Υγεία : HEALTH NEWS26 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ, 2016

6 επιστημονικά αποδεδειγμένοι λόγοι για να αποκτήσεις σκύλο

Ή ένα «μπράβο» αν έχεις ήδη

Ενισχύει το αίσθημα υπευθυνότητας των παιδιών: Για να αναλάβεις τη φροντίδα ενός κατοικίδιου ότι σκέφτεσαι κάποιον εκτός από σένα. Έρευνα δείχνει ότι τα παιδιά που αναπτύσσουν ισχυρούς δεσμούς με τα κατοικίδια ζώα, συνδέονται καλύτερα με τις ομάδες και τις σχέσεις τους.

Σε ενθαρρύνει να γίνεις πιο ενεργητική: Οι άνθρωποι που έχουν σκύλο είναι πιο ενεργητικοί στην καθημερινότητά τους. Επιπλέον, μελέτες δείχνουν ότι συνηθίζουν να ασκούνται περισσότερο.

Μειώνει το στρες: Απλά και μόνο το χάιδεμα ενός σκύλου έχει αποδειχθεί ότι μειώνει το αίσθημα του άγχους και φέρνει ηρεμία. Η Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, μάλιστα, έφερε έναν σκύλο θεραπευτή στα γραφεία της για να συμβάλει στη δημιουργία ενός πιο ευτυχισμένοι περιβάλλον για τους υπαλλήλους.

Σου παρέχει κοινωνική υποστήριξη: Μελέτες έχουν δείξει ότι ένα κατοικίδιο σε βοηθά να ενισχύσεις την αυτοπεποίθησή σου και την αίσθηση του ανήκειν, ειδικά αν έχεις αντιμετωπίσει κάποιο είδος της απόρριψης. Μόλις επέστρεψες από τη δουλειά; Είχες μία άσχημη μέρα; Μερικές αγκαλιές με τον σκύλο σου θα σε κάνουν να ξεχαστείς.

Σε βοηθά να μεγαλώσεις καλύτερα: Μελέτες έχουν δείξει πώς ό,τι αφορά έναν σκύλο – από τη συνεχή φροντίδα μέχρι τη συντροφιά που παρέχει – μειώνει το αίσθημα της μοναξιάς και δίνει έναν σκοπό στη ζωή των ανθρώπων που έχουν βγει στη σύνταξη. Το γεγονός μάλιστα ότι προωθεί τη σωματική δραστηριότητα, παίζει επίσης σημαντικό ρόλο.

Μειώνει τις αλλεργίες στα παιδιά: Μπορεί να ακούγεται λίγο αντιφατικό δεδομένου του τριχώματος, αλλά σύμφωνα με την Εθνική Ακαδημία Επιστημών, τα παιδιά που μεγαλώνουν με κατοικίδια (και ως εκ τούτου εκτίθενται σε κοινά αλλεργιογόνα) έχουν χαμηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν άσθμα και αλλεργίες σε σκόνη, αγριόχορτα και, φυσικά, σε άλλα ζώα.

Ο σκύλος είναι ο καλύτερος φίλος μίας γυναίκας (και του άντρα, κάτι που επιβεβαιώνει ο Instagram λογαριασμός @hotdudeswithdogs). Θα το έχεις ξανακούσει και οι λόγοι είναι μάλλον ξεκάθαροι (είναι πιστός και τρυφερός και δεν σε κρίνει για την αγαπημένη σου σειρά), γνώριζες όμως ότι ένας σκύλος μπορεί να σε βοηθήσει να χάσεις βάρος; Και δεν είναι μόνο αυτό το όφελος, αφού η επιστήμη υποδεικνύει πέντε ακόμα καλούς λόγους για να καλωσορίσεις έναν χνουδωτό φίλο στο σπίτι σου.

Μην ξεχνάς όμως ότι ένας σκύλος σημαίνει ισόβια δέσμευση. Ναι, θα βγάζεις τέλειες φωτογραφίες για το Instagram, αλλά η φροντίδα του είναι συνεχής και σε έχει ανάγκη καθημερινά και για πάντα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ HEALTH NEWS

Πνευμονιόκκος
HEALTH NEWS23 Νοεμβρίου 2017

Πνευμονιόκκοκος | Γιατί τα παιδιά είναι ευάλωτη ομάδα

Πνευμονιόκκοκος: Τι ασθένειες προκαλεί; Είναι το βακτήριο που είναι υπεύθυνο για σοβαρές και επικίνδυνες για την υγεία ασθένειες.

HEALTH NEWS27 Οκτωβρίου 2017

Οι τεχνικές για να πάρεις τον έλεγχο των ονείρων στα χέρια σου

Νέα επιστημονική έρευνα σε βοηθάει να ζήσεις το δικό σου Inception

HEALTH NEWS26 Οκτωβρίου 2017

Γι' αυτούς τους λόγους μελανιάζεις με το παραμικρό

Σε περίπτωση που εμφανίζεις μελανιές χωρίς προφανή αιτία, διαβάζεις εδώ.

HEALTH NEWS21 Σεπτεμβρίου 2017

Ελένη Μενεγάκη: Στα παρασκήνια της εντυπωσιακής φωτογράφισης για το Pink Ribbon Bracelet 2017

Η Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού των εταιρειών Estée Lauder γιορτάζει την 25η επέτειό της!

επίπεδη κοιλιά
HEALTH NEWS04 Αυγούστου 2017

Επίπεδη κοιλιά την τελευταία στιγμή; Γίνεται!

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται στη μέση, εσύ όμως έχεις ακόμα και τώρα την ευκαιρία να πετύχεις αυτό που θες και να βγεις στην παραλία με χαμόγελο

HEALTH NEWS19 Ιουλίου 2017

Κι όμως, με την όσφρηση μπορείς να παχύνεις!

Τα έμαθες τα νέα; Τώρα μπορείς να παχύνεις και εσύ που δεν τρως απλά με την οσμή, χωρίς καν να έχεις γευτεί κ απολαύσει φαγητό. Ναι, καλά άκουσες!

Ασβέστιο έχεις; Δες σε ποιες τροφές υπάρχει που δεν έχεις φανταστεί
HEALTH NEWS04 Ιουλίου 2017

Ασβέστιο έχεις; Δες σε ποιες τροφές υπάρχει που δεν έχεις φανταστεί

Ασβέστιο: Δεν τρως γαλακτοκομικά; Κανένα πρόβλημα. Το ασβέστιο υπάρχει σε τροφές που ίσως δεν γνωρίζεις

Best of network