Follow us

Πανσέληνος / Μερική Σεληνιακή έκλειψη στον Ταύρο στις 19 Νοεμβρίου 2021 | Πώς επηρεάζονται τα ζώδια;

Η έκλειψη αυτή φέρνει δυσκολίες σε Ταύρους, Λέοντες, Σκορπιούς και Υδροχόους του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσους έχουν πλανήτες στα ζώδια και το δεκαήμερο αυτό, από 25-29 μοίρα. Αυτά τα ζώδια θα έχουν μια ταραχώδη εβδομάδα με αλλαγές και ανατροπές στο πρόγραμμά τους. Αντίθετα, μπορούν να ωφεληθούν Παρθένοι, Αιγόκεροι, Καρκίνοι, Ιχθύες του 3ου δεκαημέρου καθώς και όσοι έχουν πλανήτες στα ζώδια αυτά, από 25-29 μοίρα.

μερική έκλειψη Σελήνης στον Αιγόκερω

Την Παρασκευή 19/11 πραγματοποιείται μια πανσέληνος (έκλειψη Σελήνης) στην 27.14 μοίρα του Ταύρου στις 11:57:17. Ανήκει στην οικογένεια Saros 126. Παρόμοιες εκλείψεις έχουν γίνει στις 15/9/1913 (Βαλκανικοί πόλεμοι, επιδημία τύφου στην Αθήνα με πάνω από 300 θύματα), 26/9/1931 (σεισμός στη Ν.Ζηλανδία με 258 νεκρούς), 7/10/1949 (Ελληνικός Εμφύλιος), 18/10/1967 (Πόλεμος στο Βιετνάμ, ο Παττακός ηγείται πραξικοπήματος), 28/10/1985 (δολοφονία Μομφεράτου από την 17 Νοέμβρη), 9/11/2003( τρομοκρατικές επιθέσεις στην Καζαμπλάνκα, τροχαίο με θύματα 21 μαθητές στα Τέμπη, πόλεμος στο Ιράκ, ). Η διάρκειά της έκλειψης θα είναι 107 λεπτά και η επιρροή της θα κρατήσει αρκετούς μήνες. Είναι η μεγαλύτερη Σεληνιακή έκλειψη σε διάρκεια από το 1440 και η μεγαλύτερη ως το 2669. Η έκλειψη συντελείται, όπως είπαμε στην 27 μοίρα του Ταύρου, σε έναν κακό απλανή αστέρα, τον Caput Algol, που δείχνει κυριολεκτικά και μεταφορικά βλάβες, αποκεφαλισμό, θέματα με λαιμό/αυχένα. Συνδέεται με δολοφονίες,αιφνίδιους θανάτους, ακραία καιρικά φαινόμενα. Είναι επιρρεπής στη βία, τα τρομοκρατικά χτυπήματα και την εγκληματικότητα, το κακό και τις μεταδοτικές ασθένειες. Μας δημιουργεί ένα αίσθημα οικονομικής και συναισθηματικής ανασφάλειας. Τα αστέρια σε αυτήν την περιοχή είναι πολύ συναισθηματικά και έχουν χαρακτηριστικά από τις Πλειάδες, έχουν δώσει όμως και εμμονές, αυτοκτονίες, μαζικούς θανάτους, δικτατορία. Τη Σεληνιακή έκλειψη θα δουν ένα μεγάλο μέρος της Ευρώπης, ένα μεγάλο μέρος της Ασίας, Αυστραλία, Βόρεια/Δυτική Αφρική, Βόρεια Αμερική, Νότια Αμερική, Ειρηνικός, Ατλαντικός, Ινδικός Ωκεανός, Αρκτική. Είναι μια ιδιαίτερη έκλειψη και η μοναδική στον 21ο αιώνα που θα περάσει πάνω από τον Βόρειο Πόλο. Το μονοπάτι που θα ακολουθήσει είναι Μπουένος Άιρες, Καράκας, Λίμα, Ουάσινγκτον, Μόντρεαλ, Σίδνει, Τόκιο, Γουατεμάλα, Σαν Σαλβαδόρ, Αβάνα, Σαντιάγο, Σεούλ, Ρέικιαβικ, Πεκίνο, Όκλαντ, Σαν Χουάν, Άγιος Ντομίνγκο, Μεξικό, Ταιπέι, Μελβούρνη. Οι χώρες που θα επηρεαστούν από την έκλειψη είναι Ιρλανδία, Μικρά Ασία, Καύκασος, Κύπρος, Περσία, Πολωνία, Ελληνικό Αρχιπέλαγος, Γεωργία, Αυστρία. Δεν θα είναι ορατή στη χώρα μας.

Η έκλειψη πραγματοποιείται στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού, στο τρίτο δεκανό του Ταύρου. Μέχρι την άνοιξη του 2023 θα έχουμε 6 εκλείψεις στον άξονα αυτό. Το τρίτο δεκαήμερο του Ταύρου κυβερνάται από τον Κρόνο. Η έκλειψη αυτή δείχνει ακραία καιρικά φαινόμενα, καταστροφικούς σεισμούς, έντονη σεισμική δραστηριότητα, προβλήματα με καλλιέργειες, προβλήματα με τη γη. Οι εκλείψεις σε ζώδια της Γης φέρνουν καταστροφές σε αγροτικά προιόντα και προκαλούν μεγάλες ζημιές και υπογραμμίζουν την ανάγκη για επί τόπου δράση. Επηρεάζονται τα ακίνητα των ανθρώπων, οι περιουσίες, η γη, τα αγαθά, η συγκομιδή, η πατρίδα, οι οικογένειες. Ο Ταύρος είναι ένα σταθερό ζώδιο της Γης που έχει να κάνει με θέματα της φύσης, με το φυσικό περιβάλλον, τους φυσικούς πόρους, τη γεωργία, την παραγωγή τροφίμων. Κατά συνέπεια μπορεί να συμβούν καθοριστικές αλλαγές που θα επηρεάσουν τη φύση και την φυσική υποδομή του ανθρώπινου πολιτισμού. Ο Ταύρος συνδέεται με τον φυσικό κόσμο, με το σώμα μας, τη γη, τα ζώα, τα τρόφιμα, τα χρήματα και τον τρόπο με τον οποίο αποδίδουμε αξία σε αυτά τα πράγματα. Αντιπροσωπεύει αυτό που είναι απτό, αυτό που μπορούμε να αγγίξουμε, αντιπροσωπεύει την ύλη, τον πλούτο, τα ουσιώδη πράγματα που μας δίνουν μια αίσθηση ασφάλειας και σταθερότητας. Ο Ταύρος είναι συντηρητικός ενώ ο Ουρανός που βρίσκεται στο ζώδιο αυτό θέλει το νέο, το ακραίο, την επανάσταση, την αλλαγή. Ο Ουρανός λοιπόν απειλεί την ασφάλεια του Ταύρου. Ο Ουρανός στον Ταύρο αλλά και οι εκλείψεις στον άξονα αυτό θα φέρουν αλλαγές σε ιδιοκτησίες, σε γεωργικές πρακτικές, στο τραπεζικό σύστημα και τις τραπεζικές συναλλαγές, τις επενδύσεις, το ασφαλιστικό, τις συντάξεις, τα χρέη κρατών, την εθνική ασφάλεια κρατών. Οι αλλαγές που θα συντελεστούν θα είναι τεράστιες, είναι μια διαδικασία που ελέγχει η φύση και όχι ο άνθρωπος. Μπορεί η ύλη να είναι σημαντική, μπορεί οι καταστάσεις που βιώνουμε να είναι δύσκολες,όμως αργότερα θα δούμε μια νέα εποχή να ανοίγετε μπροστά μας, με την τεχνολογία να πρωταγωνιστεί και να θεραπεύει τον άνθρωπο χωρίς να χρειάζεται περίθαλψη, με νέους τρόπους μεταφοράς και επικοινωνίας. Οι εκλείψεις στον άξονα αυτό που θα ακολουθήσουν θα είναι πολύ σημαντικές και θα επιφέρουν τεράστιες αλλαγές, οι εκλείψεις του 2022 είναι πολύ σοβαρές για την ανθρωπότητα. Με την Γη να απειλείται, καμία κιβωτός δεν μπορεί να μας σώσει, μόνο η κιβωτός της συνειδητοποίησης των καταστάσεων, η κιβωτός της συνείδησης. Επιβάλλεται να υπερασπιστούμε την ειρήνη, την αγάπη, τις αξίες, το περιβάλλον, τον πλανήτη μας.

Οι εκλείψεις αυτές φέρνουν αλλαγές, αποκαλύψεις, το τέλος καταστάσεων και σχέσεων, ξαφνικά γεγονότα, γι αυτό ας είμαστε ψύχραιμοι, συντηρητικοί στα έξοδα, σε επαγρύπνηση με την πανδημία και τη φυσική μας κατάσταση. Κυβερνήτης της έκλειψης είναι η Αφροδίτη, που βρίσκεται στον σκληρό Αιγόκερω. Μπορεί να συμβούν στη ζωή μας κάποια μοιραία, καρμικά γεγονότα που θα μας βοηθήσουνε να εξελιχθούμε και να προοδεύσουμε.

Κατά τ’άλλα, το φεγγάρι κάνει τρίγωνο με τον Πλούτωνα. Τα συναισθήματα θα είναι έντονα και παθιασμένα. Θα ξυπνήσουν πάθη που έχουν ανάγκη να εκφραστούν. Την ίδια μέρα, η Αφροδίτη από τον Αιγόκερω σχηματίζει τρίγωνο με τον Ουρανό ευνοώντας απρόσμενες συναντήσεις και γνωριμίες. Η αγάπη, ο έρωτας, το πάθος, θα ευνοηθούν. Θα υπάρξουν οικονομικές εύνοιες, οι επενδύσεις αποδίδουν. Ο Άρης στο Σκορπιό, σε αντίθεση με τον Ουρανό, φέρνει κάποιες εντάσεις και βία που απαιτούν ψυχραιμία ενώ ο Ερμής στο Σκορπιό, σε αντίθεση με την Σελήνη, φέρνει μυστικά και παρασκηνιακές καταστάσεις αλλά και μυστικές πληροφορίες στο προσκήνιο. Το τετράγωνο Κρόνου/Ουρανού δημιουργεί μια αστάθεια, φέρνει ανατροπές. Είναι μια περίοδος άγχους και εξέγερσης έναντι σε κάθε περιορισμό ελευθερίας. Το τετράγωνο που σχηματίζει το φεγγάρι με τον Δία στον Υδροχόο να είναι σε πολύ καλή μοίρα, μπορεί να φέρει αρμονία και ισορροπία.

Πώς θα επηρεάσει η πανσέληνος/Σεληνιακή έκλειψη τα ζώδια; Διάβασε και τον ωροσκόπο σου.

ΚΡΙΟΣ

Η έκλειψη σου δημιουργεί ασφάλεια αλλά και ανασφάλεια. Ότι σε πληγώνει έρχεται στην επιφάνεια. Μπορεί να νιώσεις πως οι κόποι σου έχουν πάει χαμένοι, μπορεί να μην νιώθεις συναισθηματικά καλλυμένη, μπορεί να έρθουν στην επιφάνεια παρασκηνιακές καταστάσεις, απωθημένα, στεναχώριες, θέματα από το παρελθόν και να σε ταρακουνήσουν. Στεναχώρια μπορεί να έρθει και από οικονομικές καταστάσεις, προσοχή σε έκτακτα έξοδα. Είναι μια καλή περίοδος για να αποτοξινωθείς από πρόσωπα που παίζουν με τα συναισθήματά σου και σου προκαλούν ανασφάλεια. Διεκδίκησε τις επιθυμίες και τις ανάγκες σου.

ΤΑΥΡΟΣ

Η έκλειψη πραγματοποιείται στο ζώδιό σου. Τα φώτα πέφτουν πάνω σου και αφορούν τις σχέσεις σου, προσωπικές και επαγγελματικές. Μπορεί να πρέπει να πάρεις κάποιες αποφάσεις. Η αντίθεση Άρη/Ουρανού μπορεί να φέρει απρόοπτα γεγονότα που θα πρέπει να αντιμετωπίσεις με ψυχραιμία. Μπορεί να γίνουν κάποιες αποκαλύψεις, μπορεί να νιώθεις θυμωμένη για πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις και να διαχειριστείς. Απομακρύνσου από τοξικές καταστάσεις. Θα γίνουν αλλαγές, κάποιες καταστάσεις μπορεί να τελειώσουν. Μπορεί ένα γυναικείο πρόσωπο, μέσα από το προσωπικό ή επαγγελματικό σου περιβάλλον, να σου πει κάτι που θα επηρεάζει και σένα. Όμως το τρίγωνο Αφροδίτης/Ουρανού έχει να σου πει και ευχάριστα νέα. Προσοχή και στην υγεία αυτό το διάστημα.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Η έκλειψη φέρνει στην επιφάνεια απωθημένα,άγχος, φοβίες, ερωτήματα, δεν ξέρεις τι σου φταίει. Χάνεις τον ύπνο σου και την ενέργειά σου. Καλό θα ήταν να γυμνάζεσαι για να αποβάλλεις το άγχος σου, να κλείσεις υποθέσεις από το παρελθόν, γραφειοκρατικά θέματα ή οτιδήποτε άλλο. Τι κρατάς ανοιχτό λόγω ανασφάλειας και δεν σε αφήνει να προχωρήσεις; Μην περιμένεις να γυρίσει κάτι, μην κρέμεσαι από πουθενά, βγάλε οριστικά πράγματα από τη ζωή σου που δεν εξελλίσονται και θα νιώσεις υπέροχα.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Με την έκλειψη μπορεί να κάνεις αναθεωρήσεις σε κάποιες φιλίες ή συνεργασίες ή σε κάποια σημαντικά πρόσωπα σε συλλογικούς χώρους. Μπορεί να αναθεωρήσεις τους στόχους σου. Βάλε σε εφαρμογή ένα νέο σχέδιο δράσης αν τα πράγματα κολλήσουν. Δες με καθαρή ματιά τους φίλους σου. Κράτα αποστάσεις αν υπάρχουν εντάσεις με φιλικά πρόσωπα μέχρι να περάσει ο μήνας. Μπορεί πάλι να εξελιχτεί μια φιλία ή μπορεί ένας φίλος να σε ξεκολλήσει από κάποιες καταστάσεις. Μπορεί να συνεργαστείς με ένα πρόσωπο με ένα μοιραίο τρόπο για να προωθήσεις τα σχέδιά σου.

ΛΕΩΝ

Η έκλειψη επηρεάζει την καριέρα σου αλλά και την οικογένεια καθώς συντελείται στον άξονα Ταύρου/Σκορπιού. Μπορεί να κάνεις κάποιες αλλαγές στο χώρο της δουλειάς, μπορεί να πάρεις μια προαγωγή, να έχεις μια σημαντική πρόταση, να κλείσεις μια δουλειά αν είσαι ελεύθερη επαγγελματίας. Αντίθετα πάλι, μπορεί να γίνουν περικοπές ή μειώσεις θέσεων στη δουλειά σου και αυτό να σε θυμώσει, μπορεί να πιεστείς πολύ. Θα κουραστείς. Μπορεί μια σχέση με ανώτερο πρόσωπο να κλονιστεί και αυτό να σου κοστίσει. Μπορεί πάλι να εισπράξεις και μια αγνωμοσύνη από συνεργάτες που είχες βοηθήσει και να νιώσεις αδικημένη. Μείνε προσηλωμένη στους στόχους σου. Βάλε τα όριά σου και πρόσεχε τις παρεξηγήσεις, μην μπλέκεσαι στον ανταγωνισμό, δείξε την αξία σου έμπρακτα. Απόφυγε τις διεκδικήσεις αυτό το διάστημα, απόφυγε τα νέα ξεκινήματα, μην δίνεις υποσχέσεις που δεν μπορείς να τηρήσεις. Μπορεί βέβαια οι αλλαγές να γίνουν και στο χώρο του σπιτιού, να κάνεις μια μετακόμιση ή να γίνει κάτι με ένα μέλος της οικογένειας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ

Με την έκλειψη αυτή, μπορεί να γνωρίσεις κάποια πρόσωπα μοιραία που θα παίξουν καθοριστικό ρόλο στη ζωή σου και θα αλλάξουν την κοσμοθεωρία σου. θα οδηγηθείς σε έναν κόσμο πιο φιλοσοφικό, με ανώτερη γνώση και διαλογισμό. Μπορεί αυτό το μοιραίο πρόσωπο να είναι γνωστός, φίλος, ένας νέος σύντροφος. Αυτό το πρόσωπο θα το θυμάσαι. Θα δεις τη ζωή με μια νέα ματιά, τα πράγματα όπως μέχρι τώρα τα πίστευες δεν έχουν καμία σχέση με την σημερινή πραγματικότητα. Κάνεις αναθεωρήσεις. Προσοχή στα ταξίδια, προσοχή στην οδήγηση. Πάρε μέτρα ασφαλείας.

ΖΥΓΟΣ

Η έκλειψη αυτή φέρνει στην επιφάνεια τις βαθύτερες επιθυμίες και ανάγκες σου, τα ανικανοποίητα κομμάτια, με οργισμένο όμως τρόπο. Μπορεί να νιώθεις απογοητευμένη, αδικημένη και μπορεί να στρέψεις την οργή και προς τον εαυτό σου. Προσοχή στις εντάσεις. Κράτα τον έλεγχο σε συναισθηματικές υπερχειλίσεις γιατί μπορεί να ξεσπάσεις σε λάθος ανθρώπους, μπορεί να ζητάς πράγματα που δεν έχεις ξαναζητήσει στο παρελθόν από το ταίρι σου. Δώσε ιδιαίτερη σημασία και προσοχή σε κοινά οικονομικά, χρέη, δάνεια, ασφάλειες, κληρονομικά, περιουσιακά. Διεκδίκησε ήρεμα για να βγεις κερδισμένη.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Η έκλειψη στο απέναντι ζώδιο θα φέρει αλλαγές στη ζωή σου τα δυο επόμενα χρόνια. Η αντίθεση Άρη/Ουρανού φορτίζει την καθημερινότητά σου και τις σχέσεις σου και παίζει με το νευρικό σου σύστημα. Μπορεί να χρειαστεί να πάρεις σημαντικές αποφάσεις για μια σχέση ή μια συνεργασία ή μπορεί η άλλη πλευρά να πάρει τις αποφάσεις αυτές. Μπορεί να νιώσεις προδομένη από ένα πρόσωπο που εμπιστευόσουν. Μια αλλαγή σε προσωπική και επαγγελματική ζωή θα σε τσιτώσει. Θα πρέπει να ηρεμήσεις πριν κάνεις σοβαρές συζητήσεις για να μην οδηγηθείς σε οριστική ρήξη, απόφυγε τον πόλεμο. Υποχωρώντας θα βγεις κερδισμένη. Βράζεις, πετρώνεις και οι άλλοι δεν ξέρουν τι αισθάνεσαι. Δες κατάματα την πραγματικότητα και δώσε την κατάλληλη απάντηση βλέποντας λογικά. Μείνε με ανθρώπους που αξίζουν να μείνουν στη ζωή σου και απομακρύνσου από τοξικές καταστάσεις και πρόσωπα.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Η έκλειψη επηρεάζει την καθημερινότητα, την εργασία, την υγεία. Υπάρχουν ανατροπές, καθυστερήσεις, αναβολές, υπάρχει πολύ δουλειά και κακή συνεννόηση. Βάλε τα όριά σου, δες πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα αποφεύγοντας τις εντάσεις και τον ανταγωνισμό. Προσοχή και στην υγεία γιατί χάνεις πολύ ενέργεια αυτό το διάστημα και έχεις άγχος. Διοχέτευσε το άγχος σου σε γυμναστική, περπάτημα, πάρε ανάσες. Κάνε θετικά πράγματα, κόψε κακές συνήθειες, υιοθέτησε ένα καλύτερο τρόπο ζωής, χάσε κιλά-ευνοείσαι. Κάνε σωστό προγραμματισμό, χαλάρωσε και διασκέδασε.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Η έκλειψη αυτή μπορεί να σου φέρει μοιραίες ερωτικές συνευρέσεις. Μπορεί να έρθει ένας έρωτας στη ζωή σου και να σου ανατρέψει τα πάντα. Η δημιουργικότητα είναι στα ύψη. Μπορεί κάποια μοιραία πρόσωπα να αναδείξουν τα ταλέντα σου. Αν ερωτικά δεν έχεις λειτουργήσει όπως θα έπρεπε, κάποιες αποκαλύψεις έρχονται για να σε εκθέσουν πολύ. Αν το ταίρι σου δεν σε καλύπτει, θα αποκαλυφθούν τώρα οι πραγματικές του προθέσεις. Θα πάρεις τις σωστές αποφάσεις για να διαφυλάξεις τον εαυτό σου. Μια μοιραία εξέλιξη είναι μέσα στο πρόγραμμα. Αυτή η εξέλιξη θα σου αναστατώσει τη ζωή αλλά με το πέρασμα του χρόνου, θα ευγνωμονείς γι αυτό. Προσοχή στην εγκυμοσύνη αν δεν είναι επιθυμητή.

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Η έκλειψη αυτή επηρεάζει το σπίτι, την οικογένεια αλλά και θέματα καριέρας. Θα αλλάξουν οι συνθήκες ζωής σου τα επόμενα δυο χρόνια. Η αντίθεση Άρη/Ουρανού βγάζει στην επιφάνεια θυμό και καταπιεσμένα συναισθήματα για πράγματα που θα ήθελες να έχουν γίνει. Προσοχή στις εντάσεις με οικεία πρόσωπα για να αποφύγεις οριστικές ρήξεις, ρίξε τους τόνους. Μια απλή κουβέντα μπορεί να φέρει την καταστροφή και ακραίους καβγάδες. Μπορεί το επόμενο διάστημα να αλλάξεις σπίτι, να μετακομίσεις ή μπορεί να συμβιώσεις, να πας σε ένα νέο σπίτι και να αποκτήσεις απόγονο. Μπορεί να σε απασχολήσει ένα γυναικείο πρόσωπο, σε προσωπικό ή επαγγελματικό επίπεδο, μπορεί να επωμιστείς βάρη που δεν αντέχεις, ζήτα βοήθεια. Θέματα ακίνητης περιουσίας μπορεί να ανατραπούν, είναι ακατάλληλη περίοδος για να τα προωθήσεις. Βλάβες σε χώρο σπιτιού είναι πιθανές.

ΙΧΘΥΕΣ

Με την έκλειψη αυτή θα πρέπει να προσέχεις την οδήγηση. Ξεδιαλύνεται το τοπίο με γνωστούς και φίλους, προσοχή σε λόγια που δημιουργούν εντάσεις με αδέρφια, συγγενείς και γείτονες. Μην εμπλέκεσαι σε κουτσομπολιά γιατί θα παγιδευτείς, θα χάσεις την ενέργειά σου και την καλή σου διάθεση. Μοιραίοι άνθρωποι μπορεί να μπουν στη ζωή σου και να φωτίσουν τη σκοτεινή σου πλευρά. Ένα ωραίο φλερτ θα σου δώσει χαρά και επιβεβαίωση. Εποικοδομητικές συζητήσεις θα σε βοηθήσουν να λύσεις τα προβλήματά σου.

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ