Υγεία : Fitness10 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, 2017

Να ποιες ασκήσεις πρέπει να συνδυάζεις για MAXIMUM αποτέλεσμα στο σώμα!

Όταν η άσκηση δε δίνει πλέον το αποτέλεσμα που έδινε όταν ξεκίνησες, μάλλον χρειάζεται το ταίρι της.

Παρόλο που είναι εξαιρετικό να έχεις ένα πρόγραμμα άσκησης που να σου αρέσει πολύ, η πρόοδός σου με αυτή τη ρουτίνα θα έχει πάντα κάποιο «ταβάνι», αν δε δοκιμάζεις και άλλα πράγματα παράλληλα. Γιατί; Το σώμα χρειάζεται νέες προκλήσεις διαρκώς στην αερόβια για ευελιξία και δύναμη ώστε να συνεχίσει να εξελίσσεται.

Αυτός είναι ο λόγος που οι primal προπονήσεις (βλ. CrossFit) και η HIIT (υψηλής έντασης διαλειμματική) έχουν ανέβει στις πρώτες θέσεις των fitness trends διεθνώς: Αν και είναι τελείως διαφορετικά προγράμματα, είναι και τα δύο σχεδιασμένα να ξυπνούν το σώμα ωθώντας το με νέους και διαφορετικούς κάθε φορά τρόπους. Δοκίμασε τους παρακάτω συνδυασμούς για boost στο σώμα σου.

Συνδύασε ποδηλασία με… Pilates

Tο Pilates μπορεί να σε βοηθήσει να βρεις και να ενεργοποιήσεις μυς που δεν έχεις νιώσει κάνοντας ποδηλασία, ενώ είναι εξαιρετικό για να βελτιώσεις τη δύναμή σου, την ταχύτητα, το συντονισμό, την ισορροπία και την ευελιξία σου.

Όχι μόνο θα δυναμώσει αυτούς τους σημαντικούς μυς του κορμού και των ποδιών, αλλά και θα αυξήσει το εύρος των κινήσεών σου μειώνοντας και τις πιθανότητες για τραυματισμούς. Εφόσον η ποδηλασία περιλαμβάνει κινήσεις που αφορούν κυρίως την ισορροπία (κινήσεις πίσω-μπρος), χρειάζεται να συμπεριλάβεις ασκήσεις με περιστροφή και πλευρική κάμψη…

Δες τη συνέχεια στο shape.gr

Read Also

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ FITNESS

Fitness09 Ιανουαρίου 2018

Πώς θα βρεις το είδος άσκησης που σου ταιριάζει τη νέα χρονιά

Κάνε αυτό το "quiz" και θα ανακαλύψεις.

γυμναστική
Fitness04 Ιανουαρίου 2018

Ναι, βαριέμαι! Πώς θα ξεκινήσω γυμναστική αν είμαι τεμπέλα;

Σε νέα έρευνα επισημαίνεται ότι μπορείς να παρακάμψεις το… τεμπέλικο DNA σου και να κάνεις τον εαυτό σου να ανυπομονεί για την γυμναστική. Μάθε πώς.

Best of network