Follow us

Τα πλεκτά πουλόβερ επέστρεψαν | 4 tips για να τα φροντίσεις ώστε να παραμείνουν σαν καινούργια

Έτσι θα μπορείς να τα φοράς για χρόνια.

street style Splash News / Ideal Image

Τα πλεκτά πουλόβερ είναι ένας από τους λόγους που λατρεύουμε το φθινόπωρο και τον χειμώνα. Ζεστά και cozy, πολύ κομψά και ευκολοφόρετα, τα πουλόβερ είναι ο καλύτερος μας φίλος όταν η θερμοκρασία πέφτει. Όσο κι αν τα αγαπάμε όμως θα πρέπει να παραδεχτούμε πως χρειάζονται ιδιαίτερη φροντίδα ώστε να διατηρηθούν σε άριστη κατάσταση.

Ακριβώς επειδή λοιπόν η περίοδος του πλεκτού πουλόβερ έχει φτάσει, παρακάτω συγκεντρώσαμε τέσσερις χρήσιμες συμβουλές για να φροντίσεις σωστά τα πουλόβερ σου.

Loading...

#1 Αφαίρεσε με προσοχή τα χνούδια

Η εποχή των πουλόβερ επέστρεψε και μαζί της έφερε τα χνούδια. Όσο κι αν αγαπάς τα πουλόβερ θα πρέπει να συμβιβαστείς με το γεγονός πως γεμίζουν χνούδια. Τα άσχημα νέα είναι πως αυτό δεν θα πάψει να συμβαίνει. Τα καλά νέα όμως είναι πως υπάρχει τρόπος για να τα αφαιρέσεις από το πλεκτό πουλόβερ σου. Εάν θέλεις λοιπόν να το φοράς για πολύ καιρό ακόμα, κάθε φορά που το φοράς, θα πρέπει να το καθαρίζεις. Πώς θα το κάνεις; Θα πρέπει να τεντώνεις το πουλόβερ σου στο σημείο που υπάρχουν τα χνούδια και οι "κόμποι”, και στη συνέχεια να προσπαθείς να τα αφαιρέσεις, τραβώντας τα. Εάν αυτό φαίνεται κάπως δύσκολο ή εάν θέλεις να είσαι έξτρα προσεκτική μπορείς να τα κόψεις με ένα μικρό ψαλίδι.

#2 Μην τραβάς αλόγιστα τις κλωστές

Το πλεκτό σου πουλόβερ μπορεί να καταστραφεί τελείως εάν αποφασίσεις να τραβήξεις την κλωστή που κρέμεται. Το ίδιο επικίνδυνο είναι να κόψεις την εν λόγω κλωστή αφού κατά πάσα πιθανότητα θα δημιουργηθεί τρύπα. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να την περάσεις εκεί που βρίσκεται το τράβηγμα και να την περάσεις από την άλλη πλευρά του πουλόβερ. Σταθεροποίησε την με έναν κόμπο, αλλά μην κόψεις το μέρος που περισσεύει.

Loading...

#3 Τα πάντα για το πλύσιμο

Θα συμφωνήσουμε πως εάν θέλεις να διατηρήσεις σαν καινούργιο το πουλόβερ σου θα πρέπει να ασχοληθείς αρκετά με το πλύσιμο του. Η καλύτερη τακτική μάλιστα είναι να μείνει μακριά από το πλυντήριο, αφού οι γρήγορες στροφές και το στύψιμο θα αλλοιώσουν την πλέξη και την υφή του. Η καλύτερη τακτική όμως είναι να το τοποθετήσεις σε κάποια λεκάνη με νερό και απορρυπαντικό -όχι κάποιο με πολύ έντονο άρωμα, αλλά κάποιο που είναι ειδικό για μάλλινα- και να το αφήσεις για κάποια λεπτά. Θα πρέπει να προσέξεις ώστε το νερό να είναι χλιαρό ή κρύο και τα πουλόβερ σου να μη μείνουν σε αυτό πάνω από 30 λεπτά. Στη συνέχεια, στράγγιξε το πολύ καλά μέχρι να φύγει όλο το περιττό νερό. Ιδιαίτερο είναι και το στέγνωμα του, αφού είναι προτιμότερο να το απλώσεις οριζόντια σε κάποια απλώστρα και να μη το κρεμάσεις με μανταλάκια, αφού το βάρος του νερού μπορεί να καταστρέψει την ποιότητα του.

Loading...

Extra Tip

Όσον αφορά στη συχνότητα που πρέπει να πλένεις είναι ανάλογα με τις φορές που θα το φορέσεις. Ωστόσο θα πρέπει να θυμάσαι πως όσο πιο συχνά πλένονται τα πουλόβερ τόσο πιο γρήγορα θα φθαρούν. Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να φοράς πάντα από κάτω ένα t-shirt ή ένα απλό τοπ. Σε κάθε περίπτωση, τα πουλόβερ που έχουν δημιουργηθεί από βαμβάκι, κασμίρ και μετάξι θα πρέπει να πλένονται μετά από δύο ή τρεις φορές που θα τα έχεις φορέσει. Τα μάλλινα πουλόβερ ή εκείνα που έχουν δημιουργηθεί από πολυεστέρα είναι καλό να πλένονται μετά από πέντε φορές που θα τα έχεις φορέσει.

Extra Tip 2

Όσες συμβουλές κι αν έχεις διαβάσει βέβαια, εάν θέλεις να είσαι σίγουρη πως θα πλύνεις και θα φροντίσεις σωστά τα πουλόβερ σου, θα πρέπει πάντα να διαβάζεις την ετικέτα του. Εκεί θα βρεις όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζεις για το πλύσιμο και εν γένει τη φροντίδα του.

Loading...

#4 Τι γίνεται με την αποθήκευση;

Αφού λοιπόν έχεις πλύνει και στεγνώσει τα πουλόβερ σου, το επόμενο ζήτημα που θα σε απασχολήσει είναι η αποθήκευση τους. Θα πρέπει λοιπόν να ξεχάσεις το κρέμασμα στη ντουλάπα, αφού οι κρεμάστρες θα καταστρέψουν τη φόρμα του και τα πουλόβερ σου θα τσακίσουν και θα ξεχειλώσουν. Ο ιδανικός τρόπος αποθήκευσης που θα παρατείνει τη ζωή τους είναι να τα διπλώσεις και να τα φυλάξεις σε κάποιο συρτάρι ή κάποιο ράφι.

Loading...


Οι πιο πρόσφατες Ειδήσεις

Διαβάστε πρώτοι τις Ειδήσεις για τάσεις και νέα στη Μόδα, Celebrity και Gossip News στο missbloom.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ