Κοτόπουλο με πατάτες, πορτοκάλι και μέλι στο φούρνο

Από τη μαμά της Ιωάννα Ζέκιου, την κυρία Ελένη, Γαλάτσι


Τα απαραίτητα υλικά:

10 μπουτάκια κοτόπουλο
7-8 πατάτες κομμένες σε φέτες
3 πορτοκάλια και 1 λεμόνι στυμμένα
1 κουταλιά μέλι θυμαρίσιο
½ κούπα λάδι
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Φρέσκο θυμάρι και ρίγανη
1-2 σκελίδες σκόρδο (προαιρετικά)

Χρόνος προετοιμασίας:
15 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 70-90 λεπτά

Εκτέλεση:

Πλένουμε το κοτόπουλο και κόβουμε τις πατάτες σε ροδέλες. Προσθέτουμε όλα το λάδι, αλάτι, πιπέρι, θυμάρι και ρίγανη και ανακατεύουμε καλά στο ταψί. Περιχύνουμε με τον χυμό από τα πορτοκάλια και το λεμόνι. Προσθέτουμε από ψηλά το μέλι. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, σε μεσαίο ράφι στους 180'C, σε αέρα για 70’-90’.