Γλυκό λεμόνι

Από τη μαμά της Βασιλικής Κορέλη, την Κυρία Ειρήνη, Αθήνα

Υλικά:
λεμόνια
ζάχαρη
οδοντογλυφίδες και...
ένα χαλαρό 24ωρο από τη ζωή σου!

Εκτέλεση:
Διαλέγουμε λεμόνια στην εποχή τους, ώριμα, όμορφα, ακέρωτα και χοντρόφλουδα! Η ποσότητα δεν έχει σημασία, όσα τραβάει η ψυχή και η όρεξη μας!
Πλένουμε και ξύνουμε πολύ ελαφρά τα λεμόνια. Με ένα κοφτερό μαχαίρι κόβουμε ένα δισκάκι από το πάνω μέρος του λεμονιού και ένα από το κάτω. Με το ίδιο μαχαίρι χαράσουμε το λεμόνι κατα μήκος στα τέσσερα και αφαιρούμε τις φλούδες προσεκτικά.
Βάζουμε τις φλούδες να βράσουν για 5 λεπτά και αφού τις στραγγίσουμε τις βάζουμε σε κρύο νερό.
Για τις επόμενες 24 ώρες οι φλούδες πρέπει να μείνουν στο κρύο νερό το οποίο και θα αλλάζουμε κάθε 5 με 6 ώρες
Την επόμενη ημέρα λοιπόν και μετά τα κρύα μπάνια, οι φλούδες πρέπει να στραγγιστούν και να ζυγιστούν. Όσο βάρος έχουν οι φλούδες τόση ζάχαρη θα χρησιμοποιήσουμε!
Τυλίγουμε προσεκτικά τις φλούδες σε ρολάκια και τις στερεώνουμε με μια οδοντογλυφίδα.
Βάζουμε τα ρολάκια σε κατσαρόλα, ρίχνουμε από πάνω τη ζάχαρη και βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να δέσει το σιρόπι! (αν θέλουμε μπορούμε να προσθέσουμε και λίγη βανίλια)

Αυτό ήταν! Το μόνο που μένει είναι να βγάλουμε τις οδοντογλυφίες, να βάλουμε το γλυκό μας σε αποστειρωμένα βαζάκια και να σερβίρουμε... με γιαούρτι... με παγωτό... με ό,τι.... θα γίνει ανάρπαστο!!!