Follow us

Αν σας χάριζαν μία Birkin τσάντα θα την παίρνατε; Κι όμως κάποιοι σνομπάρουν συγκεκριμένα σχέδια...

Οι τσάντες αυτές είναι οι πιο σίγουρες επενδύσεις, ωστόσο, οι luxury αγοραστές έχουν προτιμήσεις...

Αν σας χάριζαν μία Birkin τσάντα θα την πέρνατε; Κάποιοι πάντως έχουν προτιμήσεις iStock

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με μία πολυτελή τσάντα, μία που να φέρει τόσο τη δεξιοτεχνία των πιο εμβληματικών οίκων όσο και το ''χρυσό'' λογότυπο τους. Η ποιότητα, ο φίνος σχεδιασμός και η λεπτοδουλειά για τη δημιουργία μίας τέτοιας τσάντας την κάνει ακαταμάχητη. Μάλιστα, κάποιες από αυτές έχουν αναδειχθεί σε σύμβολα της κομψότητας και του διαχρονικού αξεπέραστου γυναικείου στιλ, έχοντας νικήσει όλα τα τεστ του χρόνου. Μία από αυτές είναι οι τσάντες Birkin του γαλλικού οίκου μόδας Hermès, που πήραν το όνομα τους από το style icon Jane Birkin.

Η τσάντα που θεωρείται η καλύτερη επένδυση

Το σχέδιο Birkin έχει αγαπηθεί από κάθε γυναίκα και φυσικά έχει κρατηθεί από κάθε style icon ανεξάρτητα από τη δεκαετία και την αισθητική του. Πέρα, όμως, από τη στιλιστική αξία αυτού του σχεδίου, οι τσάντες Birkin θεωρούνται από τις πιο κερδοφόρες επενδύσεις. Πιο συγκεκριμένα, η αγορά μίας Birkin είναι καλύτερη επένδυση από την αγορά χρυσού ή χρηματιστηριακών μετοχών, διότι το κέρδος από τη μεταπώληση της θεωρείται σίγουρο.

Loading...

Στο επενδυτικό περιβάλλον των μετοχών, ομολόγων και ακίνητης περιουσίας, οι εν λόγω τσάντες, που ξεκινούν από τα 9.000 δολάρια και φτάνουν έως τα 500.000 δολάρια, αποτελούν μία ασφαλή επένδυση, ενώ η ζήτηση τους για αγορά ως δυνητική επένδυση ξεπερνά αυτή της τέχνης, των κλασικών αυτοκινήτων και του σπάνιου ουίσκι, σύμφωνα με τα στοιχεία του Art Market Research (AMR).

Τα χαρακτηριστικά της και οι... προτιμήσεις

Θα αναρωτιέσαι, όμως, γιατί οι Birkin τσάντες είναι τόσο ακριβές. Πέρα από το γεγονός, πως είναι σχέδιο ενός luxury οίκου, οι τσάντες αυτές είναι φτιαγμένες με τα πιο πολυτελή δέρματα. Αρχικά, κατασκευάζονται στη Γαλλία και είναι χηροποίητες. Για την δημιουργία τους χρησιμοποιούντα τα πιο premium υλικά, όπως δέρμα αλιγάτορα και στρουθοκάμηλου. Μάλιστα, δεν αποτελούν τις πιο ελαφριές τσάντες, αφού στην κατασκευή τους χρησιμοποιούνται αρκετά στρώματα δέρματος, ενώ οι διακοσμητικές λεπτομέρειες από χρυσό και άλλα μέταλλα προσθέτουν αρκετά στο βάρος.

Με τα χρόνια οι τσάντες αυτές απέκτησαν και μεγαλύτερη ποικιλία στα χρώματα, τις υφές και τις λεπτομέρειες, με αποτέλεσμα ο καθένας να βρίσκει την ιδανική για το προσωπικό του γούστο, όμως, δύσκολα μπορεί να την αποκτήσει. Για την αγορά της υπάρχει μία μεγάλη λίστα αναμονής, η οποία μπορεί να είναι όσο μεγάλη όσο και μία 5ετία. Ο οίκος έχει θέσει όριο μέχρι και στο αριθμό ετήσιας πώλησης του σχεδίου σε κάθε πελάτη.

Μαζί με την ποικιλία στα βασικά χαρακτηριστικά της Birkin, υπάρχουν αρκετές προτάσεις και στα μεγέθη. Ο fashion tiktoker Charles Gross, μάλιστα, μας ενημέρωσε για τα ποια είναι τα πιο δημοφιλή μεγέθη και ποια αποφεύγονται. Σύμφωνα με τον fashion insider, το πιο δημοφιλές μέγεθος είναι το ''25'', δηλαδή το δεύτερο πιο μικρό σχέδιο, ενώ αυτό που αποφεύγεται είναι το ''40''. Το τελευταίο, βέβαια, αν και λόγω του μεγάλου μεγέθους και βάρους δεν προτιμάται, celebrities όπως οι Kendall και Kylie Jenner δεν παύουν να τις αγοράζουν. Άλλωστε, είναι ένα σύμβολο του μαξιμαλιστικού στιλ και εκείνες δίνουν μαθήματα πάνω σε αυτό. Ωστόσο, όπως δείχνουν οι φετινές φθινοπωρινές τάσεις, οι υπερμεγεθείς τσάντες επιστρέφουν στο επίκεντρο της μόδας και η δημοτικότητα των Birkin ''40'' πρόκειται να εκτοξευθεί.

Loading...

Δες παρακάτω σε ποια μεγέθη λένε ''όχι'' οι luxury αγοραστές.

@charlesgross

So much love to @tiffanymoonmd - What’s the #birkin size no one wants? #kyliejenner #bags

♬ original sound - Charles Gross

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ