροφη16 Ιανουαρίου 2018

Η δίαιτα του χεριού σου!

Με μοναδικό μέτρο την παλάμη σου, δοκίμασε αυτό το διατροφικό πλάνο για υγιές σώμα και πολλή ενέργεια στην καθημερινότητά σου.

Best of network