Follow us

Πώς θα "ξεκλειδώσεις" το στιλ σου μέσα από τρία απλά βήματα

Το στιλ σου είναι μέρος της ταυτότητας σου.

street style Pixel Formula

Δεν υπάρχει γυναίκα που να μην την έχει απασχολήσει "Ποιο είναι το στιλ μου;” ή "Πώς θα βρω ποιο στιλ μου ταιριάζει περισσότερο;”. Η αλήθεια είναι πως ο τρόπος που ντύνεσαι είναι μέρος της προσωπικότητας, της αισθητικής και των ερεθισμάτων που έχεις. Είναι σαν μία προσωπική ανάγκη που νιώθει καθεμία από εμάς να φορέσει ρούχα και συνδυασμούς που την κάνουν να νιώθει άνεση και αυτοπεποίθηση. Σε κάθε περίπτωση, η αναζήτηση του προσωπικού σου στιλ είναι μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία μέσα από την οποία θα ανακαλύψεις πολλά πράγματα για τον εαυτό σου, το σώμα σου και τις προτιμήσεις σου.

Συχνά, κάποιες από εμάς όμως νιώθουμε πως έχουμε "κολλήσει”, πώς δεν ξέρουμε τι μας αρέσει και τι όχι, πώς δεν θα βρούμε ποτέ το στιλ μας. Ευτυχώς για όλες μας όμως, ο κόσμος του styling έχει φροντίσει ώστε να ξεπεράσουμε αυτό το στάδιο και μας προσφέρει έξυπνα tricks για να "ξεκλειδώσουμε” το στιλ μας.

Loading...

Βήμα 1ο : Βρες τα δικά σου style icons

Κάθε γυναίκα, όταν ξεκινά το δικό της ταξίδι στη μόδα και το στιλ χρειάζεται λίγη έμπνευση, κυρίως όσον αφορά στους συνδυασμούς των ρούχων. Εάν αγαπάς τα περιοδικά, θα γνωρίζεις πολύ καλά πως ένα απλό ξεφύλλισμα στο αγαπημένο σου περιοδικό μόδας είναι αρκετό για να γεμίσεις τον νου σου με εικόνες που θα επηρεάσουν το στιλ σου.

Επειδή όμως ζούμε στην περίοδο που το κινητό έχει γίνει το απόλυτο αξεσουάρ της καθημερινότητας μας και τα social media είναι ο πιο σταθερός συνεργάτης μας, η τεχνολογία και το ίντερνετ θα σε βοηθήσει περισσότερο από ό,τι νομίζεις. Υπάρχουν αναρίθμητοι λογαριασμοί σε Instagram και Tik Tok που ανήκουν σε celebrities, influencers, στιλίστες ή ακόμα και φωτογράφους που ασχολούνται με τη street style μόδας. Ακολουθώντας τους σημαίνει πως κάθε φορά που ανοίγεις το κινητό και τα social media θα γεμίζεις με εικόνες.

Loading...

Εμείς λοιπόν σου προτείνουμε να κάνεις τη δική σου έρευνα, να επιλέξεις τις fashionistas, το ντύσιμο των οποίων θαυμάζεις και να αποθηκεύσεις τα looks τους ώστε να τα αντιγράψεις. Επειδή όμως, η λέξη "αντιγραφή” μπορεί να τρομάζει, μη ξεχνάς πως ακόμα και τα πιο διάσημα style icons της ιστορίας είχαν αρχικά ως αφετηρία το ντύσιμο κάποιων άλλων γυναικών. Μόλις νιώσεις πως το ντύσιμο και το στιλ που έχεις επιλέξει είναι αυτό που όντως σου ταιριάζει, θα συνειδητοποιήσεις πως θα σκέφτεσαι από μόνη σου νέους συνδυασμούς, απόλυτα δικούς σου.

Ο λόγος που αυτό το trick θα "ξεκλειδώσει” το στιλ σου είναι πως εσύ η ίδια δημιουργείς για τον εαυτό σου ένα ασφαλές στιλιστικό πλαίσιο -αφού εμπνέεσαι κυρίως από σύνολα άλλα γυναικών-, το οποίο σε βάθος χρόνου θα σου επιτρέψει να νιώσεις πιο άνετα με το ντύσιμο και την εικόνα σου, ώστε να αφήσεις τη δική σου στιλιστική φαντασία ελεύθερη.

Loading...

Βήμα 2ο : Οργάνωσε τη γκαρνταρόμπα σου

Με μία πρώτη ανάγνωση, αυτή η συμβουλή σου φαίνεται κάπως κλισέ και σίγουρα αναμενόμενη. Ωστόσο, είναι πολύ πιο σημαντική από όσο φαντάζεσαι. Εάν ανοίγεις τη ντουλάπα σου και δεν βρίσκεις μέσα σε αυτή ρούχα που όταν τα φοράς αισθάνεσαι κομψή και με αυτοπεποίθηση, τότε σίγουρα κάτι πάει λάθος. Χρειάζεται λοιπόν, να κάνεις μία καλή εκκαθάριση, να αποχωριστείς ό,τι δεν σου ταιριάζει, να δωρίσεις ό,τι είναι σε καλή κατάσταση και εν γένει να κάνεις χώρο για όλα τα νέα κομμάτια που θα αξίζει να προσθέσεις στη συλλογή σου.

Ακόμα κι όταν φτάσει η στιγμή για να κάνεις τις αγορές σου όμως, χρειάζεται να είσαι προσεκτική. Εφόσον έχεις πραγματοποιήσει το πρώτο βήμα, να βρεις δηλαδή ποιο στιλ θα ήθελες να πετύχεις, θα χρειαστεί να επενδύσεις στα αντίστοιχα κομμάτια. Προσπάθησε όσο μπορείς να μείνεις μακριά από άσκοπες αγορές και προτίμησε την ποιότητα από την ποσότητα. Σε βάθος χρόνου, θα καταλάβεις πως αυτές οι έξυπνες αγορές ήταν η "συνταγή της επιτυχίας”.

Loading...

Βήμα 3ο : Γίνε η δική σου fashion expert

Όταν φτάσεις στο σημείο που νιώθεις πως το στιλ σου σε εκφράζει, είναι η στιγμή να το εξελίξεις ακόμα περισσότερο. Ένα έξυπνο και χρήσιμο τρικ που μπορείς να ακολουθήσεις είναι να φωτογραφίζεις τα αγαπημένα σου σύνολα. Όταν δημιουργείς δηλαδή ένα look που σου αρέσει πολύ, φωτογράφισε το και αποθήκευσε το στο κινητό σου. Με αυτό τον τρόπο, κάθε φορά που νιώθεις πως δεν ξέρεις τι να φορέσεις, μπορείς απλώς να ανατρέξεις σε αυτές τις εικόνες και να εμπνευστείς. Σημαντικό είναι όμως να μην προσπαθήσεις απλώς να αντιγράψεις το αγαπημένο σου look. Ο στόχος είναι να εξελίσσεις συνεχώς το ντύσιμο σου και αυτό θα γίνει εάν κάθε φορά δοκιμάζεις κάποιο διαφορετικό συνδυασμό. Ένας εύκολος τρόπος είναι να αλλάζεις τα αξεσουάρ και κυρίως να αλλάζεις κάθε φορά τουλάχιστον ένα από τα κομμάτια του look. Με την πάροδο του χρόνου και τις διάφορες αλλαγές θα καταλήξεις να δημιουργείς τελείως διαφορετικά σύνολα από το αρχικό και συχνά combos που ίσως δεν θα είχες σκεφτεί.

Loading...
Loading...

Τα μυστικά του ιταλικού στυλ: 5 τάσεις που ξεχωρίσαμε από τα looks των Ιταλίδων στο Μιλάνο

Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ