Υγεία : Fitness01 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2017

Το επιστημονικό trick που θα κάνει τη γυμναστική σου ακόμα πιο αποτελεσματική

Μήπως συνηθίζεις να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους;

Σε αυτό τον τρελό κόσμο των social media και του #fitspo, είναι πάρα πολύ εύκολο να συγκρίνεις τον εαυτό σου με τους άλλους και να σε γεμίζει ενοχές το γεγονός ότι δεν τρως 100% υγιεινά ή ότι παρέλειψες ένα workout ή… επειδή είσαι ένας νορμάλ άνθρωπος που μερικές φορές χρειάζεται να πει «βαριέμαι!» και να φάει μερικά κομμάτια πίτσα.

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη, αυτό μπορεί να είναι αρκετά βλαβερό για σένα, αλλά όχι για τους λόγους που σκέφτεσαι. Όπως φαίνεται, το τι πιστεύεις για τη φυσική σου κατάσταση επηρεάζει την υγεία σου.

Μια μελέτη του Health Psychology χρησιμοποίησε δεδομένα από 60.000 ενήλικες, μέσα σε 16 χρόνια, και ανακάλυψε πως όσοι θεωρούσαν τους εαυτούς τους λιγότερο υγιείς από τους υπόλοιπους, είχαν 71% περισσότερες πιθανότητες να πεθάνουν νωρίτερα – ακόμα κι αν βρίσκονταν στο ίδιο επίπεδο φυσικής κατάστασης.

«Οι άνθρωποι θεωρούν τους εαυτούς τους πολύ ή λίγο δραστήριους, fit και υγιείς, βασιζόμενοι στο τι θεωρούν «σωστό», το οποίο δημιουργείται από οδηγίες, σύγκριση και άλλες πηγές πληροφοριών» λέει η έρευνα.

Το «δίδαγμα» της ιστορίας (ή της μελέτης, για την ακρίβεια) είναι να επιδοκιμάζεις και να επαινείς τον εαυτό σου για την προσπάθεια που κάνει να παραμείνει σε φόρμα και τότε θα δεις πως θα έχεις ακόμα περισσότερα οφέλη. Η δύναμη της θετικής σκέψης δεν παύει ποτέ να μας εντυπωσιάζει…

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Blake Lively
Fitness18 Φεβρουαρίου 2018

Blake Lively | Πώς κατάφερε να χάσει τα 28 κιλά της εγκυμοσύνης;

Η star, πιο αδύνατη από ποτέ, στέλνει το δικό της μήνυμα για την απώλεια βάρους

Best of network