Υγεία : HEALTH NEWS19 ΙΟΥΛΙΟΥ, 2017

Κι όμως, με την όσφρηση μπορείς να παχύνεις!

Τα έμαθες τα νέα; Τώρα μπορείς να παχύνεις και εσύ που δεν τρως απλά με την οσμή, χωρίς καν να έχεις γευτεί κ απολαύσει φαγητό. Ναι, καλά άκουσες!

Ναι καλά άκουσες! Με την όσφρηση, παχαίνεις. Θυμάσαι που κάθε φορά που είχες μπροστά σου οποιοδήποτε φαγώσιμο πειρασμό, που δεν μπορούσες να αγγίξεις, έλεγες …αυτό με σκοτώνει! Ε λοιπόν όντως σε σκότωνε, απλά δεν το ήξερες. Σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε πρόσφατα από τους ερευνητές του UC Berkeley -και μας χάλασε την ημέρα- η μυρωδιά τροφίμων μπορεί να μας προσθέσει βάρος. 

Τα πράγματα έχουν ως εξής:

Αυτό που λοιπόν ουσιαστικά συμβαίνει είναι ότι ο εγκέφαλος μπορεί να επηρεαστεί, είτε να αποθηκεύσει, είτε να κάψει το λίπος εξ ολοκλήρου από την αίσθηση της όσφρησης. Τουλάχιστον, αυτό αποδείχτηκε στα ποντίκια που χρησιμοποιήθηκαν σαν πείραμα για αυτήν την μελέτη.

Δες επίσης:   Οδηγός αγοράς: Βρες το άρωμα που θα σημαδέψει το καλοκαίρι σου!

Πιο συγκεκριμένα, στο πείραμα χώρισαν τα ποντίκια σε τρεις διαφορετικές ομάδες, που ακολουθούσαν την ίδια διατροφή (υψηλής περιεκτικότητας σε λίπος Burger King). Στην πρώτη ομάδα τα ποντίκια είχαν κανονικά την όσφρησή τους, στην δεύτερη δεν είχαν καμία αίσθηση της μυρωδιάς και στην τρίτη ομάδα τα ποντίκια είχαν χάσει προσωρινά την όσφρηση τους. Αυτό λοιπόν που συνέβη ήταν τα ποντίκια της πρώτης ομάδας να διπλασιαστούν σε μέγεθος, ενώ στην δεύτερη ομάδα, πάχυναν μόνο 10% περισσότερο. Η ομάδα όμως ποντικιών που όχι απλά δεν πάχυνε, αλλά μειώθηκε κατά πολύ σε μέγεθος, ήταν η τρίτη .

Σύμφωνα με την Celine Riera -μία από τους ερευνητές- η αίσθηση της όσφρησης μειώνεται μετά από ένα γεύμα. Οπότε αν ξεγελάσουμε τον εγκέφαλο σκεπτόμενη ότι έχει ήδη τροφοδοτηθεί, το σώμα θα μπορούσε να κάψει λίπος και θερμίδες αντί να τα αποθηκεύσει.

Κάτι που θα ήταν ιδιαίτερα χρήσιμο, ιδίως για τους ανθρώπους που παλεύουν με την παχυσαρκία. Αφού αν μπορούσαν να μειώσουν προσωρινά την αίσθηση της όσφρησης τους, θα βοηθούσε να ελέγξουν τους πόθους τους και να κάψουν πιο γρήγορα θερμίδες και λίπη. Αυτό βέβαια έχει και τις συνέπειες του, αφού στο πείραμα φάνηκε να προκαλεί υψηλή την νοραδρεναλίνη, που αυτό αυξάνει την πιθανότητα καρδιακής προσβολής.

Όπως καταλαβαίνεις, τα σουβλακερί και οι πιτσαρίες είναι… απαγορευμένα μέρη. Και  ο θεατής που συνήθιζες να είσαι , όταν οι φίλοι ή το αγόρι σου τρώγανε μπροστά σου, τελειώνει εδώ. Γιατί από ό,τι φαίνεται, και δεν τρως και παίρνεις βάρος.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΠΟ HEALTH NEWS

Πνευμονιόκκος
HEALTH NEWS23 Νοεμβρίου 2017

Πνευμονιόκκοκος | Γιατί τα παιδιά είναι ευάλωτη ομάδα

Πνευμονιόκκοκος: Τι ασθένειες προκαλεί; Είναι το βακτήριο που είναι υπεύθυνο για σοβαρές και επικίνδυνες για την υγεία ασθένειες.

HEALTH NEWS27 Οκτωβρίου 2017

Οι τεχνικές για να πάρεις τον έλεγχο των ονείρων στα χέρια σου

Νέα επιστημονική έρευνα σε βοηθάει να ζήσεις το δικό σου Inception

HEALTH NEWS26 Οκτωβρίου 2017

Γι' αυτούς τους λόγους μελανιάζεις με το παραμικρό

Σε περίπτωση που εμφανίζεις μελανιές χωρίς προφανή αιτία, διαβάζεις εδώ.

HEALTH NEWS21 Σεπτεμβρίου 2017

Ελένη Μενεγάκη: Στα παρασκήνια της εντυπωσιακής φωτογράφισης για το Pink Ribbon Bracelet 2017

Η Εκστρατεία για τον καρκίνο του μαστού των εταιρειών Estée Lauder γιορτάζει την 25η επέτειό της!

επίπεδη κοιλιά
HEALTH NEWS04 Αυγούστου 2017

Επίπεδη κοιλιά την τελευταία στιγμή; Γίνεται!

Μπορεί το καλοκαίρι να βρίσκεται στη μέση, εσύ όμως έχεις ακόμα και τώρα την ευκαιρία να πετύχεις αυτό που θες και να βγεις στην παραλία με χαμόγελο

HEALTH NEWS19 Ιουλίου 2017

Κι όμως, με την όσφρηση μπορείς να παχύνεις!

Τα έμαθες τα νέα; Τώρα μπορείς να παχύνεις και εσύ που δεν τρως απλά με την οσμή, χωρίς καν να έχεις γευτεί κ απολαύσει φαγητό. Ναι, καλά άκουσες!

Ασβέστιο έχεις; Δες σε ποιες τροφές υπάρχει που δεν έχεις φανταστεί
HEALTH NEWS04 Ιουλίου 2017

Ασβέστιο έχεις; Δες σε ποιες τροφές υπάρχει που δεν έχεις φανταστεί

Ασβέστιο: Δεν τρως γαλακτοκομικά; Κανένα πρόβλημα. Το ασβέστιο υπάρχει σε τροφές που ίσως δεν γνωρίζεις

Best of network